Houten Vloer Verven - Whitewash

Uw houten vloer verven is gemakkelijker dan u denkt! Op deze pagina vertellen we hoe u een whitewasheffect op uw houten vloer bereikt en wat u daarvoor moet gebruiken.

Whitewashen is het lichtere broertje van houten vloeren greywashen. Het geeft hout een witte, gebleekte uitstraling. Het oogt beetje alsof het hout een verjongingskuur heeft gekregen, terwijl je de houtnerf goed blijft zien. Whitewashen kan op veel manieren. Zo is het mogelijk met kalkwas of kalkpasta, maar ook met verniswas. Hieronder vertellen we hoe je een whitewasheffect krijgt met de juiste soorten beits en lak. Dit is aanzienlijk minder onderhoudsgevoelig dan whitewashen met was en dus veel duurzamer.

 

Aanbevolen producten voor een houten vloer verven

jotun panallak

 

Jotun Panellakk: waterverdunbare beits bedoeld voor binnengebruik, van de Noorse specialist Jotun. Onder meer geschikt voor lichte houtsoorten zoals grenen, oregon pine, vuren en essen. Door het UV-filter gaat Panellakk een snelle verkleuring tegen, waardoor het hout lang meegaat. Jotun Panellakk wordt standaard kleurloos geleverd, maar is ook in transparante kleuren verkrijgbaar om een whitewasheffect te krijgen. Dit is het perfecte product voor het whitewashen van uw houten vloer.

 

Trestjerner Gulvlakk WB

 

Trestjerner Gulvlakk WB: watergedragen blanke lak voor de afwerking van houten vloeren. Bij whitewashen brengt u deze lak aan na de Panellakk. Trestjerner-lak is zeer duurzaam door de aanwezigheid van polyurethaan. Tevens chemisch resistent en UV-bestendig. Perfect om gelakte houten vloeren van een extra beschermlaag te voorzien. Vvoor onbehandeld beuken, grenen, vuren en andere, al gelakte houtsoorten.

 

 

 

Populaire kleuren voor een houten vloer verven

Whitewashen doe je om een vloer te creëren die eruitziet alsof ze op een natuurlijke manier is gebleekt. Dit kan met de transparante kleuren van de Jotun Panellakk-kleurenkaart. Jotun Panellakk 001 geeft een kalkwit effect dat eruitziet alsof de vloer met kalkwas is behandeld. Het effect is al na één laag goed zichtbaar en de vloer wordt nog bleker als u twee lagen aanbrengt.

 

 

Werkwijzer voor een houten vloer verven

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten vloer kunt whitewashen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Zorg dat de houten vloer schoon, droog en in goede staat is. Vuil, stof en was moeten vooraf worden verwijderd, bijvoorbeeld door te wassen en eventueel te schuren.

 

 

 

2. Het aanbrengen van de vloerverf op uw houten vloer. Roer de Panellakk goed door. Gebruikt u de lak op eiken, raden we een proefstuk op te zetten om te zien in welke mate het hout verkleurt. Breng de eerste laag Panellakk aan. Wilt u een sterker whitewasheffect, breng dan nog een tweede laag aan. Tussendoor even opschuren. Nadat de laatste laag Panellakk is gedroogd, schuurt u het oppervlak lichtjes. Verwijder het stof dat het schuren veroorzaakt. Breng vervolgens een laag Gulvlakk WB aan. Gebruik een roller of verniskwast. Snel werken zodat kwaststreken in half opgedroogde verf worden vermeden. Een tweede laag Gulvlakk is sterk aangeraden voor optimale bescherming.

 

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten vloerverf en beits voor het verven van houten vloeren. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring in het beitsen, verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw vloer verven via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.