Tuinhuis Beitsen - Transparant

U wilt uw tuinhuis beitsen? Hieronder leest u welke transparante beits wij aanraden voor houten tuinhuizen. Ook vertellen we welke mogelijkheden er zijn qua uitstraling en kleur. Tot slot krijgt u tips over hout beitsen.

Tuinhuizen vangen uiteraard veel zonlicht. Ook een regenbui slaat geen tuin over. Hout is gevoelig voor UV-straling, vocht en sterke temperatuurschommelingen. De zon kan de natuurlijke vergrijzing van het hout versnellen. En vocht dat niet weg kan verhoogt de kans op houtrot. Beits is hiertegen een probaat middel. Door uw tuinhuis te beitsen beschermt u het tegen schadelijke effecten. Dit geldt niet alleen voor tuinhuisjes, maar voor alle houten bouwwerken in de tuin, zoals schuurtjes en blokhutten. Onder transparant beitsen verstaan we een tuinhuis behandelen met een beitsproduct dat de structuur van het hout goed zichtbaar laat. 

 

Aanbevolen producten voor het beitsen van uw tuinhuis

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: Zoekt u een transparante bescherming voor uw tuinhuis, dan is deze transparante beits uitstekend geschikt. U kunt deze beits in alle RAL en NCS kleuren laten mengen in een zijdeglans of matte afwerking. De beits zal uw hout optimaal beschermen en door der unieke samenstelling heeft u geen impregneermiddel nodig om het hout eerst voor te behandelen. Wilt u meer weten over deze beits, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Werkwijzer voor het beitsen van uw tuinhuis

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten tuinhuis kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 


1. Schoonmaken van de ondergrond. Zorg dat de ondergrond schoon is. Dit wil zeggen: droog, stof- en vetvrij. Soms lukt het met een gewoon sopje, maar bij sterkere vervuiling zijn speciale middelen aangeraden. Een krachtig product tegen sterke vervuiling waarmee wij veel ervaring hebben is Jotun Kraftvask. Door schimmels en mossen aangetast hout moet u grondig aanpakken met een schimmelwerend product. 

 


2. Het schuren van de ondergrond. Voor het hout beitsen is schuren van houten tuinhuisjes altijd aangeraden, ook bij nieuwe tuinhuizen. Schuur het hout altijd op voordat u gaat verven (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout verven. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de verflaag beschadigt. Verwijder oude verflagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel.

 


3. Het impregneren van uw tuinhuis. Nieuwe houten tuinhuizen zijn meestal geïmpregneerd door de fabrikant. Vraag het na als u twijfelt. Impregneren is absoluut essentieel om het hout te beschermen. Bij sommige producten zit het impregneermiddeel al verwerkt in het product en hoeft u dus geen extra spullen aan te schaffen. Moet u toch zelf impregneren? Gebruik dan een kwaliteitsproduct zoals Jotun Visir Oljegrunning Klar. Dit is een houtprimer die diep doordringt in het hout. Let op bij impregneren: de kopse kanten doet u 3-4 keer nat in nat (telkens ca. twee uur na de vorige laag). Breng dun aan: Visir Klar mag geen laag vormen. Haal overtollige houtimpregneer weg met een doek. 

 


4. Het aanbrengen van de beits op uw tuinhuis. Uw tuinhuis beitsen doet u het best bij stabiel en rustig weer. Voorkom volle zon en hoge temperaturen. En natuurlijk ook regen. Beits heeft droogtijd nodig en als het dan regent, kan alle moeite voor niets zijn geweest. Goed plannen dus. Breng de beits aan met rollers en kwasten die zijn ontwikkeld voor watergedragen producten. Bij Drywood Bioleum Woodoil is een laag vaak voldoende, maar we zien dat minstens twee lagen de duurzaamheid vergroten en een mooie resultaat geven. Dit geldt in het bijzonder als u een transparante kleur gebruikt. Kaal nieuw hout is altijd beter af met een tweede en derde laag.

 

Alternatieve productkeuze

Jotun Trebitt Oljebeis: De Trebitt Oljebeis is een transparante impregnering houtstabilisator voor buiten gebaseerd op alkydhars, talolie en Chinese houtolie. De beits dringt diep door in het hout en heeft daardoor een goede hechting. Jotun Trebitt Transparant kan toegepast worden op nieuw, voorheen gebeitst of geïmpregneerd hout en is uitstekend geschikt voor poreuze ondergronden of verweerde oppervlakken. De buitenbeits is door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam.

 

Drywood Woodstain VV: De Woodstain VV is een watergedragen beits voor binnen en buiten. De beits heeft een zijdeglans afwerking en accentueert de houtnerf. De sneldrogende beits werkt impregnerend (dringt diep door in het hout) en is zeer waterafstotend. Voor het beitsen van: kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout en overige betimmeringen. De beits is volledig transparant en semi transparant leverbaar volgens alle bekende kleurenwaaiers: RAL, NCS, enz. Vanwege het ontbreken van pigmenten is de volledig transparante beits alleen geschikt voor toepassingen binnen. Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.

Voor vrijblijvend advies over productkeuze bel: 06-47551826

 

 

Voorbeelden van Tuinhuis beitsen

tuinhuis beitsen Tuinhuis beitsen - Douglas beitsen. U gaat misschien zelf een houten tuinhuis beitsen, dan is het fijn om een aantal voorbeelden te zien van tuinhuizen die al zijn gebeitst. Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om beitsen. U kunt kiezen uit een transparante of een dekkende beits in vele verschillende kleuren en glansgraden. Laat u van te voren goed informeren over de mogelijkheden. Wilt u meer weten dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

tuinhuis beitsen

Tuinhuis beitsen - Dekkend beitsen. In dit artikel is er een tuinhuis gebeitst met een dekkende beits. U kunt hier het gehele artikel lezen waar beschreven wordt welke producten er gebruikt zijn en hoe het project is aangepakt. Er zijn vele mogelijkheden, in dit geval is er gekoxzen voor een dekkende beits, maar u kunt ook kiezen voor een semi-transparante beits waardoor de ondergrond zichtbaar blijft maar het hout een nieuwe kleur krijgt. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt.

 

 

Populaire kleuren voor het beitsen van uw tuinhuis

Gaat u uw houten tuinhuis transparant beitsen blijft de houtstructuur zichtbaar. Dat is vaak een bewuste keuze: hout blijft zo mooi herkenbaar. Dit lukt het meest met geheel transparante beits omdat deze de oorspronkelijke kleur bewaart en enkel van een bescherming voorziet. Veel beitsen zijn echter ook in een transparante kleur verkrijgbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij kunnen alle RAL- en NCS beits kleuren leveren. Jotun heeft tevens een eigen kleursysteem. Ook als u kiest voor Drywood, kunt u uit eigen kleuren van dit merk kiezen. Bedenk wel dat bij transparante beits het eindresultaat wordt beïnvloed door de houtsoort en de laagdikte. Hoe meer lagen u doet, hoe dieper de kleur.

beits kleuren

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen, of hebt u vragen over het transparant hout beitsen, bel of mail ons dan. Hout Coatings heeft jaren ervaring en geeft advies op maat over alle soorten beits en impregneermiddelen, en uiteraard ook over de beste manier van werken.Er zijn diverse soorten beits waarmee u tuinhout kunt beitsen. 

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Tuinhuis beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.