Red Cedar Beitsen - Transparant

Red Cedar beitsen is geen probleem maar u moet wel rekening houden met een aantal dingen. Het Red Cedar hout wordt erg beïnvloed door het weer en u kunt ervoor kiezen om het hout hiertegen te beschermen. Normaal zal het Red Cedar hout lichtelijk vergrijzen naarmate het wordt blootgesteld aan de weersinvloeden, soms gaat dit niet egaal en zullen er vlekken ontstaan op het hout. Wilt u dit voorkomen dan is het behandelen met een beits een goede optie. U zult hiermee ook de levensduur van het hout verlengen. De producten die hieronder vermeld staan zijn geschikt voor het beitsen van Red Cedar, het stappenplan vertelt u hoe u het beste te werk kunt gaan. Wilt u meer weten over het dekkend beitsen van Red Cedar? leest u dan onze werkwijzer over Red Cedar beitsen - Dekkend. Wilt u alle artikelen lezen over Red Cedar beitsen, klik dan hier: Red Cedar beitsen - Overzicht.

 

Aanbevolen producten voor het Red Cedar beitsen

jotun visir oljegrunning

 

Jotun Visir Oljegrunning is een waterbestendige transparante primer voor buiten met speciale toevoegingen om bescherming te bieden tegen houtrot en schimmels. Het product bindt losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond. U kunt de Visir gebruiken op nieuw, geïmpregneerd of verouderd hout. Door de bijzondere pigmentatie zal het Red Cedar hout optimaal beschermt worden tegen schadelijk UV licht en id dus bijzonder geschikt voor het impregneren van uw Red Cedar hout. De Visir kan worden afgewerkt met de jotun beitsen.

 

jotun trebitt oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis dringt diep door in het Red Cedar hout en heeft daardoor een goede hechting.
Jotun Trebitt Transparant kan toegepast worden op nieuw, voorheen gebeitst of geïmpregneerd Red Cedar hout en is uitstekend geschikt voor poreuze ondergronden of verweerde oppervlakken. De buitenbeits is door zijn samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam.

 

drywood woodstain

 

Drywood Woodstain VV kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is een watergedragen beits. Deze beits dringt diep door in het hout en beschermt het hout uitstekend, bovendien is de beits sneldrogend en zeer waterafstotend. Deze beits is uitstekend geschikt v oor het beitsen van Red Cedar. Gebruikt u deze beits dan hoeft u van te voren niet te impregneren. Er zit namelijk al een impregneermiddel verwerkt in de beits. Het wordt aanbevolen om het Red Cedar hout met een kleur te behandelen. Een transparante beits zal niet tegen UV stralen beschermen en is alleen geschikt voor gebruik binnen.

 


Stappenplan voor het Red Cedar beitsen

schoonmaken van red cedar hout1. Red Cedar beitsen - Voorbereiden. Voordat u aan de slag gaat met impregneren of beitsen moet het oppervlak goed schoon zijn. Heeft u te maken met nieuwe hout dan kunt u deze stap overslaan. U kunt hiervoor de Jotun Kraftvask gebruiken, deze moet u op een droog oppervlak, verdunt aanbrengen. Laat het product even intrekken. Als het oppervlak erg vervuild is dan kunt u nog met een harde borstel na borstelen. Nadat u dit gedaan hebt moet u het hout goed naspoelen met schoon water. De reden dat het hout schoon moet zijn voordat u gaat beitsen of schuren is dat de beits minder goed hecht als het hout vuil is. Ook als u gaat schuren en het Red Cedar hout is nog vuil dan is er de kans dat u het vuil in het hout schuurt waardoor de beits niet zal hechten.

 

schuren van red cedar hout2. Red Cedar beitsen - Schuren. Door het schuren maakt u het oppervlak helemaal vlak en dit resulteert weer in een mooi en strak eindresultaat. Als uw red ceder vergrijst is dan zou u dat eenmalig en met gepaste afstand kunnen schoonspuiten met de hoge druk. De grijze laag van het Red Cedar hout is een dode hoornlaag die verwijderd dient te worden als er geschilderd gaat worden. Op deze manier is dat prima te doen en gaat het sneller dan schuren. Als u toch moet schuren dan kunt u ervoor kiezen om de grotere oppervlakken machinaal te schuren. Hierna kunt u eventueel kleine hoekjes en oneffenheden met de hand schuren. De korrel kunt u kiezen aan de hand van dit overzicht:

Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80
Schuren van nieuw hout: 80 tot 120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150
Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

Bent u klaar met schuren dan is het belangrijk dat het hout weer stofvrij gemaakt wordt.

 

impregneren an red cedar hout3. Red Cedar beitsen - Impregneren.

Wilt u de levensduur van het Red Cedar hout verlengen dan is het aan te raden om het hout te impregneren. Behandel het hout met 1 laag Jotun Visir Oljegrunning en behandel de kopse kanten 3 tot 4 keer nat in nat. Nat in nat betekend dat u de volgende laag al aanbrengt terwijl de vorige laag nog niet helemaal droog is. De droogtijden van de Visir kunt u vinden in de datasheets van het product. Wilt u uw Red Cedar hout afwerken met een Drywood product dan is het niet nodig om te impregneren, hier zit namelijk het impregneermiddel al in verwerkt.

 

beitsen van red cedar hout4. Red Cedar beitsen - Beitsen

Na het voor behandelen kunt u gaan beitsen. Breng 2 tot 3 lagen aan op het hout. Let op hoe meer lagen u aanbrengt hoe dieper de kleur zal worden. Moet het hout nog gemonteerd worden dan is het aan te raden om de planken eerst 1 keer te behandelen voor montage. Hierdoor wordt het hout van alle kanten beschermt tegen vocht.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw Red Cedar of hebt u vragen over het beitsen hiervan, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen. Wij zullen u helpen met het vinden van de juiste producten en u vertellen hoe u deze producten het beste kunt gebruiken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Red Cedar beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.