Finnhouse: Natuurlijk wonen in hout

Onder het motto ‘Natuurlijk wonen in hout’ ontwerpt en produceert de Nederlandse houtbouwer Finnhouse al sinds 1970 duurzame houten huizen, villa’s, vakantiehuisjes, clubhuizen en zelfs geheel uit hout opgetrokken bedrijfspanden.

Finnhouse houten huizenCentraal in de visie van Finnhouse staat biofilie. Hiermee wordt een voorkeur of liefde voor natuurlijke elementen bedoeld. Dit zijn factoren als licht en lucht, maar ook zicht en beschutting. Alle mensen hebben daar behoefte aan.

Finnhouse ontwerpt houten huizen rond dat concept. Hierbij laten ze zich inspireren door de architectuur en het vakwerk uit Finland.

Paal en Balk-systeem

Een goed voorbeeld hiervan is het Paal en Balk-systeem: dit is een bouwsysteem voor houten huizen waarbij het contact met buiten alle ruimte krijgt. Glas wordt direct tussen de palen en balken geplaatst, wat een rustig uitzicht geeft dat alle aandacht geeft aan de omgeving.

De woonkamer kan zo als het ware één voelen met de natuur. De slaapkamer wordt ‘beschut’ gepositioneerd, want zo slapen we graag, terwijl de werkkamer open aanvoelt, met uitzicht op het landschap. Binnen dit soort beginselen zijn er diverse varianten mogelijk.

Niet alles is overigens van hout of glas. Ook strak gestuukte wanden en strakke betonvloeren zijn mogelijk.

Een ander bouwsysteem is houtskeletbouw. Dit is een relatief goedkope methode met gebruikmaking van prefab wandelementen en een natuurlijke isolatie die zeer hoge waarden bereikt. Daarnaast kan Finnhouse logbouw woningen aanbieden. Hierbij worden houten balken, op maat geproduceerd in Finland, op elkaar gestapeld. Het eindresultaat is zeer robuust en heeft een warme, traditionele uitstraling.

Finnhouse: woongenot in houten huizen

Woongenot staat in alle gevallen voorop. Daarbij hoort ook een aangenaam binnenklimaat. Finnhouse kiest hierbij voor een dampopen constructie. Dit betekent dat het hout, en daarmee de hele woning, ademt. Vocht dat zich opbouwt kan het huis dankzij de ingenieuze constructie weer verlaten. Dit verbetert de luchtkwaliteit. In een houten huis van Finnhouse is het dan ook gezond wonen.

Houtbouwer Finnhouse

Ontwerp en productie houdt Finnhouse zelf in de hand. De klant is verzekerd van maatwerk, want alles kan aan diens wensen worden aangepast. Korte lijnen geven de klant duidelijkheid en flexibiliteit. Elk houten huis komt ook echt uit Finland, want daar worden ze samengesteld vooraleer alle delen naar ons land worden getransporteerd.

Bij het uiteindelijke bouwen kan de klant desgewenst zelf bouwen, met begeleiding van Finnhouse, of het houten huis door Finnhouse laten plaatsen, casco gereed of sleutelklaar.

Over Finnhouse Houtbouw

Finnhouse Houtbouw bestaat sinds 1970. Het bedrijf richtte zich aanvankelijk op het ontwerpen en leveren van bouwpakketten voor logwoningen. In 2002 is het bedrijf overgenomen door Oscar Walraven. Het aanbod werd veelzijdiger en uitgebreid met ontwerp- en bouwdiensten.

Het bedrijf werkt samen met vaste partners in Finland om de kwaliteit te waarborgen en ontwikkelde in 2014 het Paal & Balk systeem dat zorgt voor unieke open architectuur en moderne houten woningen. Intussen heeft Finnhouse meer dan 2500 projecten in Nederland gerealiseerd.

Finnhouse houten huizen behandelen

Hout Coatings draagt de houtbouw een warm hart toe en levert graag de producten die hiervoor nodig zijn. Goed onderhoud van een houten huis is immers essentieel om de levensduur en de esthetische waarde ervan te behouden.

Een van de belangrijkste aspecten van onderhoud is het aanbrengen van kwalitatief goede beits. Beits fungeert als een beschermende laag en helpt het hout te beschermen tegen vocht, schimmels en UV-straling. Door het regelmatig behandelen met beits blijft uw houten huis er niet alleen mooi uitzien, maar wordt ook de levensduur ervan verlengd.

Hout Coatings deelt hierbij de filosofie van Finnhouse om dampopen te bouwen. Beits en houtverf die dampopen zijn helpen het hout in topconditie te houden.

De website van Finnhouse vindt u hier.

(foto's afkomstig van website Finnhouse)