Schuur Beitsen - Transparant

U wilt een schuur beitsen? Dan is de eerste vraag welke transparante beits u nodig hebt. Hier leest u welke beits wij aanbevelen, welke beitskleuren er mogelijk zijn en waarop u moet letten bij het beitsen.

Houten schuren, tuinhuizen en blokhutten vangen veel zonlicht. Ook krijgen ze te maken met regen en sterke temperatuurschommelingen. Hout heeft daarvoor bescherming nodig. Het UV-licht werkt vergrijzing in de hand, en te veel vocht kan tot houtrot leiden. Een houten schuur beitsen remt de vergrijzing en beschermt tegen weersinvloeden. Ook schimmelvorming kan met de juiste producten worden tegengegaan. Hout verven van een tuinhuisje, schuurtje of blokhut kan op twee manieren: dekkend verven of transparant beitsen. Op deze pagina beperken we ons tot hout beitsen met een transparante afwerking. Klik hier voor het artikel schuur beitsen - Dekkend.

 

Aanbevolen producten voor een schuur beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant Met deze beits geeft u kleur aan het hout maar blijft de ondergrond zichtbaar. Hoe meer lagen u aanbrengt hoe meer de kleur de overhand neemt. Deze beits geeft een zijdeglans afwerking, is watergedragen en door de unieke samenstelling is een impregneermiddel niet nodig. Een ander groot voordeel is dat deze beits te mengen is in alle RAL en NCS beits kleuren. Wilt u meer weten over deze beits, neemt u dan contact met ons op.

 

 

jotun trebitt

 

Jotun Trebitt Oljebeis: deze zijdeglans beits voor buiten is geschikt voor grof gezaagd, geperst en geïmpregneerd hout. Deze beits is te leveren in vele verschillende kleuren. Deze transparante buitenbeits met zijdeglans afwerking is terpentine verdunbaar en is impregnerend, schimmelwerend, vochtregulerend Bovendien zal de beits uw hout beschermen tegen weer en UV stralen. Toepasbaar op; kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout.

 

 

drywood bioleum woodoil

 

Drywood Bioleum Woodoil: watergedragen, biogebaseerde houtolie die diep in het hout dringt en een zeer goede hechting geeft. Een product van Nederlandse bodem, van Drywood, een begrip in de bouwwereld. Woodoil is verkrijgbaar in meerdere (semi-transparante) kleuren maar ook geheel transparant. Accentueert het houtreliëf. Geschikt voor tal van soorten tuinhout, dus ook veranda's, vlonders, hekjes en nog meer.

 

 

 

Populaire kleuren voor een schuur beitsen

Gaat u het schuurtje of tuinhuis transparant beitsen blijft de houtnerf en het reliëf zichtbaar. U kunt kiezen voor een geheel transparante versie die de oorspronkelijke kleur van het hout conserveert. Maar veel beitsen zijn ook met kleur verkrijgbaar. Omdat haast al onze producten in zowel RAL- als NCS- beits kleuren leverbaar zijn, kunt u kiezen wat u maar wilt. Jotun heeft daarnaast een eigen kleursysteem dat u veel keuze biedt. Bij Strukturlasyr is de keuze enorm. Ook als u kiest voor Drywood Woodoil, kunt u uit eigen kleuren van Drywood kiezen. Onthoud dat het eindresultaat mede afhangt van de houtsoort, de toepassing en de laagdikte.

 

Werkwijzer voor een schuur beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten schuur kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

 

1. Voorbereiden van de ondergrond. Gaat u hout verven buiten, dan moet de ondergrond droog, stof- en vetvrij zijn. Als een sopje niet toereikend is, dan adviseren we een speciaal schoonmaakmiddel. Een krachtig middel tegen sterke vervuiling is Jotun Kraftvask. Ondergronden met schimmelgroei moeten grondig worden schoongemaakt met een schimmelwerend middel.

 

2. Schuren van uw houten schuur. Houten schuren, tuinhuizen en blokhutten moet voor het verven altijd geschuurd worden, ook bij nieuw hout. Wij adviseren korrel 100 tot 160 voor nieuw hout. Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout beitsen. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de beitslaag beschadigt. Verwijder oude beitslagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel.

 

3. Impregneren van het hout. Vaak is het hout van schuurtjes en tuinhuizen al geïmpregneerd door de leverancier. Bent u hier niet zeker van, vraag het dan na. Impregneren is erg belangrijk om het hout te beschermen tegen vocht en houtrot. Bij het gebruik van de houtbeits 2 in 1 heeft u geen impregneermiddel nodig, deze zit namelijk al in het product verwerkt. Gebruikt u de producten van Jotun en moet u nog impregneren? Gebruik dan een impregneermiddel voor hoge kwaliteit, bijvoorbeeld Jotun Visir Oljegrunning Klar. Deze primer dringt diep in het hout. De kopse kanten impregneert u 3-4 keer nat in nat (telkens ca. twee uur na de vorige laag). Breng wel dun aan: Visir mag zeker geen laag vormen. Is er toch een laag, doe dit dan af met een doek.

 

4. Het aanbrengen van de beits op uw houten schuur. Gebruik voor watergedragen producten rollers en kwasten die speciaal hiervoor zijn ontwikkeld. Het aantal benodigde beitslagen hangt af van het product. Bij Drywood Bioleum Woodoil is een laag vaak voldoende, maar in het algemeen zien we dat minstens twee lagen de duurzaamheid vergroten. Kaal nieuw hout heeft meestal een derde laag nodig. Ga geen tuinhout beitsen in de volle zon of bij hoge temperaturen. Bedenk dat beits alleen kan drogen als het niet regent, dus vermijd dagen met een grote kans op regen. De exacte droogtijden vindt u op de technische sheets bij het product.

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het dekkend beitsen of transparant beitsen van een houten schuur, blokhutten en tuinhuisjes, bel of mail ons dan. Hout Coatings heeft jaren ervaring en geeft advies op maat over alle soorten beits en uiteraard ook over de juiste manier van werken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw schuur beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.