Tuinhuis Beitsen - Dekkend

tuinhuis dekkend beitsenUw tuinhuis beitsen is essentieel om de levensduur ervan te verlengen. Wij vertellen u met welke beits u de beste resultaten bereikt. Gaat u dekkend beitsen, leest u ook in welke beitskleuren dat kan. Tot slot geven we tips over hout beitsen buiten.

Hout is gevoelig voor zonlicht en vocht. beits zorgt ervoor dat het hout beschermd wordt tegen de schadelijke effecten. Tuinhuizen verdienen hierbij extra aandacht. Niet alleen omdat ze blootstaan aan weer en wind, maar tevens omdat het binnenklimaat er vochtiger is. Omdat tuinhuizen niet dagelijks worden gebruikt, vallen problemen als houtrot en schimmelvorming ook minder snel op. Met beits brengt u de broodnodige bescherming aan. De een kiest voor dekkend beitsen, de ander voor transparant beitsen. Op deze pagina vertellen we over dekkend beitsen.

 

 

Aanbevolen producten voor een tuinhuis beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze beits geeft een uitstekende bescherming voor uw tuinhuis. Door de unieke samenstelling is deze beits te gebruiken als voorbehandeling en als afwerking. De beits geeft een matte of zijdeglans afwerking en is te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Het wordt aanbevolen om 2 tot 3 lagen beits aan te brengen voor de optimale bescherming.

 

 

 

Werkwijzer voor een tuinhuis beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten tuinhuis dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 


1. Het schoonmaken van de ondergrond Gaat u hout beitsen dan is het belangrijk dat u het hout eerst goed schoonmaakt. Een geschikt reinigingsmiddel voor sterk vervuild hout is Jotun Kraftvask. Schimmels, algen en mossen kunt u verwijderen met water, een harde borstel en eventueel een geschikt schoonmaakmiddel met schimmelwerende ingrediënten.

 


2. Het schuren van uw houten tuinhuis Het hout moet voor het beitsen geschuurd worden. Gebruik korrel 160 bij hout van nieuwe tuinhuizen, anders volstaat korrel 100. Het is mogelijk dat u zoutkristallen aantreft op het hout. Die zien eruit als een witte waas. Borstel ze weg. Voor het wegwerken van scheuren, barsten en gaten raden we acrylaat- of polyurethaankit aan. Gebruik geen producten op basis van silicone. Deze geven problemen met de hechting van de beits. Oude beitslagen moet u altijd verwijderen voordat u een nieuwe laag aanbrengt. Meestal lukt dit door te schuren. Anders kunt u een verfföhn of afbijtmiddel inzetten. Tuinhuizen die eerder zijn behandeld met lijnzaadolie, moeten helemaal kaalgeschuurd worden. Dit verbetert de hechting van de nieuwe beits laag en voorkomt blaasvorming.

 

3. Impregneren van het hout Tuinhuizen worden meestal aangeleverd met hout dat al is geïmpregneerd. Na het impregneren moet u zes tot acht weken wachten voor u gaat beitsen. Informeer eventueel bij de leverancier naar de productiedatum. Is het tuinhuisje nog niet geïmpregneerd, is het zaak dit zo snel mogelijk te doen. Bij het gebruik van de Houtbeits 2 in 1 hoeft u geen extra impregneermiddel aan te schaffen, deze zit namelijk al in het product verwerkt. In combinatie met een Jotun beits is de Jotun Visir Oljegrunning Klar een mooi product. Breng het niet te dik aan: impregneermiddelen moeten in het hout trekken en mogen geen laag vormen. Gebruikt u echter een alles-in-een-beits kunt u ook hiermee aan de slag.

 


4. Het aanbrengen van de beits op uw houten huis Voor een duurzame en mooie dekking adviseren we minimaal twee lagen dekkende beits aan te brengen. Met drie lagen zit u altijd goed. De Oljetäckfärg kunt u verdunnen met terpentine (niet met water!). Woodstain VV is waterverdunbaar. Buiten hout beitsen vraagt een zorgvuldige planning. Ga uw tuinhuis niet beitsen als er grote kans is op regen, of in fel zonlicht. Regenwater is slecht voor het drogen en de zon kan blaren geven in een nieuwe beitslaag.

 

 

Alternatieve productkeuze

Jotun Demidekk Ultimate Helmatt: De demidekk Ultimate Helmatt is een watergedragen, zeer goed dekkende beits voor buiten die de houtstructuur accentueert. De buitenbeits droogt snel en heeft een superieure kleurstabiliteit. De beschermlaag is zeer elastisch en vochtregulerend waardoor het houtwerk tot wel 12 jaar onderhoudsarm blijft. Zowel toepasbaar op hout als op steenachtige ondergronden en is uitermate geschikt voor toepassing op houtrijke gevelelementen zoals bijvoorbeeld dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw.

 

Drywood Voor Hout Nova: De Verf voor Hout Nova is een watergedragen, zijdeglanzende, dekkende beits. Het is een 1 pot systeem, voorbehandeling met grondverf is niet nodig. Wordt gebruikt als aflak en grondlaag in één voor binnen en buiten. Deze beits heeft een hoge duurzaamheid en een duurzame elasticiteit. Dit maakt lange onderhoudsintervallen mogelijk. De beits is sneldrogend en heeft een goed vullend vermogen. Kleine scheurtjes in het hout worden hierdoor makkelijk weggewerkt. Mooie vloei en landurig glansbehoud. Geschikt voor het schilderen van kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout en overig timmerwerk. Leverbaar in dekkende en transparante beitskleuren volgens alle bekende kleurenwaaiers: RAL, NCS, enz. Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.

Voor vrijblijvend advies over productkeuze bel: 06-47551826

 

 

Voorbeelden van een tuinhuis beitsen

tuinhuis beitsen

Tuinhuis beitsen - dekkend beitsen: U gaat misschien zelf aan de slag met het dekkend beitsen van uw tuinhuis. Een goed idee is dan om nieuwe ideeën op te doen voordat u aan de slag gaat. Bekijkt u dit project eens, hier ziet u een tuinhuis met overdekking die dekkend gebeitst is. Het eindresultaat is erg mooi en het hout is weer beschermt voor een lange tijd.

 

 


Populaire beitskleuren voor een tuinhuis beitsen

Afhankelijk van de producten is dekkend beitsen duurzamer dan transparant beitsen, en zijn verkrijgbaar in alle beits kleuren. De beits in ons assortiment is leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. De merken Jotun en Drywood hebben tevens aparte kleurenkaarten voor een aantal specifieke producten.Wie dekkend beitst stapt vaak af van de typisch bruine houtkleur. Populaire Jotun-kleuren zijn bijvoorbeeld de witte tinten Jotun 1624 en Jotun 9918. Ook de grijstint Jotun 1462 zien we veel. Uw houten tuinhuis krijgt een vrolijkere en meer aantrekkelijke uitstraling als u voor de deuren en raamkozijnen een kleur kiest die contrasteert met de hoofdkleur. Dus, een eerder donkere tint als de hoofdkleur licht is, of andersom.

             
Jotun 1624 
Letthet
  Jotun 9918
Klassisk Hvitt
  Jotun 1434 
Labrador
  Jotun 1462
Grå Skifer

 

Bel gerust

Een goede voorbereiding en de juiste productkeuze zijn cruciaal voor een mooi eindresultaat. Laat u van te voren goed informeren over de mogelijkheden van beits. Er zijn vele mogelijkheden in zowel afwerking, glansgraad en kleur. Wij hebben al vele projecten begeleidt en willen u graag vrijblijvend adviseren.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw tuinhuis beitsen via ons contactformulier.