Tuinmeubels Beitsen - Transparant

Tuinmeubels beitsen is de beste manier om de levensduur ervan te verlengen. Heel belangrijk, want hout is kwetsbaar, met name buiten. Hier leest u welke producten wij aanbevelen, welke opties u hebt voor kleur en uitstraling, en we geven tips voor de juiste aanpak voor hout beitsen.

Tuinmeubels hebben het zwaar. De ene keer is het felle zon met schadelijk UV-licht, de volgende keer vorst en tussendoor kampen ze geregeld met regenwater. Op hout leidt dit tot slijtage die snel gaat opvallen. Door het hout te voorzien van een beschermende laag beits, remt u dit proces. Zo kunt u nog jaren plezier hebben van uw houten meubels. Hout beitsen is de populairste manier van verduurzamen. U brengt dan een (half-)transparante beschermlaag toe, al of niet voorzien van een een kleur. Beits zorgt ervoor dat vocht het hout niet kan aantasten en filtert schadelijk zonlicht. Een alternatief is tuinmeubels oliën.

 

Aanbevolen producten voor tuinmeubels beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: De 2 in 1 houtbeits is een beits die u kunt gebruiken voor het voorbehandelen van nieuw hout en het afwerken daarna. Door de unieke samenstelling zit er al een impregneer in het product verwerkt. De beits is te mengen in alle RAL en NCS kleuren en geeft een zijdeglans afwerking aan het hout. U kunt ook kiezen voor een dekkende afwerking, kies dan voor de houtbeits 2 in 1 dekkend

 

 

jotun demidekk Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: deze matte, transparante beits is speciaal ontwikkeld voor geïmpregneerd hout. Semi-dekkend, dus de structuur van het hout blijft zichtbaar door de kleur heen. Terrasslasyr is perfect waterafstotend en voorkomt houtrot. Helemaal op waterbasis, dus vriendelijk voor het milieu. Zorgt er tevens voor dat uw houten tuinmeubilair geen last meer heeft van schimmels. Het hout wordt niet vaal, dank zij de UV-filter. Wel altijd twee lagen Terrasslasyr aanbrengen. Handig om te weten: deze beits kan ook gebruikt worden voor houten meubels binnen!

 

 

jotun treolje V

 

Jotun Treolje V: Treolje V is een watergedragen houtolie op basis van alkyd, voor buitengebruik. Treolje V Beits is watervast en standaard leverbaar in kleurloos, lichtgroen en goudkleur. Kleurloos is uitsluitend geschikt voor binnen vanwege het ontbreken van pigmenten. Na het mengen van kleur (maximaal 6%) is Treolje V geschikt voor buitengebruik. Mengkleuren volgens de meest bekende kleurenwaaiers. Treolje V gaat vergrijzing en barstvorming van het hout tegen en dringt goed door in de ondergrond.
De houtolie is geschikt voor vacuüm of onder druk geïmpregneerd hout zoals bijvoorbeeld terrasvloeren, schuttingen of tuinmeubelen.

 

 

Populaire kleuren voor tuinmeubels beitsen

Kiest u voor de beits kleuren van de Jotun Demidekk Terrasslasyr, krijgt het hout van uw meubilair een matte uitstraling. Welke kleur u kiest, hangt helemaal af van uw voorkeur. Zeker met tuinmeubels kunt u het zo bont of zo sober maken als u het zelf wilt. Populaire Terrassslasyr-kleuren zijn houtachtige tinten als Demidekk 9000 (Terrassebrun) en Demidekk 9052 (Eksotisk Tre). Voor tuinmeubels wordt ook het donkergrijze Demidekk 0683 (Sotgrå) veel verkocht. Met Demidekk 9073 (Shimmergrå) krijgen uw meubels een grey wash-uitstraling.

       
Jotun Demidekk 9073 
Shimmergrå
  Jotun Demidekk 9052
Eksotisk Tre
  Jotun Demidekk 0683 
Sotgrå
   

Gebruikt u een andere beits voor uw meubels, is deze meestal in RAL- of NCS-kleuren te mengen. Kijk hier voor ons overzicht van beits kleuren.

 

Werkwijzer voor tuinmeubels beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw tuinmeubels kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Tuinmeubels beitsen - voorbereiden. Nieuw geïmpregneerd hout moet vier tot acht weken drogen voor het kan worden gebeitst. Dit geldt ook voor nieuwe meubels. Eventueel kunt u de verkoper vragen wanneer het meubilair is geïmpregneerd. Maak houten meubilair grondig schoon voordat u gaat hout beitsen. Voor sterke vervuiling is Jotun Terrassfix een optie waarmee wij goed ervaringen hebben. Altijd naspoelen met schoon water en laten drogen. Sporen van algen en mossen verwijdert u met water en een borstel.

 

 

2. Tuinmeubels beitsen - schuren. Schuur het hout altijd op voordat u gaat beitsen (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de beits laag beschadigt. Verwijder oude beits lagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel.

 

 

3. Tuinmeubels beitsen - Het aanbrengen van de beits. Voor een goede hechting raden we aan het hout licht op te schuren. Voor nieuw hout is korrel 160 prima, ouder hout kan met korrel 100. Gebruik een vachtroller voor grote oppervlakken en een kwast voor randen en hoeken. Op moeilijk bereikbare plaatsen is een klein kwastje of sponsje handig. Breng de beits in twee lagen aan, en rol of beits in de richting van de houtnerf. Maak de lagen niet te dik. Beits moet in het hout trekken en mag er niet op blijven liggen. Het hout beitsen nadat u de randen kaal hebt geschuurd, kan een mooie verweerde look geven. Plan het schilderwerk zorgvuldig. Ga geen meubels beitsen in de buitenlucht als het regent, of kort voor een regenbui.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over tuinmeubels beitsen, bel of mail ons dan. Hout Coatings heeft jaren ervaring en geeft advies op maat over alle soorten beits, en uiteraard ook over de juiste manier van werken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw tuinmeubels beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.