Geldersche Houtbouw: ruimte en vrijheid

Ruimte en vrijheid: daar gaat het Geldersche Houtbouw om. Met dit uitgangspunt levert deze Nederlandse houtbouwer houten schuren, garages, tuinkantoren, stallen, carports, recreatiegebouwen, gastenverblijven, houten huizen tot zelfs woningen voor mantelzorg. Kortom, houten gebouwen voor diverse doelen die tot stand komen via maatwerk.

Geldersche houtbouw - houten huis mantelzorgDat maatwerk start al in de vroegste fase. Bij een bezoek aan de showroom vertelt de klant zijn wensen. Daaruit rolt een schets en een vrijblijvende offerte. Spreekt dit aan, gaat het proces verder. Geldersche Houtbouw levert een tekening in 3D, die met feedback van de klant verder wordt uitgewerkt.

Is de klant tevreden, dan start de productie. Het houten gebouw wordt in de 300 vierkante meter grote productiehal prefab voorbereid. Dit gebeurt door gekwalificeerde timmerlieden en met de modernste technieken.

Levering en bouwstijl

Op de afgesproken dag van levering worden alle delen ter plaatse bezorgd. Met behulp van een kraan zet Geldersche Houtbouw het gebouw in elkaar. Uiteraard volgt er een laatste inspectie. Is alles oké, kan de klant van het gebouw gaan genieten. Mocht er toch nog een probleem zijn, staat Geldersche Houtbouw borg voor service.

Qua bouwstijl is er veel mogelijk. Het ene project oogt strak en modern, het andere landelijk en traditioneel. Er zijn heel kleine maar ook grote gebouwen, platte daken en puntdaken, kleine en grote ramen: haast alles kan, met hout als verbindende factor. Want hout geeft ruimte, laat je genieten van het buitenleven en werkt verbindend, zegt Geldersche Houtbouw.

Achtergrond Geldersche Houtbouw

Geldersche Houtbouw begon in 2008 als producent van dierenverblijven zoals stallen en sierhokken. Nadien kwamen er schuren bij. Dit bleek een succes en legde de basis voor de huidige onderneming die veertig medewerkers telt. Het bedrijf heeft het aantal diensten en producten flink uitgebreid en is uitgegroeid tot een veelzijdige houtbouwer met intussen meer dan 2600 projecten achter de naam. Adequaat advies en kwalitatief hoogstaand maatwerk worden als belangrijke kenmerken genoemd.

Houten huizen Geldersche Houtbouw

Meer dan houten huizen

Hoewel Geldersche Houtbouw ook complete houten woningen bouwt, hebben veel producten een ruimere functie dan (alleen) wonen. Er zijn ondernemers die bijvoorbeeld een kantoor in hun tuin laten bouwen. Zo'n houten kantoorpandje ziet er prachtig uit. Ook blijft het bedrijf sterk in houten schuren en stallen voor dieren. Er zijn nogal wat paarden die "wonen" in een stal van Geldersche Houtbouw.

Heel bijzonder zijn de houten mantelzorgwoningen. Mensen die dagelijks zorg nodig hebben, willen graag zelfstandig blijven wonen en liefst in hun vertrouwde omgeving. Dit gaat via een mantelzorgwoning, waarin alles aangepast kan worden aan de behoefte van de bewoner.

Houten huizen behandelen

Hout Coatings deelt de opvatting dat houten huizen en houtbouw een unieke dimensie geven aan wonen en verblijven. Om nog langer te kunnen genieten van producten van Geldersche Houtbouw raden we daarom goed onderhoud aan. Onbehandeld hout heeft immers maar een beperkte levensduur. Door volgens een duidelijk plan hout te behandelen met houtverf of beits gaat elk houten bouwwerk langer mee.

De website van Geldersche Houtbouw vindt u hier.

(Foto's afkomstig van website Geldersche Houtbouw)