Red Cedar Beitsen - Dekkend

Red Cedar Hout Dekkend BeitsenU wilt graag het Red Cedar beitsen van uw huis of terras? Met de producten die hieronder beschreven worden is het geen probleem. Red cedar hout is een populair houtsoort die vaak gebruikt wordt voor bekleding van huizen, terrassen of schuttingen. Red Cedar is een Noord Amerikaanse houtsoort, het hout is licht erg duurzaam en kan onbehandeld gebruikt worden.

Western Red Cedar staat bekend om de vele kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. In de tekening kunnen afwisselend lichte en donkere banen voorkomen. Door het gebruik buiten zal het Red Cedar hout snel gaan verkleuren en zal het er grijs uitzien. Wilt u dit voorkomen dan is Red Cedar beitsen - Transparant een optie. Is het hout al grijs geworden en wilt u het dekkend beitsen dan zal dit artikel u verder helpen. Wilt u alle artikelen lezen over Red Cedar beitsen, klik dan hier: Red Cedar beitsen - Overzicht.

 

Aanbevolen producten voor Red Cedar beitsen

 

 

 

Inno Coatings 2 in 1 Houtbeits Dekkend is een dekkende, watergedragen en dampopen beits. Met deze beits geeft u het hout een dekkende, effen kleur. U kunt kiezen uit vele beits kleuren zoals alle RAL en NCS kleuren. De beits geeft het hout een zijdeglans of een dekkende afwerking. Door de unieke samenstelling is de beits te gebruiken als voorbehandeling en ook als afwerking. Deze schimmelwerende beits is uitstekend geschikt voor het beitsen van uw Red Cedar.

 

Jotun Visir Oljegrunning Klar

 

Jotun Visir Oljegrunning Klar is een waterbestendige transparante primer voor buiten met speciale toevoegingen om bescherming te bieden tegen houtrot en schimmels. Het product bindt losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond. Wordt toegepast op nieuw, verouderd en onder druk geïmpregneerd hout. De bijzondere pigmentatie beschermt het Red Cedar houttegen schadelijke UV-licht en is kleurloos.
Wordt typisch toegepast als voorbehandeling in transparante en dekkende beits systemen. Kan dus gebeitst worden met de Jotun producten.

 

jotun demidekk ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zeer elastische dekkende beits die uitstekend geschikt is voor Red Cedar beitsen. De beits is vochtregulerend en accentueert de houtnerf. Doordat het product zo elastisch en vochtregulerend is zijn er lange onderhoudsintervallen mogelijk en wordt het Red Cedar houttot wel 12 jaar beschermt. De Ultimate wordt vaak gebruikt op dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Verkrijgbaar in vele verschillende beits kleuren volgens de NCS en RAL kleurenkaarten. Het is ook mogelijk om de matte variant te gebruiken: Jotun Demidekk Ultimate Helmatt

 

 

Stappenplan voor Red Cedar beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Red Cedar dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

schoonmaken van red cedar1. Red Cedar beitsen - De voorbereiding. Verleng de levensduur van uw red cedar door het regelmatig te onderhouden en schoon te maken. Het vuil wat op het hout zit is meestal redelijk gemakkelijk te verwijderen met een goed schoonmaakmiddel. Ook als er eventueel schimmel of algen op het hout aanwezig zijn is dit meestal goed te verwijderen. Gebruikt hiervoor jotun kraftvask, dit is een krachtig reinigingsmiddel en is noodzakelijk als u het Red Cedar houtwilt gaan beitsen. Breng de kraftvask verdund aan op een droge ondergrond. Is er sprake van een hardnekkige vlek dan kunt u nog met een harde borstel na borstelen. Hierna goed afspoelen met schoon water.

 


schuren van red cedar hout2. Red Cedar beitsen - Het schuren. Red Cedar is erg geschikt om te behandelen, het is gemakkelijk om. Mee te werken en dus ook gemakkelijk om te schuren. Door de gelijkmatige structuur en de rechte draad zal de uiteindelijke beits ook gemakkelijk hechten. Afhankelijk van de staat van het hout kunt u de volgende korrel kiezen om te schuren:

Oude beits lagen verwijderen: 60 tot 80
Schuren van nieuw hout: 80 tot 120
Opschuren van bestaande beits lagen in redelijke staat: 120 tot 150
Opschuren van goede beits lagen: 180 tot 220
Opschuren tussen nieuwe beits lagen: 240 (meestal niet nodig)

U kunt kiezen om met de schuurmachine of met de hand te schuren. Moet er een groter oppervlak geschuurd worden dan is het aan te bevelen om een schuurmachine te gebruiken voor een strak eindresultaat.


impregneren van red cedar3. Red Cedar beitsen - Het impregneren. Het impregneren zorgt ervoor dat het Red Cedar houtmeer bestand is tegen water en meer wordt afgestoten zodat schimmels minder kans krijgen. Bovendien vermindert u het risico van houtrot aanzienlijk. Gebruikt u de beitsen van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. U kunt dan 1 laag van de beits aanbrengen als voorbehandeling en daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen. Gebruikt u een Jotun product dan heeft u wel een impregneer nodig. U kunt het beste de Jotun Visir Oljegrunning voor gebruiken. Zorg bij het behandelen dat het hout met 2 lagen Visir wordt behandeld. Dit heeft met het doorbloeden van de ordekleurstof van het ceder te maken. Bij 2 lagen Visir kan dit geïsoleerd worden. De Visir kan met een kwast aangebracht worden. Als het impregneermiddel droog is en niet mee plakt kunt u beginnen met hout beitsen.

 


verven van Red Cedar4. Red Cedar beitsen - het beitsen

Ondanks de duurzaamheid van Western Red Cedar kan het verstandig zijn om Red Cedar te behandelen met een beits. Hierdoor wordt het hout beschermt maar blijft de houtnerf zichtbaar. Bij het hout beitsen blijft de ondergrond meer zichtbaar. Breng 2 lagen beits aan met een kwast of een roller. Houdt rekening met de droogtijden, deze staan vermeld in het datasheet van het product.

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw Red Cedar of hebt u vragen over het beitsen of dekkend beitsen hiervan, bel ons dan. Wij kunnen u vertellen welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u deze het beste kunt gebruiken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Red Cedar beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.