Steigerhout Beitsen - Transparant

Steigerhout beitsen is essentieel om langdurig te genieten van het hout. Hieronder vertellen we waaraan u moet denken. U leest welke producten we aanraden, en welke beitskleuren en uitstraling mogelijk zijn.

Steigerhout is een term die we veel horen, maar over wat het is, verschillen sommigen van mening. Voor de een is het een verzamelnaam voor diverse soorten naaldhout, zoals douglas, vuren en grenen. Voor de ander is het grofgezaagd vurenhout. U kunt steigerhout gebruiken voor het bouwen van bijvoorbeeld meubels, een veranda of een schutting. Maar wat als u klaar bent met bouwen? Dan is het wel zaak dat het hout goed beschermd wordt. Doet u dit niet dan gaat het hout aanzienlijk korter mee en zal het hout op den duur gaan rotten. Steigerhout kan je oliën, dekkend beitsen en transparant beitsen. Steigerhout dekkend beitsen komt het meest voor.

 

Aanbevolen producten voor steigerhout beitsen

jotun demidekk terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: dit is een half dekkende beits op waterbasis. Vormt geen film en laat de houtstructuur zichtbaar, maar kan wel kleur en sfeer geven, dank zij de vele semi-transparante kleuren die voor dit product leverbaar zijn. Behalve duurzaamheid is snelle droging een grote troef. Een uur na het hout beitsen kan steigerhout met deze beits een regenbui trotseren. Terrasslasyr geeft al na één laag een mooi resultaat, wat het een zeer voordelige beits maakt in gebruik en dus erg geschikt voor het beitsen van steigerhout. Bevat bovendien componenten die schadelijk UV-licht blokkeren en schimmels weren. Gaat onder normale omstandigheden tot vier jaar mee.

 

jotun terrassfix

 

Jotun Demidekk Terrasfix: is een reiniging- en bleekmiddel voor houten meubels, terrasvloeren en vlonders.
Ideaal te gebruiken als reinigingsmiddel vóór het beitsen.
Uw tuinmeubels en terras zien er weer als nieuw uit.

 

 

Populaire beitskleuren voor steigerhout beitsen

Het steigerhout krijgt met de kleuren van de Jotun Demidekk kleurenkaart voor Terrasslasyr, een matte uitstraling. We raden aan om voor steigerhouten veranda's, pergola's en schuttingen een kleur te kiezen die nauw aansluit bij de hoofdkleur van het huis.

Populaire tinten voor Terrassslasyr zijn houtkleuren als Demidekk 9000 (Terrassebrun) en Demidekk 9052 (Eksotisk Tre). Ook het donkergrijze Demidekk 0683 (Sotgrå) komen we veel tegen. Het grijze Demidekk 9073 (Shimmergrå) is geliefd onder wie een grey wash-uitstraling zoekt. Gebruikt u andere beits, kunt u deze vrijwel altijd in RAL- of NCS-kleuren laten mengen. Kijk hier voor ons overzicht van beitskleuren.

 

       
Jotun Demidekk 9073 
Shimmergrå
  Jotun Demidekk 9052
Eksotisk Tre
  Jotun Demidekk 0683 
Sotgrå
   

 

Steigerhout beitsen geeft bescherming en sfeer. De juiste kleur versterkt dit. Het terras op de foto rechts is met Demidekk 0683 (Sotgrå) gebeitst, de schutting met 90001 (Fjlellbris). Op de terrasvloer links zien we Jotun 9074 (Nordisk tre). Foto's: Jotun Norway, 123RF.

Steigerhout beitsen

Werkwijzer voor het steigerhout beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw steigerhout kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Laat nieuw geïmpregneerd steigerhout vier tot acht weken drogen voor u het gaat beitsen. Reinig het steigerhout grondig voordat u gaat beitsen. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld Jotun Kraftvask gebruiken. Voor sterke vervuiling is Jotun Terrassfix een optie. Zorg dat er van het schoonmaakmiddel niets achterblijft, dus goed dweilen, naspoelen met schoon water en laten drogen.

 

 

2. Het schuren van het steigerhout. Haal sporen van algen en mossen weg met water en een borstel. Steigerhout moet vooraf worden geschuurd. Voor nieuw hout is korrel 160 aangewezen, ouder hout kan met korrel 100 worden geschuurd. Voor een stoere, verweerde look is het mooi om de randen kaal te schuren. Verwijder oude beitslagen. Dit kan met grof schuurpapier.

 

 

3. Het aanbrengen van de beits op het steigerhout. Breng de beits in een of twee lagen aan, en beweeg mee in de richting van de nerf. Gebruik een vachtroller voor het grote oppervlak en een kwast voor de randen en hoeken. Vermijd dikke lagen bij het hout beitsen: de beits moet in het steigerhout trekken. Blijft er toch beits "op liggen", haal dit dan weg met een droog stuk textiel.

 

 

 

Bel gerust.

Wilt u meer informatie over steigerhout beitsen, of wilt u weten welke beits producten u moet kopen bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft vrijblijvend advies over alle soorten beits, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Steigerhout beitsen via ons contactformulier

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.