Lariks Beitsen - Dekkend

Lariks Hout Dekkend BeitsenWilt u Lariks beitsen maar wilt u eerst graag meer weten over producten en de toepassing, dan helpen wij u op weg. Lariks is een houtsoort die vaak gebruikt wordt in de bouw. Deze naaldhout soort wordt ook wel gebruikt in de meubelbouw en is heel herkenbaar aan het fraaie nerf patroon. Een ander voordeel van Lariks hout is dat het een gelijkmatige structuur heeft en een rechte nerf. Lariks hout kan goed behandeld worden en u kunt het hout zowel transparant beitsen als dekkend beitsen. Hieronder gaan we verder in op het dekkend beitsen. U kunt hier meer lezen over Lariks beitsen - Transparant.

 

Aanbevolen producten voor het lariks beitsen

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een zijdeglans, goed dekkende, watergedragen beits voor buiten. Doordat deze beits zo elastisch is kan deze met het Lariks hout meebewegen en is bovendien tot wel 12 jaar onderhoudsarm. Deze dekkende beits is zeer duurzaam en is bestand tegen de weersinvloeden en is uitstekend geschikt voor het hout beitsen van Lariks. Bovendien kunt u deze beits laten mengen in vele verschillende kleuren volgens de NCS en de RAL kleurenwaaiers. Wilt u liever een iets meer matte uitstraling dan is er de Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

 

drywood verf voor hout nova

 

Drywood verf voor hout Nova is een watergedragen schakel beits. Dit betekend dat u het Lariks hout voor kunt behandelen met dezelfde beits en dus geen aparte primer hoeft te kopen. Dit product heeft een hoge duurzaamheid en elasticiteit waardoor lange onderhoudsintervallen mogelijk zijn. Deze Drywood beits is sneldrogend en heeft een goed vullend vermogen. De beits wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout. Leverbaar in dekkende en transparante beits kleuren volgens de NCS en RAL kleurenwaaiers.

 

drywood verf voor hout master

 

Drywood verf voor hout Master is uitstekend geschikt voor het hout beitsen van Lariks voor zowel binnen als buiten. De master is een watergedragen, sneldrogende en glanzende systeem beits. De dekkende beits wordt zowel gebruikt voor nieuw hout als voor hout wat voorheen al behandeld is geweest. Wordt onder andere gebruikt voor gootbetimmering, windveren en boeidelen. De verf voor hout Master kan gemengd worden is vele verschillende kleuren volgens de bekende kleurenwaaiers RAL en NCS.

 

 

Stappenplan voor het lariks beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Lariks hout dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

larikshout schoonmaken1. Lariks beitsen - Voorbereiden. Voordat u kunt beginnen met het hout beitsen van het lariks moet u zorgen dat het hout goed schoon is. U kunt beginnen met een harde bezem, water en een effectief schoonmaakmiddel. Gebruik van een hoge drukspuit is af te raden omdat u dan de nerven van het hout open spuit waardoor er nog meer algen en vuil in kan komen. Een harde bezem is een must, met een zachte bezem kunt u niet genoeg kracht zetten op het Lariks hout. Als schoonmaakmiddel kunt u de jotun Kraftvask gebruiken. Het schoonmaakmiddel moet verdund worden met water en moet aangebracht worden op een droog oppervlak. Hierna kunt u na borstelen met een harde bezem. Hierna grondig spoelen met water.

 


Larikshout schuren2. Lariks beitsen - Schuren. Door het lariks hout goed te schuren krijgt u een strak eindresultaat. Wilt u het hout iets opschuren dan kunt u een korrel 180 gebruiken. Zijn er nog loszittende resten aanwezig van een oude beits laag dan zult u deze moeten verwijderen, u kunt hiervoor een grovere korrel gebruiken bijvoorbeeld 120 tot 150. Heeft u te maken met nieuwe hout dan kunt u het beste korrel 100 tot 120. Zorg ervoor dat u met de houtnerf mee schuurt. U moet altijd met een fijne korrel eindigen, het hout is nu mooi glad en is klaar om gebeitst te worden. Voordat u aan de slag gaat zorg er dan voor dat het Lariks hout helemaal stofvrij is. U kunt het hout met een doek afnemen, u kunt ook eventueel een vochtige doek nemen.

 

impregneren van larikshout3. Lariks beitsen - Impregneren. Is het lariks hout nog niet geïmpregneerd dan is het verstandig om dit te doen. U houdt houtrot en schimmels op afstand en het hout is beter beschermd tegen de weersinvloeden. Wilt u het hout afwerken met een Jotun beits dan kunt u het beste impregneren met de Jotun Visir Oljegrunning. Dit product dringt diep door in het hout en beschermt het hout van binnenuit. De Visir bindt de houtvezels en beschermd dus het oppervlak. Na het gebruik van de visir kunt u verder afwerken met de Jotun beits.

Wilt u liever afwerken met een Drywood product dan hoeft u geen impregneermiddel te gebruiken. In de Drywood producten zit er namelijk al een impregneermiddel verwerkt en hoeft u deze dus niet apart aan te brengen.

 

larikshout verven4. Lariks beitsen - Beitsen. Na het eventueel aanbrengen van het impregneermiddel kunt u de beits aan gaan brengen. Let er wel op dat het impregneermiddel niet meer mag plakken. Gebruikt u de Jotun of Drywood producten dan is het aan te raden om 2 lagen aan te brengen. U kunt de beits aanbrengen met een kwast of roller in de lengte richting van het hout. Voor de kleinere hoekjes is het altijd fijn om een kleinere kwast bij de hand te hebben. Let bij het aanbrengen van de 2e laag op de droogtijden. Alle droogtijden en gebruiksaanwijzingen vind u in de datasheets van de producten.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw lariks of hebt u vragen over het beitsen hiervan, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen maar vertelt u ook hoe u het beste de producten kunt gebruiken.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw lariks beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.