Douglas Beitsen - Logbouw woning

douglas beitsen

Het Douglas beitsen van een logbouw woning, waarmee kun je dat het beste doen en hoe ga je te werk? Bas Weijmans van Loghomes Nederland in Swolgen geeft het goede voorbeeld en koos Jotun Demidekk Terrasslasyr. Een modelwoning van een bedrijf dat logbouw verkoopt, moet er perfect uitzien. Bas van Loghomes Nederland beseft dat maar al te goed. Via de website HoutKompas presenteert Loghomes Nederland de vele Douglas woonhuizen, chalets, tuinhuizen en veranda's die het bedrijf levert aan klanten in Europa en de VS. In alle gevallen gaat het om Douglas houtbouw. Maar niets werkt als voorbeeld zo goed als een echt huis dat je kan voelen. Dus bouwde Loghomes een nieuwe Douglas houten modelwoning. Die moest natuurlijk wel gebeitst worden om de logbouw te beschermen tegen weer en wind.

 

SAMENVATTING VAN HET PROJECT

  • Project: Douglas beitsen - Logbouw
  • Gebruikt producten: Jotun Demidekk Terrasslasyr
  • Aantal liter gebruikt: 3x7 liter Jotun Demidekk Terrasslasyr
  • Aantal lagen: 2 lagen
  • Kleur van de beits: Eiche Dunkel
  • Tijd gebruikt: 1 week

 

Gebruikte producten:

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr Dit is een watergedragen transparante houtbehandeling voor buiten, versterkt met UV blokkerende en schimmelwerende eigenschappen. Het mooie van dit product is dat het Mat, niet filmvormend is en daardoor een natuurlijke uitstraling geeft. In de Terrasslasyr zit al een impregneermiddel verwekt, u hoeft bij gebruik van dit product niet eerst het hout voor te behandelen met een aparte impregneer. Droogt zeer snel. Zeker bij koude temperaturen is de demidekk terraslaser hierdoor beter inzetbaar.

 

 

Uitvoering: Transparant beitsen van logbouw

Meestal worden houten huizen, of delen van houten huizen, voorbehandeld afgeleverd. Dit betekend dat het hout al een voorbehandeling heeft gehad en dat het dus niet geïmpregneerd hoeft te worden. Dit is belangrijk om te weten want is het hout niet voorbehandeld dan is het zaak dat dat eerst gedaan wordt. Op advies van Hout Coatings werd gekozen voor Jotun Demidekk Terrasslasyr in de warme bruine kleur (Eiche Dunkel). Het mooie van dit product is dat het Mat, niet filmvormend is en daardoor een natuurlijke uitstraling geeft. Door het hout te beitsen stoot het water af, is UV-bestendig en voorkomt scheurvorming in het hout. Omdat deze beits goed vloeit en snel droogt, is het aanbrengen gemakkelijk en heb je er snel plezier van. Loghomes Nederland beschikt nu over een prachtig nieuwe modelwoning die er jaren tegen kan. Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De beits is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

 

Douglas beitsen - De beits kleuren

In dit geval is er gekozen voor een bruine kleur namelijk Eiche Dunkel maar er zijn vele mogelijkheden. U ziet hieronder een aantal mogelijkheden. De meeste van onze beitsen zijn te mengen in verschillende RAL en NCS beits kleuren. Heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste beits kleuren dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt hier ook de kleurenkaart van de Jotun Demidekk Terrasslasyr bekijken.

           
Jotun 10009
Eiche Dunkel
           

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over het beitsen van uw houten logbouw woning beitsen neemt u dan contact met ons op. Hout Coatings kan u ook helpen met advies over beits kopen, of het aanbrengen van Beits. Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Douglas beitsen via ons contactformulier.