Teakhout beitsen

U wilt teakhout beitsen maar u wilt graag meer weten over de producten en de toepassing daarvan? Dan kunnen wij u hierbij helpen. Teakhout is afkomstig van de teakboom en is een soort hardhout. Het is een erg mooi houtsoort en is duurzaam. Het wordt vaak zowel binnen als buiten gebruikt voor zowel meubels als vlonders en terrassen. Onbehandeld Teakhout kan door de weersinvloeden vervagen in een soort grijsachtige kleur. Het hout wordt dus vaak gebeitst of geverfd. In dit artikel vertellen wij u welke beits u het beste kunt gebruiken en welke stappen u moet ondergaan om het beste eindresultaat te krijgen.

 

Aanbevolen producten voor het Teakhout beitsen

jotun benar uvr

 

Jotun Benar UVR: Dit product is speciaal geschikt voor het beitsen van tropisch hardhout en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. De Benar is een blanke lak die een warme teak kleur heeft en een halfglans uitstraling heeft. Deze beits is gemaakt op basis van alkydhars en wordt onder andere vaak toegepast op ramen, deuren, kozijnen en gevelbeschietingen. Teakhout beitsen is dus geen probleem met dit product. Heeft u teakhouten meubels dan kunt u de Benar ook prima gebruiken, dit product van Jotun wordt zelfs ook vaak gebruikt voor het beitsen van houtwerk op schepen boven de waterlijn. Andere houtsoorten die vaak in combinatie met dit product gebruikt worden zijn: afzelia, sipo mahonie, afrormosia, teak, meranti, merbau, wengé, tola branca en basralocus.

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV is en beits met een zijdeglans afwerking voor binnen en buiten. Deze beits is watergedragen en accentueert de houtnerf. De Woodstain wordt vaak gebruikt voor het beitsen van kozijnen, meubels schuttingen steigerhout en andere betimmeringen. Met dit product kunt u zelf de afwerking kiezen. Dezer kan namelijk geleverd worden in volledig transparant en semi transparant. Let er wel op dat als u transparant kiest dit alleen voor binnen gebruikt kan worden. Kiest u de semi transparante afwerking dan kan deze wel buiten gebruikt worden. Dit heeft alles te maken met de kleurt pigmenten die het hout beschermen. Uitstekend geschikt voor het beitsen van Teakhout.

 

remmers hk lazuur

 

Remmers HK Lazuur beschermt het hout tegen houtrot en blauwschimmel. Let er wel op dat dit hout betreft zonder bodemcontact. HK Lazuur kan preventief toegepast worden. Door de werkzame stof IPBC zal het na 1 keer al beschermen tegen aantasting door houtrot en blauwschimmel. Het product kan in verschillende kleuren gemengd worden. U kunt ook kiezen voor de Remmers HK Lazuur Grey. Deze geeft het hout een mooi vergrijsd uiterlijk

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.