Steigerhout is een populair begrip waarmee vaak meerdere soorten naaldhout worden aangeduid zoals douglas- en grenenhout. Soms is het ook een synoniem voor grof gezaagd vurenhout. Het wordt gebruikt voor tuinhuisjes, veranda's, terrassen, trappen en nog veel meer. Onbehandeld wordt steigerhout na enige tijd grijs. De volgende vragen geven meer informatie over steigerhout behandelen. 

 

Steigerhout verven

Houdt er rekening mee als je steigerhout buiten gaat gebruiken dat je een dampopen verf gebruikt. Anders luit je vocht in en zal de steigerplank snel gaan rotten

 

Steigerhout beitsen

Als je het steigerhout buiten gaat gebruiken kun je beter kiezen voor een beits waar een antischimmel middel in zit . Ook wel omschreven als 2in1 beits. Steigerhout is een zachte houtsoort waar blauwschimmel makkelijk zich kan vestigen. Dit gaat gepaard met verkleuringen. Daarom is een  kleur en een schimmelwerend product in de beits erg duurzaam en esthetisch slim.

 

steigerhout een grey-wash geven. 

Stijgerhout wordt van zich zelf al grijs maar als je daarop anticipeert dan kun je het beter vast voor vergrijzen met een beits. Hierdoor gaat het mooi vergrijzen en voorkom je blauwschimmel. Gebruik een beits die niet filmvormend is en mat qua uitstraling dan blijf je een natuurgetrouwe uitstraling behouden.

 

Steigerhout in de wax zetten

Als je steigerhout in de wax gaat zetten dan moet je goed bedenken waar je het hout voor gaat gebruiken. wax is geen sterke slijtvaste afwerking dus als het hout niet belast wordt en slechts ter afwerking is kan het een oplossing zijn

 

Steigerhout wit schilderen

Als je steigerhout dekkend gaat schilderen in de kleur wit of 1 van de andere duizend kleuren dan adviseren we je een dampopen beits te gebruiken. Hout moet kunnen ademen. Hoe beter de beits hierin meewerkt hoe duurzamer dat is voor het hout. Anders wordt het vocht in het hout opgesloten en zal er een rottingsproces ontstaan.

 

Steigerhout bank beitsen.

Gebruik voor een buiten bank van steigerhout een slijtvaste beits. Een beits die tegen een stootje kan. Bij voorkeur een niet filmvormende beits met een matte uitstraling. Het merk Jotun heeft een mooi product hiervoor. De demidekk structurlasyr is hiervoor uitermatte geschikt. Dit is zoals we dat noemen een 2in1 product. (een antischimmel zit hierin) en verduurzaamd het hout.

 

Hoe moet ik steigerhout behandelen?

Steigerhout behandelen kan prima gedaan worden met de juiste producten. In deze werkwijzers behandelen we het transparant en dekkend behandelen van steigerhout. steigerhout transparant behandelen en steigerhout verven.