Douglas verven - houten huis met garage

Douglas verven houten huisDouglas verven kan met vele soorten verf, maar soms gaat het mis. Dat ondervond deze klant in Almere Oosterwold. Na de oplevering liet ze haar Douglas houten huis schilderen met een Duitse bioverf. Maar al na een jaar begon die te bladderen. De verf was niet elastisch genoeg.

Ze nam contact op met Hout Coatings, omdat wij al veel houten huizen in het project Bolderburen hadden begeleid. Alles werd goed doorgesproken en er werd een behandelplan opgesteld. De klant had eerder van schilders gehoord dat je van Jotun-verf "helemaal gelukkig" werd. Ze begrijpt nu wat ermee bedoeld wordt, want haar Douglas houten huis kan er na de verfklus weer jaren tegenaan.

 

Samenvatting van het project

  • Project: Houten huis en garage van Douglas verven
  • Soort hout: Douglas hout
  • Locatie: Almere
  • Voorbehandeling: ontvetten en schuren
  • Afwerking met: Jotun Demidekk Helmatt, Jotun Demidekk Infinity Details
  • Kleuren: Jotun 1014 brunsvart, Jotun 471 lys antik

 

Gebruikte producten

jotun demidekk hellmatt

 

Jotun Demidekk Helmatt: Hout Coatings adviseerde de dekkende beits Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Dit is een duurzame, perfect dekkende beits die de houtstructuur accentueert. Zo komt de natuurlijke look van het hout helemaal tot zijn recht. Zeker bij Zweedse huizen willen de eigenaren het unieke karakter van het hout graag bewaren. Ultimate Helmatt is dan een uitstekende keuze. Het product is bovendien gemakkelijk aan te brengen. Wie het huis hiermee behandelt, hoeft zich jarenlang geen zorgen te maken over groot onderhoud. 

 

Jotun Demidekk Infinity Details

 

Jotun Demidekk Infinity Details: Dit is een watergedragen buitenverf met uitstekend kleurbehoud en lange onderhoudsintervallen. Deze versie van Jotun Demidekk is geschikt voor houtwerken als ramen, deuren, kozijnen, dakgoten en andere buitendetails. Het product bevat conserveringsmiddelen die schimmels proberen tegen te gaan en is zelfreinigend. Te gebruiken in een systeem met een Jotunn Visir Oljegrunning Klar. Kortom, ons verfadvies voor het meer gedetailleerde schilderwerk.

 

 

Uitvoering: houten huis van Douglas verven

Omdat deze Douglas houten woning al eerder was behandeld, was een impregneermiddel niet nodig. Wel ging de eigenaar eerst de lelijke plekken met een schuurmachine te lijf. Hierna werd het huis ontvet en goed schoongespoeld. Ook heel belangrijk vóór het douglas behandelen!

Nadat alles droog was, ging de eerste laag Demidekk Helmatt erop. "Bij de eerste streek werden we al blij", zei de klant achteraf. In totaal werden twee lagen aangebracht. Dit gold ook voor de garage. Ramen, kozijnen, deuren en boeideel kregen een schilderbeurt met een andere beits en een mooie contrasterende kleur. Hiervoor werd de Jotun Demidekk Infinity Details toegepast. De klant voerde alles zelf uit en werkte, op advies van Hout Coatings, met kwasten van Goudhaantje.

Douglas beitsen - houten huis met garage

 

Tip van de specialist

  • Gaat u uw houten huis behandelen en Douglas verven en bent op zoek naar geschikte houtverf, moet u erop letten dat deze elastisch is. Dit betekent dat de verf meebeweegt met het krimpen en uitzetten van het hout. Houtverf die niet elastisch is, gaat barsten vertonen en bladderen. De elastische houtverf Jotun Demidekk Helmatt is een prima keuze.

 

Gekozen kleuren

Voor het grote werk koos de klant de Jotun-kleur 0734 Brunsvart. Dit is een donkerbruine, bijna zwarte kleur. De kleur verschijnt als een volledig donkerbruine tint en hij wordt waargenomen als bijna volledig zwart, maar met een zachtere ondertoon.

Het detailwerk van ramen, deuren en kozijnen ging in de Jotun-kleur 0471 Lys Antikk, een zachte en warme beigeachtige witte kleur. De perceptie is dat de kleur een licht roodachtige ondertoon heeft en in bepaalde omgevingen bijna lichtroze kan lijken.

             
Jotun 0734
Brunsvart
  Jotun 0471
Lys Antikk
       

 

Persoonlijk advies

Het verven van een houten huis is een aardige klus en vergt de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de beste Douglas houtverf, hoeveel verf u nodigt heb en hoe u uw huis beitst zonder problemen. Met onze 20 jaar ervaring hebben we al duizenden projecten en huizen begeleid. Wij staan ook u als specialisten in houten huizen beitsen graag te woord.