Terras Beitsen - Transparant

U wilt uw terras beitsen? Dat is geen probleem, wij helpen u met het vinden van de juiste producten en wij vertellen u hoe u het beste kunt hout beitsen. Meestal wordt een houten terras gebeitst omdat het te veel beïnvloed is door de weersinvloeden. Vocht en UV-stralen hebben het hout uitgedroogd en er zal steeds vaker een groene aanslag op het terras voorkomen. Door het houten terras te beitsen wordt het hout weer "gevoed" en zal het er gezonder uitzien. Met een beits kunt u ook het terras weer optimaal beschermen. Door het pigment wat er in een beits zit kan het terras er weer een aantal jaar tegenaan. In dit artikel laten wij u zien welke producten geschikt zijn en hoe u het beste kunt hout beitsen. Wilt u graag zien hoe een houten terras eruitziet die gebeitst is met dit product? Kijkt u dan bij onze referenties onder terras beitsen. Of lees hier meer over een terras beitsen - dekkend.

 

 Terras beitsen - Aanbevolen producten

Jotun terrassfix

 

Jotun Demidekk Terrassfix: Een uitstekend product voor het schoonmaken van uw houten terras. Dit product van Jotun is een houtreiniger die sterk vervuild hout weer schoon krijgt. Jotun Demidekk Terrassfix is een reiniging- en bleekmiddel die vaak gebruikt wordt voor houten meubels, terrasvloeren en vlonders. Ideaal te gebruiken als reinigingsmiddel vóór het schilderen en hout beitsen. Uw terras ziet er weer als nieuw uit. Leest u voor gebruik goed het datasheet. In de werkwijzer hieronder staat beschreven hoe u dit product het beste kunt gebruiken. 

 

 

Jotun Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: Dit is het perfecte product voor het beitsen van uw houten terras. Dit product geeft een slijtvast oppervlak aan uw terras en u kunt het laten mengen in de kleur die u wilt. De Terrasslasyr kan eventueel verdund worden en is een transparante semi dekkende beits voor geïmpregneerd, reeds behandeld hout of nieuw hout. Het product beschermd tegen vocht, uv-stralen, schimmels en houtrot. De beits kan zowel met een roller als een kwast aangebracht worden. Laat u door ons adviseren over de hoeveelheid en de eventuele kleur.

 

 

Terras beitsen - Beits kleuren 

Er zijn vele mogelijkheden als het gaat om het beitsen van uw terras. In dit geval praten we over een transparante beits die dus een transparante of een semi transparante afwerking geeft. Dit betekend dat u de ondergrond blijft zien, maar ook structuur van het hout. Vraag uzelf af: wil ik de kleur van het hout zoveel mogelijk behouden of wil ik bijvoorbeeld een greywash. Een kleurenkaart kan u hierbij op weg helpen. Hieronder vind u een kleurenkaart die speciaal ontworpen is voor de Jotun Terrasslasyr. Let op dat het eindresultaat altijd een som is van de kleur van de ondergrond en de gekozen kleur. Hoe dichter de nieuwe kleur bij de oude kleur in de buurt komt hoe meer u de nu zijnde kleur behoudt. Hier vind u een overzicht van all beits kleuren

Hieronder ziet u een aantal kleuren die vaak in combinatie met de Jotun Terrasslasyr gebruikt worden.

 

Werkwijzer voor een terras beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten terras kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

schoonmaken van een houten terras1. Schoonmaken: Het goed schoonmaken van de ondergrond is cruciaal voor een mooi eindresultaat. Als het hout schoon is zal de beits beter hechten en zal de beits gemakkelijker aan te brengen zijn. U kunt hiervoor de Jotun Terrassfix gebruiken. Voor gebruik moet u het hout bevochtigen met water en giet u de Terrassfix in een emmer of bak. U kunt het product aanbrengen met een roller of kwast, verdeel het product gelijkmatig. Hierna moet het 15 tot 20 minuten intrekken. Als het hout te snel opdroogt kunt u extra Terrassfix aanbrengen. Indien nodig kunt u het hout nog extra schrobben met een borstel zodat het vuil goed loskomt. Hierna kunt u het terras afspuiten met schoon water. Gebruik hiervoor een tuinslang en niet de hoge druk reiniger.

 

2. Terras beitsen - Schuren: Voordat u gaat beginnen met schuren is het belangrijk dat de ondergrond droog en schoon is. U kunt voor de grotere oppervlakken een schuurmachine gebruiken. Twijfelt u welke korrel u moet gebruiken, dan staat hieronder een overzicht om u op weg te helpen:

Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80
Schuren van nieuw hout: 80 tot 120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150
Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

 

 

3. Terras beitsen - Impregneren: In dit geval waar de Terrasslasyr gebruikt wordt is het niet nodig om te impregneren. Er zit namelijk al een impregneermiddel in de Terrasslasyr verwerkt. Ook bij nieuw hout is het niet nodig om eerst te impregneren als u dit product gebruikt. Worden er andere producten gebruikt dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer advies.

 

 

 

beitsen van houten terras4. Terras beitsen - Beitsen: Nu heeft u alle de voorbereiding gedaan en bent u klaar om te beitsen. Voordat u gaat beginnen moet het hout stofvrij zijn en moet waar nodig alles afgeplakt zijn met schilderstape. U kunt de beits aanbrengen met een roller of een kwast. Het voordeel van een roller is dat u een verfstok kunt gebruiken. Een voordeel van de kwast is weer dat u de beits goed kunt verdelen. Zorg ervoor dat het weer niet voor problemen kan zorgen. Het mag niet te vochtig zijn maar ook niet te warm. Breng de beits aan in de lengte richting van het hout en maak de plank af waar u mee begonnen bent. Doet u dit niet dan kan de beits verschillend drogen en krijgt u verschil in kleur. Na 4 uur is de beits stofdroog. Meestal is 1 laag genoeg, wilt u een 2e laag aanbrengen dan zal de kleur sterker worden en de beits meer dekkend. Laat de 1e laag 12 uur drogen voordat u de 2e laag aanbrengt.

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw houten terras of hebt u vragen over het beitsen van uw terras, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies over welke producten het beste zijn in uw situatie en hoe deze te gebruiken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw terras beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.