Scanabouw: houten huizen met lage woonlasten

Een echt thuis, maar met lage woonlasten, en zeker geen doorsneehuis: dat is wat Scanabouw belooft. Het bedrijf uit Huissen ontwerpt en fabriceert al sinds 1977 houten huizen, vakantiehuisjes en bedrijfspanden. Daarmee is het een van de meest ervaren houtbouwers van Nederland, intussen ook bekend van bijdragen aan diverse tv-programma's.

Scanabouw houtbouwerHouten huizen zijn zeer goed te isoleren, kosten zeker geen fortuin en zijn in onderhoud niet bewerkelijker dan een stenen huis.

Maar volgens Scanabouw is de voornaamste reden om een houten huis te kopen toch het hout zelf. Aards, warm, rustgevend: hout heeft iets wat steen ontbeert, en het zorgt voor een goed en gezond leefklimaat, weet de houtbouwer. Niet alleen in houten huizen, maar ook in recreatiewoningen en bedrijfsgebouwen.

Houtwerk maatwerk

Scanabouw bouwt in hout, maar zit niet vast aan één stijl. Alles wordt door de eigen architecten op maat en wens van de klant ontworpen. Het resultaat kan modern ogen, maar ook klassiek, Scandinavisch of juist heel Hollands, en in talloze vormen en afmetingen.

Bouwsystemen houten huizen

Voor de houten huizen hanteert Scanabouw twee bouwsystemen:

  • Houtskeletbouw: dit is een flexibel, snel te realiseren en energiezuinig systeem. Leidingen voor gas, water en elektra blijven hierbij geheel gescheiden. Het is mogelijk om te kiezen voor een zogeheten Lage Energiewoning, die tot 70 procent op de energierekening bespaart.
  • Houtstapelbouw: dit is ook bekend als logbouw, waarbij de wanden ontstaan door grenen balken te stapelen. Dit systeem is ook heel goed zelf uit te voeren, als de klant dit wil. Houtstapelbouw kan gecombineerd worden met houtskeletbouw.

Houten huizen van Scanabouw

De belangrijkste houtsoorten waarmee Scanabouw werkt zijn vuren en grenen uit Scandinavië en western red cedar uit Canada. In alle gevallen werkt Scanabouw met hout uit FSC-gecertificeerde bossen. Die worden duurzaam beheerd. De inspiratie haalt het bedrijf uit Scandinavië, waar duurzaam bouwen al eeuwen de gewoonste zaak van de wereld is. Ook andere bouwmaterialen die het bedrijf toepast zijn "biobased".

Bezoek hier de website van Scanabouw

Houten huizen verven

Houten huizen hebben nog een ander voordeel. Hout is gemakkelijk te schilderen, in alle kleuren. Het kan dus helemaal aan de smaak van de bewoner worden aangepast. En voor wie het hout niet graag op natuurlijke wijze laat vergrijzen, is het goed te weten dat beitsen niet alleen het uiterlijk verfraait, maar ook de levensduur van het hout verlengt. Onze werkwijzers helpen u op weg.

(foto's afkomstig van website Scanabouw)