Houten Lambrisering Dekkend Beitsen

Houten Lambrisering Dekkend BeitsenEen houten lambrisering dekkend beitsen doen we omdat het mooi is, maar ook omdat beits het hout langer laat meegaan. Hier vertellen we u welke producten u nodig hebt, en hoe u deze klus aanpakt.

Lambrisering is een betimmering van een wand, vaak tegen het onderste gedeelte, soms ook hoger. Bovenop de wandbekleding zit een toplijst of kroonlijst. We komen lambriseringen veel tegen in het interieur van landelijke woningen. Het is een decoratief element dat sfeer toevoegt. Juist daarom wordt houten wandbekleding haast altijd gebeitst. Daarnaast is verduurzaming met beits altijd een goed idee. Een houten lambrisering kan ook buiten worden aangebracht. Dan is een behandeling met de juiste producten nog belangrijk, om de schadelijke invloed van weer en wind te beperken.

 

Aanbevolen producten voor een houten lambrisering dekkend beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze beits kan zowel voor binnen als voor buiten gebruikt worden en geeft uw hout een prima bescherming. De beits is watergedragen, dampopen en schimmelwerend. Gaat u nieuw hout behandelen dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen, deze zit namelijk al in het product verwerkt. De 2 in 1 dekkende beits kan in alle RAL en NCS kleuren gemengd worden en is uitstekends geschikt om een lambrisering dekkend te beitsen.

 

jotun panellak

 

Jotun Panellakk: Matte, waterverdunbare beits voor houten lambrisering binnenshuis, op basis van acrylaat. Geschikt voor vele lichte houtsoorten. Panellakk legt een beschermende, transparante film op het hout. Leverbaar in diverse transparante kleuren. Kan snel worden verwerkt. Overschilderen al mogelijk na 2-3 uur, een dag later is de beits doorgehard. Je kunt er ook houten vloeren en meubels mee behandelen. Panellakk remt de natuurlijke verkleuring van hout en vergeelt niet dank zij het UV-filter.

 

 

drywood woodstain vv

 

Teknos Drywood Woodstain VV: voor houten wandbekleding buiten. Dit is een hybride, zijdeglans beits op waterbasis. Een alles-in-een-beits systeem waarvoor geen primer nodig is, en dat zowel natural als met transparante kleuren te koop is. Woodstain VV accentueert de structuur en het reliëf van het hout. Droogt snel: overschilderen kan na twee uur. Is prima geschikt voor het beitsen van houten lambrisering.

 

 

 

Populaire kleuren voor een houten lambrisering dekkend beitsen

Panellakk is transparant leverbaar en in diverse transparante beitskleuren. Die geven het hout een sfeervolle kleur, maar laten de houtnerf perfect zichtbaar, zodat het "houtgevoel" behouden blijft. De kleur van Panellakk wordt sterker als er meerdere lagen worden aangebracht. Zie hier de kleurenkaart van Jotun Panellakk.

Woodstain VV voor houten wandbekleding buiten is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS- beits kleuren. U kiest dus precies de kleur die u wenst. Daarnaast zijn er aparte Woodstain VV-kleuren. Zie hier de kleurenkaart voor Woodstain VV.

 

Werkwijzer voor een houten lambrisering dekkend beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten lambrisering dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Maak de ondergrond goed schoon. Gebruik hiervoor een krachtige, ontvettende zeep. Naspoelen en laten drogen.

 

 

 

2. Het schuren van de houten lambrisering. Is er een oude beitslaag, schuur deze dan weg. Het hout moet, ook als er geen oude beits op zit, voor het hout beitsen altijd mat geschuurd worden. Dit verbetert de hechting. Zorg ervoor dat de vloer goed is afgedekt. Plak de randen af zodat er geen beits op ongewenste plaatsen komt.

 

 

3. Het aanbrengen van de dekkende beits. Roer de beits goed door en brengt de eerste laag aan. Zowel Panellakk als Woodstain VV zijn waterverdunbaar. Bij de 2 in 1 beits is verdunnen niet nodig, en kunt u 1 laag aanbrengen als voorbehandeling. Is de eerste laag droog, kan de tweede laag erop. Bij Panellakk is het aanbevolen om tussendoor nog even licht op te schuren. Breng de beits niet te dik aan. Een roller geeft een mooie gelijkmatige beitslaag. Voor de kleinere oppervlakken en hoeken is een (niet-verharende) kwast aanbevolen. Zorg voor voldoende droogtijd tussen de beitslagen. Instructies vindt u op het bijgevoegde informatieblad. Gaat u buiten houten wandbekleding beitsen, zorg dan voor een goede planning. Vermijd dagen waarop regen of felle zon wordt verwacht.

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over over het beitsen van houten lambrisering, gevelbekleding of wanden, neem dan zeker contact op. Hout Coatings geeft al jaren gratis advies over alle soorten beits, primers, schoonmaakmiddelen en benodigdheden. Wij kunnen u helpen met de keuze van de juiste producten en tips geven over de aanpak van het hout beitsen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten lambrisering dekkend beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.