Kozijnen Beitsen - Dekkend

Houten Kozijnen Dekkend BeitsenKozijnen beitsen heeft een speciaal plaatsje in het onderhoud van uw huis. Het kan met meerdere soorten beits. Hier bespreken we dekkend beitsen. Lees meer over de kleuren, de juiste producten en de aanpak van het hout beitsen. Of u nu een houten huis hebt of een van baksteen, houten kozijnen bepalen in hoge mate het aanzicht. Onbehandelde of afbladderende ramen en kozijnen doen afbreuk aan de presentatie. Bij een bestaande woning verhogen goed onderhouden houten ramen het aanzien en daarmee de marktwaarde. Niet onbelangrijk als u uw huis ooit wil verkopen!

 

Aanbevolen producten voor kozijnen beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Met deze beits geeft u uw kozijnen de juiste bescherming en kunt u de kleuren kiezen die bij uw huis passen. U kunt namelijk deze beits in alle RAL en NCS kiezen. De beits geeft een dekkende zijdeglans afwerking, is gemakkelijk aan te brengen en vloeit goed. Bovendien is deze beits watergedragen en dampopen. Wilt u liever een transparante beits dan is de 2 in 1 beits ook te koop in een transparante beitsVoor beide beitsen heeft u geen aparte impregneer nodig. Deze zit namelijk al in het product verwerkt.

 

drywood poseidon ZG

 

Drywood Poseidon: De Poseidon ZG is gebaseerd op diverse watergedragen acrylaat- en alkydbindmiddelen en is te gebruiken als zijdeglanzende voorlak en als aflak op hout en voorbehandeld metaal (binnen). Drywood Poseidon ZG heeft een extreem goede vloei en zeer lange open tijd, is sneldrogend, heeft een goede hechting op voorbehandeld hout en kenmerkt zich door hoge krasvastheid, chemicalieënresistentie, duurzaamheid, duurzame elasticiteit en uitstekend glansbehoud. Een watergedragen combinatie van voor- en aflak, uitstekend geschikt voor het beitsen van houten kozijnen en deuren. Dit vriendelijk geprijsde Nederlandse product is als hoogglans beits te koop, en als zijdeglans beits. Voorbehandeling met een primer is niet nodig!

 

jotun demidekk ultimate details

 

Jotun Demidekk Infinity Details: Dit is de komende vervanger van de demidekk Vindu maar is nu al verkrijgbaar. Jotun Demidekk Infinity Details is een watergedragen buitenbeits met uitstekend kleurbehoud en lange onderhoudsintervallen. Deze versie van Jotun Demidekk is geschikt voor hout beitsen op ramen, deuren, kozijnen, dakgoten en andere buitendetails. Het product bevat film conserveringsmiddelen die schimmels probeert tegen te gaan en is zelfreinigend. Te gebruiken in een systeem met een Jotunn Visir Oljegrunning Klar 

 

 

 

Populaire kleuren voor kozijnen beitsen

Alle dekkende beits van Jotun en Drywood is leverbaar in RAL- en NCS- beits kleuren. Welke kleur u kiest, is natuurlijk een smaakkwestie. In het algemeen zien we dat raamkozijnen vaak dezelfde kleur krijgen als deurkozijnen en/of deuren. Dit geeft harmonie. Een contrast met de hoofdkleur van de gevel versterkt het totaalplaatje en maakt uw woning visueel aantrekkelijker. Verreweg de populairste kleur voor houten raamkozijnen is wit, leverbaar in vele schakeringen.

 

             
Jotun 1001 
Egghvit
  Jotun 8413 
herregårdsgrönn
  Jotun 1624 
Letthet
   

 

Werkwijzer voor kozijnen beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten kozijnen dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Maak het hout schoon met een speciaal reinigingsmiddel voordat u gaat hout beitsen. Een geschikt product is Jotun Kraftvask. Inspecteer de kozijnen voordat u gaat beitsen. Zijn het oude kozijnen? Vervang slechte stukken die niet meer hersteld kunnen worden. Verwijder alle houtrot, ook dieper gelegen rotting. Vul naden en kleinere gaten op met kunsthars.

 

 

2. Het schuren van de houten kozijnen. Verwijder oude beitslagen door te schuren en schuur het hout altijd op voordat u gaat hout beitsen (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout beitsen. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de beits laag beschadigt. Verwijder oude beits lagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel.

 

3. Het aanbrengen van een primer op de houten kozijnen. Laat nieuwe kozijnen niet langer dan 4-6 weken onbehandeld. Anders kan er schimmel ontstaan. Haal het beslag weg, en plaats het terug als de beits droog is. Er omheen verven kan lastig zijn. Is het hout van de kozijnen niet eerder geïmpregneerd, breng dan een impregneer aan. Gebruikt u de 2 in 1 beits dan heeft u geen apart impregneermiddel nodig, u kunt dan 1 laag aanbrengen als voorbehandeling en daarna afwerken met 1 of 2 lagen. Gebruikt u de Jotun producten dan adviseren wij Jotun Kvist og Sperregrunning als u afwerkt met Demidekk Ultimate Vindu. Voor Drywood Poseidon is geen primer nodig.

 

4. Het aanbrengen van de beits op de houten kozijnen. Kies altijd voor elastische beits als u kozijnen gaat beitsen. Hout krimpt en zet uit, en zonder elasticiteit krijgt u barsten. Let erop dat u altijd vochtregulerende beits gebruikt, ook als u enkel de binnenkant van de kozijnen schildert. Beits nooit in de volle zon. Begin met de kopse kanten, 3-4 lagen nat-in-nat. Beits met de houtnerf mee voor een evenwichtige verdeling van de beits. Breng op houten kozijnen altijd minimaal twee lagen aan. Tussen de eerste en tweede laag het hout eventueel licht opschuren.

 

Gratis houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten beits voor kozijnen beitsen. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring in het verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw kozijnen beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.