Schutting Beitsen - Dekkend

Een schutting beitsen is de beste manier om deze langdurig te beschermen. Wij vertellen u welke producten u nodig hebt om een schutting dekkend te beitsen, welke kleuren mogelijk zijn en waarop u moet letten.

Een schutting staat vaak bloot aan de weerelementen en kan daarom minder lang meegaan. Met beits kunt u uw schutting prima beschermen in de kleur u wilt. Kiest u voor een transparante afwerking dan zult u de kleur van de ondergrond blijven zien. Dit noemen we meestal beitsen. Wilt u liever de schutting dekkend beitsen in een andere kleur, dan kunt u kiezen voor de dekkende beits. Het voordeel van dekkend beitsen ten opzichte van transparant beitsen is dat dekkende beits vaak langer meegaat. Opnieuw behandelen is dus niet zo snel nodig. Hieronder hebben we het over het dekkend dekkend van houten schuttingen. Wilt u meer weten over een schutting transparant beitsen kijk dan hier: Schutting beitsen - Transparant. Lees ook eens het project over een schutting rood beitsen.

 

Aanbevolen producten voor een schutting beitsen

 

inno coatings houtbeits

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: U wilt uw schutting een goede bescherming geven tegen weer en wind? Dan is deze beits een aanrader. Door de unieke samenstelling kunt u met deze beits zowel voorbehandelen (impregneren) en afwerken. Dit product geeft een dekkende, zijdeglans afwerking aan het hout en zorgt voor een goede bescherming. U kunt kiezen uit alle RAL en NCS kleuren.

 

jotun demidekk oljetackfarg

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: een product uit de bekende Demidekk-lijn op basis van alkydolie, verdunbaar met terpentine. Deze beits is dunner dan andere Demidekk-varianten, maar heeft wel een heel goede dekking en zuigt goed aan. De kleurkwaliteit is rijk en diep, dankzij gepatenteerde technologie van Jotun. U brengt de beits heel gemakkelijk aan, en hebt er daarna lang geen omkijken naar. Een zeer duurzaam, weerbestendig product, en zeer geschikt voor hardhout. Het gebruik van een impregneermiddel is niet nodig als u Oljetäckfärg gebruikt. 

 

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV: een hybride, zijdeglans alternatief voor Oljetäckfärg met uitzonderlijke kwaliteiten en is dus uitstekend geschikt voor het hout beitsen van een schutting. Drywood Woodstain is waterverdunbaar en accentueert de houtstructuur. De droogtijd is opmerkelijk: na twee uur kan de 2e laag aangebracht worden en na 48 uur is de schutting helemaal droog. Voorbehandeling met een primer is ook bij dit product niet nodig.

 

 

 

Populaire kleuren voor een schutting beitsen

Een schutting behandelen door transparant te beitsen bewaart de typische uitstraling van hout. Gaat u dekkend beitsen (wat we hier bespreken) gaat dit enigszins verloren. Daarvoor in de plaats kunt u de schutting precies de kleur geven die u wilt. Zo kan de schutting visueel ook beter aansluiten bij het huis.

Welke kleur, is natuurlijk deels een smaakkwestie. Al onze dekkende beitsen zijn leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren, ongeacht het merk. Jotun heeft eigen kleuren voor de Demidekk-producten. Van de Jotun-kleuren worden het klassieke wit Jotun 9918 (klassisk hvit), het grijze Jotun 1462 (Grå skifer) en het roodbruine Jotun 2279 (Dodenkopf) veel besteld. Drywood heeft voor Woodstain een breed assortiment, gaande van veel houtachtige kleuren tot moderne, koele tinten. Bekijk hier alle beits kleuren.

             
Jotun 9918 
Klassisk Hvit
  Jotun 1462 
Grå Skifer
  Jotun 2279
Dodenkopf
   

 

Werkwijzer voor een schutting beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten schutting dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Schutting beitsen - Voorbereiden. Zitten er zoutkristallen op het nieuwe hout (herkenbaar aan een witte waas), borstel deze dan weg. Maak de schutting grondig schoon. Wij adviseren Jotun Kraftvask voor het ontvetten. Na het reinigen goed naspoelen en laten drogen. Sporen van algen verwijdert u met water en een borstel. Gebruik eventueel een hiervoor bedoeld schoonmaakmiddel.

 

 

2. Schutting beitsen - Schuren. Altijd vooraf uw houten schutting schuren. Gebruik grof schuurpapier voor het weghalen van oude beitslagen. Hout dat eerder behandeld is met lijnzaadoliehoudende producten, moet u helemaal kaal schrapen voordat u gaat behandelen. Anders treedt mogelijk blaasvorming op.

 

 

3. Schutting beitsen - Impregneren.  Gebruikt u de 2 in 1 beits van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermideel aan te schaffen, u kunt dan 1 laag aanbrengen als voorbehandeling en daarna afwerken met 1 of 2 lagen. Zowel de Jotun Oljetackfarg als de Drywood Woodstain VV hebben een antischimmel / primer in zich zitten en hebben dus geen grondverf nodig.

 

 

4. Schutting beitsen - beitsen. Volg strikt de instructies bij de beits, voor wat betreft verdunning. Let erop dat bepaalde producten, zoals Oljetäckfärg, verdund moeten worden met terpentine. Beits altijd in de lengterichting van de houtnerf. De beste dekking krijgt u met twee tot drie lagen beits. Let op de geadviseerde droogtijd tussen de lagen. Ga geen houten schutting beitsen als er grote kans is op regen, of in de volle zon. Kies rustig, niet te warm weer.

 

Bel gerust

Wilt u meer informatie over beits kopen of over een schutting beitsen, aarzel dan niet en neem contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren gratis advies over beits kopen en het op de juiste manier hout beitsen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw schutting beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.