Douglas Verven - Houten Huis behandelen

douglas verven - houten huisDit project gaat over Douglas verven, er is een houten huis met een houtverf behandeld. Vanwege de verkoop is er besloten om dit huis eerst op te knappen, dit houten huis in Breda stond namelijk al een half jaar te koop, maar vond geen koper. Totdat er besloten werd om dit Douglas houten huis te verven. Hout Coatings adviseerde de toenmalige eigenaar om het te koop staande pand van een nieuwe laag houtverf te voorzien. Geloof het of niet, maar een week nadat het geverfd was, was het huis verkocht. Opnieuw een voorbeeld van het positieve effect dat een grondige houten huis opknappen met een goede laag houtverf van topkwaliteit kan hebben. 

 

Samenvatting van het project

 • Project: Douglas Verven - Houten Huis
 • Soort hout: Douglas hout
 • Locatie: Breda
 • Voorbehandeling: Reinigen met een schoonmaakmiddel, schuren
 • Afwerking: Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg.
 • Aantal liter gebruikt: 5 x 10 liter Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg.
 • Aantal lagen: 2 lagen
 • Kleur van de houtverf: RAL 9010 en RAL 7044
 • Tijd gebruikt: 4 dagen door eigen applicateur 

 

Gebruikte producten:

Jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit product van Jotun wordt heel vaak gebruikt voor het behandelen Douglas. Deze houtverf is dekkend, elastisch en is gemakkelijk te verwerken. Met de juiste verwerking en voorbereiding geeft dit product een onderhoudsinterval van wel 12 jaar. Bij dit project werd de houtverf gemengd in 2 verschillende kleuren, namelijk in RAL 9010 en RAL 7044. Deze houtverf kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden.  Wilt u weten of dit product over bestaande verf lagen heen aangebracht kan worden of wilt u weten of dit product geschikt is voor uw houten huis? neemt u dan vrijblijvend contact op, wij adviseren u graag.

 

 

Uitvoering: Verven van Douglas hout

Bij dit huis ging het om logbouw met Douglas hout. Voordat het opnieuw geverfd werd, had het houten huis jarenlang in de Oxan Wood-houtbeits gestaan. Mede op ons advies schakelde de eigenaar over op Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg. Dit betekent niet dat Jotun Oxan Wood van slechte kwaliteit is. Integendeel, dit is een uitstekende transparante houtbeits. Als er keer op keer een nieuwe transparante beits laag over de oude wordt aangebracht, verliest deze zijn kracht. Een oplossing is dan alles verwijderen en vervolgens Oxan Wood aanbrengen of een dekkende laag Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg. Het is dus belangrijk dat in dit geval alles wordt schoongemaakt en geschuurd wordt. Maakt u het hout niet schoon voordat u gaat schuren, dan schuurt u het vuil in het hout waardoor de houtverf niet of minder zal hechten. In dit geval werd het huis schoongespoeld en is daarna machinaal geschuurd. De jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is in dit geval 2x aangebracht met een kwast. U kunt u voorstellen dat het een aardig oppervlak is om alleen te behandelen. Er is gekozen om het houten huis met 4 man te schilderen. Producten zijn geleverd door Hout Coatings. Deze houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

 

Tip van de Specialist

 • Gaat u nieuw Douglas behandelen? Overweegt u dan een Drywood product, hier zit namelijk al impregneermiddel in. Voor specifiek advies over uw project raden wij u altijd aan contact met ons op te nemen.
 • Zorg ervoor dat er altijd pigmenten (kleur) in de verf gemengd worden. Gebruikt u een kleurloze transparante beits dan is deze niet geschikt voor buiten. De pigmenten geven namelijk de bescherming tegen UV-stralen.

 

Gekozen kleuren

Voordat de kleuren gekozen werden is er veel overleg geweest met Hout Coatings. Met een klus van deze omvang moeten er uiteraard zaken besproken worden zoals uitstraling, combinaties van kleuren en het gewenste eindresultaat. Uiteindelijk is er gekozen voor RAL 9010 en RAL 7044. Ral 9010 is gekozen voor het oppervlakte van het huis en RAL 7044 is gebruikt voor de kozijnen. De beits die gekozen is geeft een zijdeglans afwerking. 

             
RAL 9010
Zuiver wit
  RAL 7044
Zijdegrijs
       

 

Bel gerust

Het behandelen van uw Douglas hout is belangrijk. Het hout blijft mooi en u kunt er langer van genieten. Zorg ervoor dat u de juiste houtverf kiest zodat u het gewenste eindresultaat krijgt. Bovendien hoeft u met de juiste producten zich de komende 8 jaar (product en behandeling afhankelijk) geen zorgen meer te maken over onderhoud. Laat u adviseren over de werkwijze en de benodigdheden. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor deskundig productadvies 06-47551826 of neem vrijblijvend contact op over Douglas verven via ons contactformulier.