Houten Vloer Verven - Greywash

U wilt uw houten vloer verven? Hieronder leggen we uit hoe u een Greywash effect bereikt en welke producten u daarvoor nodig hebt.

Greywash geeft hout een grijze uitstraling. Het maakt hout visueel "ouder", ook als de vloer nog maar pas gelegd is. Het oogt heel sfeervol en is de laatste jaren almaar populairder geworden. Greywashen kan op meerdere manieren. Vaak wordt er boenwas voor gebruikt, maar hetzelfde effect is ook prima mogelijk met een combinatie van de juiste soorten vloerverf. Een groot voordeel is dan de duurzame bescherming die eigen is aan lak. Was vraagt aanzienlijk meer onderhoud en dat is niet handig als er op de vloer dagelijks geleefd wordt.

 

Aanbevolen producten voor een houten vloer verven

jotun panellak

 

Jotun Panellakk: een populaire waterverdunbare beits uit de beroemde Jotun-fabriek. Speciaal bedoeld voor binnen en met name geschikt voor lichte houtsoorten zoals grenen, vuren en essen. Door het UV-filter wordt een snelle verkleuring tegengegaan, waardoor vloeren met Panellakk langer meegaan. Jotun Panellakk is standaard kleurloos, maar kan ook in transparante kleuren worden geleverd.

 

 

Trestjerner gulvlak WB

 

Trestjerner Gulvlakk WB: watergedragen blanke lak voor de afwerking van houten vloeren. Zeer duurzaam dankzij toevoeging van polyurethaan, chemisch resistent en niet-vergelend. Ideaal om gelakte en geoliede houten vloeren van een solide beschermlaag te voorzien. Geschikt voor onbehandeld beuken, grenen, vuren en alle al gelakte houtsoorten. Bij greywashen brengt u deze lak aan nadat u Panellakk hebt toegepast. Deze combinatie van 2 producten is dus uitstekend geschikt voor het greywashen voor uw houten vloer

 

 

Populaire kleuren voor een houten vloer verven

De bedoeling van greywashen om een houten vloer te creëren die eruitziet alsof ze op een natuurlijke manier is vergrijsd. Jotun Panellakk heeft een eigen kleurenkaart met greywash-kleuren. Jotun Panellakk 0007 en het wat donkerder 0006 zijn hiervan voorbeelden. Belangrijk om te beseffen is dat het aantal lagen het grijseffect bepaalt. Wilt u een licht greywasheffect is één laag voldoende, wilt u een wat zwaarder grijs, ga dan voor twee lagen.

 

houten vloer greywash verven

 


Werkwijzer voor een houten vloer verven

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten vloer kunt verven met een greywash effect. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Zorg dat de vloer schoon, droog en in goede staat is. Vuil, stof en was moeten vooraf worden verwijderd, bijvoorbeeld door te wassen en eventueel te schuren.

 

 

 

2. Het aanbrengen van de vloerverf. Roer de Panellakk goed door. Gebruikt u de lak op eiken, raden we een proefstuk op te zetten om te zien in welke mate het hout verkleurt. Breng de eerste laag Panellakk aan. Wilt u een sterker greywasheffect, breng dan nog een tweede laag aan. Tussendoor wel even opschuren. Nadat de laatste laag Panellakk is gedroogd, schuurt u het oppervlak lichtjes. Verwijder het stof dat het schuren veroorzaakt. Breng vervolgens een laag Gulvlakk WB aan. Gebruik een roller of verniskwast. Snel werken zodat kwaststreken in half opgedroogde verf worden vermeden. Een tweede laag Gulvlakk is sterk aangeraden voor optimale bescherming.

 

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten vloerverf en beits voor het verven van houten vloeren. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring in het beitsen, verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw vloer verven via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.