Houten Schuur Verven

U gaat een houten schuur verven? Dan helpt dit artikel u op weg. Hier leest u welke houtverf u nodig hebt voor het dekkend verven van een schuur of tuinhuisje. We vertellen ook welk kleuren er mogelijk zijn en hoe u de schilderklus aanpakt.

Uw houten schuur verven met kwalitatief hoogstaande verf levert een essentiële bijdrage tot het behoud van het bouwwerk. Hout dat buiten staat is gevoeliger voor weersinvloeden. Extra aandacht is nodig omdat het binnenklimaat er vochtiger is dan in een woning. Schimmelvorming en houtrot liggen op de loer. Dit kan ertoe leiden dat het gebouw vervalt.

Houtverf brengt een beschermlaag aan die ervoor zorgt dat het schuurtje of tuinhuis lang mee gaat. Hout verven kan op twee manier: dekkend verven of transparant beitsen. Hier beperken we ons tot dekkend verven, wat we het meest zien bij schuren.

 

Aanbevolen producten voor het verven van uw houten schuur

jotun kraftvask

 

 

Jotun Kraftvask: Jotun Kraftvask is een zeer effectief schoonmaakmiddel op basis van basen en andere biologisch afbreekbare grondstoffen. Het is een zeer effectief reinigingsmiddel voor zware vervuilde oppervlakken of op oppervlakken die moeten worden overgeschilderd. Jotun Kraftvask Verwijdert efficiënt vet, olie, roet, nicotine, vuil, schimmels etc. en geeft het geschilderde oppervlak een enigszins matte look.

 

jotun demidekk oljetackfarg

 

Jotun Demidekk Oljetäckfärg: topverf van houtverfspecialist Jotun op basis van alkydolie, verdunbaar met terpentine. Veelzijdig: zowel geschikt als primer, grondlak, voor- en aflak, dus alles in een. Deze houtverf geeft een heel goede dekking en zuigt goed aan en uiterst geschikt voor het verven van uw houten schuur. De kleurkwaliteit is rijk en diep, dankzij gepatenteerde technologie van Jotun. Bijzonder weer- en waterbestendig, dus ideaal voor hout in de buitenlucht. Hecht zeer goed op naaldhout en tropisch hardhout. Voorkomt "doorbloeden" van hout. Tot vijf jaar onderhoudsarm.

 

 

drywood woodstain vv

 

Drywood Woodstain VV: een hybride, zijdeglans houtverf van Nederlandse bodem, op waterbasis. Voorbehandeling met een primer is niet nodig. Drywood Woodstain VV is waterverdunbaar en accentueert de structuur van het hout. Overschilderen kan al na twee uur en na 48 uur is het hout helemaal droog. Een verfv die uitermate geschikt is voor het schuren van uw houten schuur.

 

 


Populaire kleuren voor het schilderen van uw houten schuur

Dekkend verven van een schuur of tuinhuis kan in haast elke kleur. U kiest dus de uitstraling die u zelf wenst. Alle producten uit onze webshop zijn verkrijgbaar in RAL- en NCS-kleuren. Er zijn echter ook kleurenkaarten specifiek voor de aanbevolen houtverf van Jotun en Drywood. Veel mensen kiezen voor een lichte tint. Populair zijn bijvoorbeeld Jotun 1624 (zie foto), Jotun 9918 (klassiek wit) en Jotun 1462 (grijs). Maar ook donkere, eventueel houtkleurige tinten zien we regelmatig. Voor de deuren en eventuele raamkozijnen kan een contrasterende kleur worden gekozen. Dit geeft een schuurtje een aangenamere uitstraling.

 

             
Jotun 1624 
Letthet
  Jotun 9918 
Klassisk Hvit
  Jotun 1462 
Grå Skiver
   

 

 

Werkwijzer voor het verven van uw houten schuur

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten schuur kunt verven. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.


1. Het voorbereiden van de ondergrond. Is de schuur pas opgebouwd uit geïmpregneerd hout, wacht dan zes tot acht weken voor u gaat verven. Maak het hout altijd grondig schoon. Een goed middel voor sterk vervuild hout is Jotun Kraftvask. Lichtere vervuiling kunt u verwijderen met Jotun Husvask. Schimmels, algen en mossen haalt u weg met water, een borstel en een hiervoor geschikt reinigingsmiddel. Werk scheuren, barsten en gaten weg met acrylaat- of polyurethaankit (gebruik in verband met de hechting van de verf geen silicone).

 


2. Het schuren van uw houten schuur. Een houten schuur of tuinhuisje moet voor het verven geschuurd worden. Gebruik korrel 160 bij nieuw hout, anders korrel 100. Mogelijk ziet u een witte waas op nieuw hout. Dit zijn zoutkristallen. U moet deze wegborstelen voor het verven. Zit er oude verf op het hout, schuur deze dan weg. Bij hardnekkige verflagen kunt u een verfföhn of afbijtmiddel gebruiken. Let wel op de handleiding om schade te voorkomen. Is de schuur eerder behandeld met een product op basis van lijnzaadolie, schraap dan het hout helemaal kaal. Dit verbetert de hechting en voorkomt blaasjes.

 


3. Voorbehandelen van de ondergrond. Gebruikt u Oljetäckfärg, dan kunt u deze verdunnen met terpentine (niet water). Woodstain VV is wel waterverdunbaar.

 4. aanbrengen van de houtverf op uw houten schuur. Voor optimale dekking adviseren we altijd minimaal twee lagen houtverf. Drie lagen kan een nog duurzamer resultaat geven. Omdat u buiten werkt, moet u de klus goed plannen. Voorkom schilderen bij temperaturen onder 5 of boven 25 graden. Vermijd fel zonlicht. Dit kan blaren geven in natte verf. Kies het best een droge dag met rustig weer.

 

 

Houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Wilt u meer informatie over over het verven of beitsen van houten schuren en houten tuinhuizen, aarzel dan niet en neem contact op. Hout Coatings geeft al jaren gratis advies over alle soorten houtverf, primers, schoonmaakmiddelen en benodigdheden.Voor persoonlijk advies kunt u ons bereiken op  06-47551826. U kunt desgewenst ook 24/7 contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.