Lariks hout beitsen

Door Lariks hout te beitsen krijgt het hout een mooie uitstraling en beschermt u het tegelijkertijd. Lariks hout heeft een hoge dichtheid en wordt daardoor vaak gebruikt in de bouw of voor meubels. Door de hoge dichtheid heeft het hout namelijk minder werking. Het hout is harshoudend en is hierdoor minder gevoelig voor houtrot en dergelijke. Een ander eigenschap is dat er wel noesten en kwasten voorkomen in het hout maar dit kan juist ook voor een mooie uitstraling zorgen. Door het hout te beitsen blijft u de ondergrond zien maar blijft het hout beschermt tegen de weersinvloeden. In dit artikel vertellen wij u hoe u het hout kunt beitsen. Op deze pagina kunt u meer lezen over het Larikshout dekkend verven.

 

Aanbevolen producten voor het beitsen van Larikshout

jotun trebitt oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis Kan zowel gebruikt worden op nieuw hout maar ook op reeds behandeld hout. Deze beits dringt diep door in het hout en heeft daardoor een goede hechting. De Trebitt is terpentine verdunbaar en is impregnerend, schimmelwerend en vochtregulerend. De buitenbeits is door de speciale samenstelling en hoge vaste stofgehalte zeer waterafstotend en geeft een effectieve bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam. Leverbaar in de kleuren volgens de Jotun transparant kleurenkaart maar is ook leverbaar in whitewash kleuren. Kiest u voor kleurloos dan moet u deze alleen voor binnen gebruiken.

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV is een transparanter beits met een zijdeglans afwerking. De Woodstain kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en dringt diep door in het hout. Deze waterafstotende beits accentueert de houtnerf en is prima geschikt voor het beitsen van het larikshout. De beits is volledig transparant en semi transparant leverbaar volgens alle bekende kleurenwaaiers: RAL, NCS, enz. Vanwege het ontbreken van pigmenten is de volledig transparante beits alleen geschikt voor toepassingen binnen. Woodstain wordt vaak gebruikt voor het beitsen van kozijnen, meubels, schuttingen e.d.

 

 

Remmers HK Lazuur

 

Remmers HK Lazuur is een product geschikt voor hout welke geen bodemcontact heeft. De HK lazuur beschermt het hout tegen houtrot, blauwschimmel, schimmels en algen. U kunt de Hk lazuur laten mengen in de kleuren die op de remmers hk Lazuur kleurenkaart staan. Wilt u liever dat het hout een verweerde, grijze uitstraling heeft dan kunt u het hout behandelen met de HK Lazuur Grey Protect

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.