Inno Coatings 2in1 Bruine Beits

Voordat u aan de gang gaat met de bruine beits op uw houten project is het een goed idee om na te denke over het eindresultaat. Hoe moet het er uit komen te zien, welke kleuren wilt ik gebruiken en hoe moet de afwerking zijn. Met behulp van deze kleurenkaart proberen wij u daarbij te helpen. Er zijn namelijk veel keuzes als u de 2in1 Houtbeits gebruikt. Deze kleurenkaart hebben wij speciaal voor deze beits gemaakt, en geeft u een beeld hoe de kleuren er uit komen te zien als deze op hout aangebracht worden met 1,2 of 3 lagen voor zowel dekkend als semi-transparant. Deze kleurenkaart geeft de bruine beitskleuren weer en is slechts een kleine greep uit de volledig kleurenkaart van Inno Coatings. De 2in1 beits kan in verschillende afwerkingen besteld worden. Zo kunt u kiezen uit:

  • Glansgraad
  • Verschillende tinten bruine beits
  • Semi transparant of dekkend

Glansgraad van bruine beits

Een van de factoren die de uitstraling erg kunnen beïnvloeden is de glansgraad. De meeste projecten worden afgewerkt in een zijdeglans afwerking. Denkt u maar een aan deuren, raamkozijnen of hele houten huizen. Een zijdeglans afwerking zit tussen een hoogglans afwerking en een matte afwerking in en reflecteert meer licht dan een matte afwerking maar minder dan bijvoorbeeld een hoogglans afwerking. Oorzaak hiervan is dat het oppervlak van een matte afwerking iets meer open is dan een zijdeglans afwerking. Hierdoor wordt er meer zonlicht geabsorbeerd en zal deze minder reflecteren. U kunt de Inno Coatings 2in1 Houtbeits in een zijdeglans of een matte afwerking bestellen.

Verschillende tinten bruine beits

Zoals u misschien al weet zijn er vele verschillende mogelijkheden als het gaat om kleur. De kleuren op deze kleurenkaart zijn slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. U moet weten dat u alle RAL kleuren kunt kiezen als u de 2in1 Houtbeits kiest. De kleuren die hieronder staan zijn de meest populaire bruine beits tinten. Als u een kleur gekozen heeft dan heeft het aantal lagen ook nog invloed op het eindresultaat. U ziet hieronder de verschillende bruine tinten die 1, 2 of 3 keer aangebracht zijn. Het is logisch dat hoe meer lagen er aangebracht worden hoe sterker de kleur wordt en hoe meer de beits zal beschermen. De keuze van een dekkende of een semi-transparante afwerking heeft ook een groot effect op het eindresultaat zoals hieronder beschreven.

Semi transparante of dekkende bruine beits

De laatste keuze van de afwerking is of u het hout dekkend of semi-transparant wilt afwerken. Dit heeft ook te maken met de kleur van de ondergrond. Wilt u de kleur van de ondergrond kunne blijven zien dan kunt u het b este de semi-transparante afwerking kiezen. De semi-transparante bruine beits afwerking geeft een kleur aan het hout maar laat de kleur van de ondergrond door. Hoe meer lagen u aanbrengt hoe minder de ondergrond zichtbaar blijft. De structuur van het hout blijft zichtbaar.

Wilt u liever dat de ondergrond van het hout niet meer zichtbaar is dan kunt u gebruik maken van de 2in1 dekkende bruine beits. Met het gebruik van deze beits krijgt het hout een dekkende effen kleur. Ook hier blijft de structuur van het hout zichtbaar.

Meest gebruikte bruine beits tinten

  • RAL 8004
  • RAL 8012
  • RAL 8016
  • RAL 8017
  • RAL 8019

Bruine beits tinten

Bruine beits tinten

Bruine beits tinten

Bruine beits tinten