Houten vloer greywash verven

U wilt uw houten vloer greywash verven? Hieronder leggen we uit hoe u een greywasheffect bereikt en welke producten u daarvoor nodig hebt.

Greywash geeft hout een grijze uitstraling. Het maakt hout visueel "ouder", ook als de vloer nog maar pas gelegd is. Het oogt heel sfeervol en is de laatste jaren almaar populairder geworden. Greywashen kan op meerdere manieren. Vaak wordt er boenwas voor gebruikt, maar hetzelfde effect is ook prima mogelijk met een combinatie van de juiste soorten houtverf. Een groot voordeel is dan de duurzame bescherming die eigen is aan lak. Was vraagt aanzienlijk meer onderhoud en dat is niet handig als er op de vloer dagelijks geleefd wordt.

Productkeuze houten vloer greywash verven

Jotun Panellakk: een populaire waterverdunbare beits uit de beroemde Jotun-fabriek. Speciaal bedoeld voor binnen en met name geschikt voor lichte houtsoorten zoals grenen, vuren en essen. Door het UV-filter wordt een snelle verkleuring tegengegaan, waardoor vloeren met Panellakk langer meegaan. Jotun Panellakk is standaard kleurloos, maar kan ook in transparante kleuren worden geleverd.

Trestjerner Gulvlakk WB: watergedragen blanke lak voor de afwerking van houten vloeren. Zeer duurzaam dankzij toevoeging van polyurethaan, chemisch resistent en niet-vergelend. Ideaal om gelakte en geoliede houten vloeren van een solide beschermlaag te voorzien. Geschikt voor onbehandeld beuken, grenen, vuren en alle al gelakte houtsoorten. Bij greywashen brengt u deze lak aan nadat u Panellakk hebt toegepast.

Gebruikt u liever een ander product, bel ons dan op 06-47551826 voor persoonlijk advies. Zo voorkomt u dat u zich ongeschikte producten aanschaft.

Kleur en uitstraling greywash houten vloer

De bedoeling van greywashen om een vloer te creëren die eruitziet alsof ze op een natuurlijke manier is vergrijsd. Jotun Panellakk heeft een eigen kleurenkaart met greywash-kleuren. Jotun Panellakk 007 en het wat donkerder 0006 zijn hiervan voorbeelden. Belangrijk om te beseffen is dat het aantal lagen het grijseffect bepaalt. Wilt u een licht greywasheffect is één laag voldoende, wilt u een wat zwaarder grijs, ga dan voor twee lagen.

Houten vloer greywash verven
Waarop u moet letten bij houten vloeren greywashen

Hieronder beschrijven we hoe u een greywasheffect krijgt met bovengenoemde producten. Zoals gezegd, greywashen kan op meerdere manieren. Doet u het met andere producten, volg dan de aanwijzingen die daarbij worden gegeven.

  • Zorg dat de vloer schoon, droog en in goede staat is. Vuil, stof en was moeten vooraf worden verwijderd, bijvoorbeeld door te wassen en eventueel te schuren.
  • Roer de Panellakk goed door.
  • Gebruikt u de lak op eiken, raden we een proefstuk op te zetten om te zien in welke mate het hout verkleurt.
  • Breng de eerste laag Panellakk aan.
  • Wilt u een sterker greywasheffect, breng dan nog een tweede laag aan. Tussendoor wel even opschuren.
  • Nadat de laatste laag Panellakk is gedroogd, schuurt u het oppervlak lichtjes. Verwijder het stof dat het schuren veroorzaakt.
  • Breng vervolgens een laag Gulvlakk WB aan. Gebruik een roller of verniskwast.
  • Snel werken zodat kwaststreken in half opgedroogde verf worden vermeden.
  • Een tweede laag Gulvlakk is sterk aangeraden voor optimale bescherming.

Gratis houtverf en beits advies

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten houtverf en beits voor het verven van houten vloeren. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring in het beitsen, verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel ons daarom voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of persoonlijk advies: 06-26839279. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.