Houten schutting beitsen

Een houten schutting beitsen is belangrijk als u de schutting langdurig wilt beschermen. Hier leest u welke producten wij adviseren om een schutting te beitsen, uw opties voor kleur en uitstraling en waarop u verder moet letten.

Schuttingen en ander tuinhout staan bloot aan weer en wind. Dit maakt ze kwetsbaar. Door te beitsen zorgt u voor duurzaam plezier. Transparant verven of beitsen betekent dat u de structuur van de ondergrond door de kleur heen blijft zien. Wilt u de houten schutting verven in een geheel dekkende kleur, dan kan dat ook, maar op deze pagina spreken we over beitsen.

Onze productkeuze - houten schutting beitsen

Jotun Trebitt Oljebeis: UV-bestendige buitenbeits die zeer goed water afstoot. Transparant, op basis van hoogwaardige oliën. Trebitt Oljebeis wordt gebruikt voor schuttingen, maar ook terrassen, steigerhout, tuinmeubels, trappen, vlonders, dakgoten, overstekken en nog veel meer. Sterk impregnerende eigenschappen: dringt dus diep door in de ondergrond. Kan ook op nieuw hout worden toegepast. Trebittt weert schimmels en mossen, en voorkomt houtrot. Breng 2 tot 3 lagen voor een beschermende, slijtvaste filmlaag. Uw schutting kan er na behandeling tot zes jaar tegen!

Drywood Bioleum Woodoil: watergedragen niet-filmvormend product dat speciaal ontwikkeld is voor het waterafstotend maken van hout buiten. Dringt diep in het hout en geeft een zeer goede hechting. Woodoil is leverbaar in meerdere transparante en semi-dekkende kleuren. Accentueert de houtstructuur. Bestaat voor 70 procent uit biogebaseerde bestanddelen. Geschikt voor tal van soorten tuinhout.

Hout Coatings heeft zeer goede ervaringen met deze beitsen, maar we hebben nog andere geschikte producten voor houten schuttingen in ons assortiment. Persoonlijk advies kan u helpen bij uw keuze. Bel ons op 06-47551826.

Houten schutting beitsen: kleur en uitstraling

Veel mensen vinden het mooi als het hout van de schutting ook echt als hout herkenbaar blijft. Dmet beitsen is dat een een fluitje van een cent. Transparante beits, te bestellen in diverse kleuren, laat de houtnerf zichtbaar. Zowel Trebitt als Woodoil kunt u bestellen in diverse tinten die aansluiten bij de oorspronkelijke houtkleur, maar ook in kleuren die heel anders zijn. U kunt kiezen voor iets wat goed past bij de begroeiing van de tuin, of juist iets wat afwijkt en zo de aandacht trekt.

Hieronder ziet u een aantal houten schuttingen die met beits zijn behandeld. De linkse (kleur: Jotun 909 Kastanie) en de rechtse (kleur: Jotun 675 Seterbrun) werden met Jotun Trebitt gebeitst. Foto's: Jotun Norway.

Houten schutting beitsen

Waarop letten bij schuttingen beitsen

Hieronder volgen algemene aandachtspunten voor als u aan de klus begint. Elk product heeft echter een eigen handleiding. Lees voor gebruik daarom altijd het technische datasheet van een product. Bij ons vindt u die per product in de Hout Coatings webshop.

 • Gaat het om een nieuwe schutting van pas geïmpregneerd hout, laat deze dan tot acht weken drogen voordat u gaat verven.
 • Maak de schutting grondig schoon. Wij adviseren Jotun Kraftvask voor het ontvetten. Na het reinigen goed naspoelen en laten drogen.
 • Sporen van algen verwijdert u met water en een borstel. Gebruik eventueel een hiervoor bedoeld schoonmaakmiddel.
 • Hoewel u overmatige hars vooraf moet verwijderen, is het goed te weten dat hars in bepaalde houtsoorten een natuurlijk proces is, en nagenoeg niet te bestrijden. Jotun Trebitt heeft het voordeel dat het hars de gelegenheid geeft uit te zweten zonder dat de film wordt aangetast.
 • Altijd vooraf uw houten schutting schuren. We raden korrel 160 aan voor nieuw hout, korrel 100 voor oudere en eerder behandelde oppervlakken. Gebruik grof schuurpapier voor het weghalen van oude verflagen.
 • Bij oude transparante verflagen die sterk aangetast zijn, bevelen we aan deze te verwijderen door middel van afbranden, föhnen of afbijten.
 • Eventuele scheuren en gaten repareert u met acrylaat- of polyurethaankit. Gebruik geen silicone.
 • Breng voor het beste resultaat altijd minimaal twee lagen aan. Breng een extra laag aan op nieuw, kaal of geïmpregneerd houtwerk.
 • Kops hout één of twee maal extra behandelen.
 • Schilder altijd in de lengterichting van de houtnerf.
 • Ga geen houten schutting verven als er grote kans is op regen, of in de volle zon. Kies rustig, niet te warm weer.

Bel gerust

Houtverf en beits adviesWilt u meer informatie over over het beitsen van houten schuttingen, of wilt u dekkend verven, aarzel dan niet en neem contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren gratis advies over alle soorten houtverf, beits, primers, schoonmaakmiddelen en benodigdheden.

Voor persoonlijk advies kunt u ons bereiken op  06-47551826. U kunt desgewenst ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.