Schutting Beitsen - Transparant

Een houten schutting beitsen is belangrijk als u de schutting langdurig wilt beschermen. Hier leest u welke producten wij adviseren om een schutting te beitsen, uw opties voor kleur en uitstraling en waarop u verder moet letten.

Schuttingen en ander tuinhout staan bloot aan weer en wind. Dit maakt ze kwetsbaar. Door hout beitsen zorgt u voor duurzaam plezier. Transparant beitsen of transparant beitsen betekent dat u de structuur van de ondergrond door de kleur heen blijft zien. Wilt u de schutting van een nieuwe effen kleur voorzien, kijkt u dan hier: schutting beitsen - Dekkend. Lees ook eens het project over een schutting rood beitsen.

 

Aanbevolen producten voor het schutting beitsen

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 transparant: De houtbeits van Inno Coatings is een gemakkelijk aan te brengen beits die goed vloeit. De beits geeft een zijdeglans afwerking en is watergedragen. Bovendien is de beits dampopen en te mengen in alle RAL en NCS kleuren. Door de unieke samenstelling heeft u bij het gebruik van dit product geen apart impregneermiddel nodig. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over dit product.

 

 

jotun demidekk terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terrasslasyr: De Demidekk Terasslasyr is een waterverdunbare transparante(semi dekkende) beits voor geïmpregneerd of reeds eerder behandeld hout. Het product is waterafstotend, voorkomt scheuren in het hout en bevat bestanddelen tegen de schadelijke effecten van UV licht, schimmels en houtrot. Wordt typisch aanbevolen voor hout beitsen van terrasvloeren en houten schuttingen. Geeft een transparante(semi dekkende), niet filmvormende bescherming.

 

 

drywood bioleum woodoil

 

Drywood Bioleum Woodoil: watergedragen niet-filmvormend product dat speciaal ontwikkeld is voor het waterafstotend maken van hout buiten. Dringt diep in het hout en geeft een zeer goede hechting. Woodoil is leverbaar in meerdere transparante en semi-dekkende kleuren. Accentueert de houtstructuur. Bestaat voor 70 procent uit biogebaseerde bestanddelen. Geschikt voor tal van soorten tuinhout.

 

 

 

Populaire kleuren voor het schutting beitsen

Veel mensen vinden het mooi als het hout van de schutting ook echt als hout herkenbaar blijft. Met hout beitsen is dat een een fluitje van een cent. Transparante beits, te bestellen in diverse kleuren, laat de houtnerf zichtbaar. Zowel Trebitt als Woodoil kunt u bestellen in diverse tinten die aansluiten bij de oorspronkelijke houtkleur, maar ook in kleuren die heel anders zijn. U kunt kiezen voor iets wat goed past bij de begroeiing van de tuin, of juist iets wat afwijkt en zo de aandacht trekt. Wilkt u meer weten over onze beitskleuren? kijk dan hier: Beits kleuren overzicht

 

       
Jotun 601 
Geel (Gul)
  Jotun 675
Palissander
  Jotun 909 
Kastanje
   

 

Werkwijzer bij het schutting beitsen

Een houten schutting beitsen kunt u prima zelf doen. De volgende stappen beschrijven hoe u het beste uw houten schutting kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Schutting beitsen - Voorbereiden. Gaat het om een nieuwe schutting van pas geïmpregneerd hout, laat deze dan tot acht weken drogen voordat u gaat beitsen. Maak de schutting grondig schoon. Wij adviseren Jotun Kraftvask voor het ontvetten. Na het reinigen goed naspoelen en laten drogen. Sporen van algen verwijdert u met water en een borstel. Gebruik eventueel een hiervoor bedoeld schoonmaakmiddel. Hoewel u overmatige hars vooraf moet verwijderen, is het goed te weten dat hars in bepaalde houtsoorten een natuurlijk proces is, en nagenoeg niet te bestrijden. Jotun Trebitt heeft het voordeel dat het hars de gelegenheid geeft uit te zweten zonder dat de film wordt aangetast.

 

2. Schutting beitsen - Schuren. Altijd vooraf uw houten schutting schuren. We raden korrel 160 aan voor nieuw hout, korrel 100 voor oudere en eerder behandelde oppervlakken. Gebruik grof schuurpapier voor het weghalen van oude verflagen. Bij oude transparante verflagen die sterk aangetast zijn, bevelen we aan deze te verwijderen door middel van afbranden, föhnen of afbijten. Eventuele scheuren en gaten repareert u met acrylaat- of polyurethaankit. Gebruik geen silicone.

 

3. Schutting beitsen - Beitsen.  Gebruikt u de 2 in 1 beits van Inno Coatings, dan heeft u geen apart impregneermiddel nodig, u kunt 1 laag aanbrengen als voorbehandeling. Hierna kunt u met 1 of 2 lagen het hout afwerken Breng voor het beste resultaat altijd minimaal twee lagen aan. Breng een extra laag aan op nieuw, kaal of geïmpregneerd houtwerk. Kops hout één of twee maal extra behandelen. Schilder altijd in de lengterichting van de houtnerf. Ga geen houten schutting beitsen als er grote kans is op regen, of in de volle zon. Kies rustig, niet te warm weer.

 

Bel gerust

Wilt u meer informatie beits kopen of over het beitsen van houten schuttingen, aarzel dan niet en neem contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren gratis advies over hout beitsen, beits kopen en het gebruik van alle soorten beits, primers, schoonmaakmiddelen en benodigdheden.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw schutting beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.