Red Cedar hout verven

U wilt graag het Red Cedar hout verven van uw huis of terras? Met de producten die hieronder beschreven worden is het geen probleem. Red cedar hout is een populair houtsoort die vaak gebruikt wordt voor bekleding van huizen, terrassen of schuttingen. Red cedar is een Noord Amerikaanse houtsoort, het hout is licht erg duurzaam en kan onbehandeld gebruikt worden.

Western red cedar staat bekend om de vele kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. In de tekening kunnen afwisselend lichte en donkere banen voorkomen. Door het gebruik buiten zal het hout snel gaan verkleuren en zal het er grijs uitzien. Wilt u dit voorkomen dan is het beitsen van Red Cedar een optie. Is het hout al grijs geworden en wilt u het dekkend verven dan zal dit artikel u verder helpen.

 

Aanbevolen producten voor het verven van Red Cedar hout

jotun kraftvask

 

Jotun Kraftvask is een zeer effectieve houtreiniger voor zwaar vervuilde oppervlakken en oppervlakken die moeten worden overgeschilderd. Dit schoonmaakmiddel verwijdert onder andere vet, roet, nicotine, schimmels en geeft het te schilderen oppervlak een matte look. Het product kan verdunt worden waar nodig. Lees hiervoor het datasheet door. Na het schoonmaken kan er geschilderd worden met de producten die hieronder beschreven staan.

 

jotun demidekk ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer elastische dekkende beits die uitstekend geschikt is voor het dekkend verven van Red Cedar. De beits is vochtregulerend en accentueert de houtnerf. Doordat het product zo elastisch en vochtregulerend is zijn er lange onderhoudsintervallen mogelijk en wordt het hout tot wel 12 jaar beschermt. De Ultimate wordt vaak gebruikt op dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Verkrijgbaar in vele verschillende kleuren volgens de NCS en RAL kleurenkaarten. Het is ook mogelijk om de matte variant te gebruiken: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

 

drywood verf voor hout nova

 

Drywood Verf voor hout Nova is een verf die u kunt gebruiken als primer en als aflak en is geschikt voor binnen en buiten. De hybride verf heeft een hoge duurzaamheid en is erg elastisch. Hierdoor zijn lange onderhoudsintervallen mogelijk. De Nova heeft een goed vullend vermogen waardoor kleine scheurtjes in het hout worden weggewerkt. Deze verf wordt onder andere gebruikt voor kozijnen, meubels, schuttingen, steigerhout en overig timmerwerk maar kan natuurlijk ook voor andere toepassingen gebruikt worden. Verkrijgbaar in alle kleuren volgens de NCS en RAL kleurenkaarten. Deze verf heeft een zijdeglans afwerking maar is ook verkrijgbaar in Verf voor hout Nova glans.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.