Houten Kozijnen Verven

Houten kozijnen verven heeft een speciaal plaatsje in het onderhoud van uw huis. Het kan met meerdere soorten houtverf en beits. Hier bespreken we dekkend verven. Lees meer over de kleuren, de juiste producten en de aanpak.

Of u nu een houten huis hebt of een van baksteen, houten kozijnen bepalen in hoge mate het aanzicht. Ongeverfde of afbladderende ramen en kozijnen doen afbreuk aan de presentatie. Bij een bestaande woning verhogen goed onderhouden houten ramen het aanzien en daarmee de marktwaarde. Niet onbelangrijk als u uw huis ooit wil verkopen!

Onze productkeuze voor houten kozijnen verven

Houten kozijnen kan je transparant beitsen, of verven met dekkende houtverf. Gaat u dekkend verven, adviseren we de volgende producten:

Jotun Demidekk Ultimate Vindu: wat deze zijdeglans houtverf zo bijzonder maakt, is dat hij sterk blijft op drukpunten zoals scherpe randen. Andere verf slijt op die plaatsen snel. Jotun Demidekk Ultimate Vindu is een dekkende buitenbeits op waterbasis. Zeer slijtvast, sneldrogend en met een langdurig mooie glans. Accentueert de houtnerf. Ook geschikt voor houten deuren!

Drywood Poseidon: een watergedragen combinatie van voor- en aflak, ontwikkeld voor houten kozijnen en deuren. Dit vriendelijk geprijsde Nederlandse product is als hoogglans houtverf te koop, en als zijdeglans verf. Voorbehandeling met een primer is niet nodig!

Over deze producten zijn wij heel tevreden. Maar er zijn meer soorten houtverf waarmee je kozijnen kunt verven. Wij vertellen er graag meer over! Bel ons daarom vrijblijvend op 06-47551826, voor persoonlijk en deskundig advies.

Houten kozijnen verven: uitstraling en kleuradvies

Alle dekkende kozijnverf van Jotun en Drywood is leverbaar in RAL- en NCS-kleuren. Welke kleur u kiest, is natuurlijk een smaakkwestie. In het algemeen zien we dat raamkozijnen vaak dezelfde kleur krijgen als deurkozijnen en/of deuren. Dit geeft harmonie. Een contrast met de hoofdkleur van de gevel versterkt het totaalplaatje en maakt uw woning visueel aantrekkelijker. Verreweg de populairste kleur voor houten raamkozijnen is wit, leverbaar in vele schakeringen.

Jotun Demidekk Ultimate Vindu is tevens in de eigen Jotun Demidekk-kleuren verkrijgbaar.

Op onderstaande foto links zien we dekkend geverfde houten kozijnen met de witte Jotun-kleur 1001 (egghvit) en de groene Jotun 8413 (herregårdsgrönn). Op de foto rechts zien we de witte Jotun-kleur 1624 (letthet). Foto's: Jotun Norway.

Houten kozijnen verven

Waarop letten bij houten kozijnen verven

Hieronder volgen enkele algemene aandachtspunten die belangrijk zijn om te weten. Let erop dat elk product een eigen toepassing heeft. Lees daarom altijd de gebruiksaanwijzing voor aankoop en gebruik. U vindt deze op het informatieblad, bij elk product in de Hout Coatings webshop.

 • Maak een zorgvuldige planning. Kozijnen schilderen is precisiewerk. De details vragen aandacht en tijd.
 • Kies altijd voor elastische houtverf als u kozijnen gaat verven. Hout krimpt en zet uit, en zonder elasticiteit krijgt u barsten.
 • Let erop dat u altijd vochtregulerende verf gebruikt, ook als u enkel de binnenkant van de kozijnen schildert.
 • Inspecteer de kozijnen voordat u gaat verven. Zijn het oude kozijnen? Vervang slechte stukken die niet meer hersteld kunnen worden.
 • Verwijder alle houtrot, ook dieper gelegen rotting.
 • Vul naden en kleinere gaten op met kunsthars.
 • Verwijder oude verflagen door te schuren.
 • Ook nieuw hout moet licht opgeschuurd worden voordat u gaat schilderen.
 • Laat nieuwe kozijnen niet langer dan 4-6 weken onbehandeld. Anders kan er schimmel ontstaan.
 • Haal het beslag weg, en plaats het terug als de verf droog is. Er omheen verven gaat zelden goed.
 • Maak het hout schoon met een speciaal reinigingsmiddel. Een geschikt product is Jotun Husvask.
 • Is het hout van de kozijnen niet eerder geïmpregneerd, breng dan een grondverf aan. Wij adviseren Jotun Kvist og Sperregrunning als u afwerkt met Demidekk Ultimate Vindu. Voor Drywood Poseidon is geen primer nodig.
 • Schilder nooit in de volle zon.
 • Begin met de kopse kanten, 3-4 lagen nat-in-nat.
 • Verf met de houtnerf mee voor een evenwichtige verdeling van de houtverf.
 • Breng op houten kozijnen altijd minimaal twee lagen aan.
 • Tussen de eerste en tweede laag het hout eventueel licht opschuren.

Gratis houtverf en beits advies

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten houtverf voor het dekkend verven van houten kozijnen. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring in het verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel ons daarom voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of persoonlijk advies: 06-26839279. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.