Houten Kozijnen Verven

Houten kozijnen verven heeft een speciaal plaatsje in het onderhoud van uw huis. Het kan met meerdere soorten houtverf en beits. Hier bespreken we dekkend verven. Lees meer over de kleuren, de juiste producten en de aanpak. Of u nu een houten huis hebt of een van baksteen, houten kozijnen bepalen in hoge mate het aanzicht. Ongeverfde of afbladderende ramen en kozijnen doen afbreuk aan de presentatie. Bij een bestaande woning verhogen goed onderhouden houten ramen het aanzien en daarmee de marktwaarde. Niet onbelangrijk als u uw huis ooit wil verkopen!

 

Aanbevolen producten voor het verven van houten kozijnen

jotun demidekk ultimate vindu

 

Jotun Demidekk Ultimate Vindu: wat deze zijdeglans houtverf zo bijzonder maakt, is dat hij sterk blijft op drukpunten zoals scherpe randen. Andere verf slijt op die plaatsen snel. Jotun Demidekk Ultimate Vindu is een dekkende buitenbeits op waterbasis. Zeer slijtvast, sneldrogend en met een langdurig mooie glans. Accentueert de houtnerf. Ook geschikt voor houten deuren!

 

 

drywood poseidon ZG

 

Drywood Poseidon: De Poseidon ZG is gebaseerd op diverse watergedragen acrylaat- en alkydbindmiddelen en is te gebruiken als zijdeglanzende voorlak en als aflak op hout en voorbehandeld metaal (binnen). Drywood Poseidon ZG heeft een extreem goede vloei en zeer lange open tijd, is sneldrogend, heeft een goede hechting op voorbehandeld hout en kenmerkt zich door hoge krasvastheid, chemicalieënresistentie, duurzaamheid, duurzame elasticiteit en uitstekend glansbehoud. Een watergedragen combinatie van voor- en aflak, uitstekend geschikt voor het verven van houten kozijnen en deuren. Dit vriendelijk geprijsde Nederlandse product is als hoogglans houtverf te koop, en als zijdeglans verf. Voorbehandeling met een primer is niet nodig!

 

jotun kvist og sperregrunning

 

Jotun Kvist og Sperregrunning: Kvist og Sperregrunning is een watergedragen witte hechtprimer voor binnen gebaseerd op epoxyhars met isolerende eigenschappen. De grondverf heeft een goede hechting op ongeglazuurde tegels, plastic, MDF, metaal en hout met knoesten. Is geschikt voor isolatie van roet, nicotine en droge vocht kringen.  Ook toepasbaar op houtsoorten welke inhoudsstoffen bevatten zoals spaanplaat, meranti en eikenhout. In twee lagen aan te brengen, kan vervogens worden overgeschilderd met Jotun binnenverven. 

 

 

jotun demidekk ultimate details

 

Jotun Demidekk Infinity Details: Dit is de komende vervanger van de demidekk Vindu maar is nu al verkrijgbaar. Jotun Demidekk Infinity Details is een watergedragen buitenverf met uitstekend kleurbehoud en lange onderhoudsintervallen. Deze versie van Jotun Demidekk is geschikt voor houtwerken als ramen, deuren, kozijnen, dakgoten en andere buitendetails. Het product bevat film conserveringsmiddelen die schimmels probeert tegen te gaan en is zelfreinigend. Te gebruiken in een systeem met een Jotunn Visir Oljegrunning Klar 

 

 

 

Populaire kleuren voor het verven van uw houten kozijnen

Alle dekkende kozijnverf van Jotun en Drywood is leverbaar in RAL- en NCS-kleuren. Welke kleur u kiest, is natuurlijk een smaakkwestie. In het algemeen zien we dat raamkozijnen vaak dezelfde kleur krijgen als deurkozijnen en/of deuren. Dit geeft harmonie. Een contrast met de hoofdkleur van de gevel versterkt het totaalplaatje en maakt uw woning visueel aantrekkelijker. Verreweg de populairste kleur voor houten raamkozijnen is wit, leverbaar in vele schakeringen.

 

             
Jotun 1001 
Egghvit
  Jotun 8413 
herregårdsgrönn
  Jotun 1624 
Letthet
   

 

Werkwijzer voor het verven van houten kozijnen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten kozijnen kunt verven. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het verven bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Maak het hout schoon met een speciaal reinigingsmiddel. Een geschikt product is Jotun Husvask. Inspecteer de kozijnen voordat u gaat verven. Zijn het oude kozijnen? Vervang slechte stukken die niet meer hersteld kunnen worden. Verwijder alle houtrot, ook dieper gelegen rotting. Vul naden en kleinere gaten op met kunsthars.

 

 

2. Het schuren van de houten kozijnen. Verwijder oude verflagen door te schuren en schuur het hout altijd op voordat u gaat verven (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout verven. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de verflaag beschadigt. Verwijder oude verflagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel.

 

3. Het aanbrengen van een primer op de houten kozijnen. Laat nieuwe kozijnen niet langer dan 4-6 weken onbehandeld. Anders kan er schimmel ontstaan. Haal het beslag weg, en plaats het terug als de verf droog is. Er omheen verven kan lastig zijn. Is het hout van de kozijnen niet eerder geïmpregneerd, breng dan een grondverf aan. Wij adviseren Jotun Kvist og Sperregrunning als u afwerkt met Demidekk Ultimate Vindu. Voor Drywood Poseidon is geen primer nodig.

 

4. Het aanbrengen van de houtverf op de houten kozijnen. Kies altijd voor elastische houtverf als u kozijnen gaat verven. Hout krimpt en zet uit, en zonder elasticiteit krijgt u barsten. Let erop dat u altijd vochtregulerende verf gebruikt, ook als u enkel de binnenkant van de kozijnen schildert. Schilder nooit in de volle zon. Begin met de kopse kanten, 3-4 lagen nat-in-nat. Verf met de houtnerf mee voor een evenwichtige verdeling van de houtverf. Breng op houten kozijnen altijd minimaal twee lagen aan. Tussen de eerste en tweede laag het hout eventueel licht opschuren.

 

Gratis houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten houtverf voor het dekkend verven van houten kozijnen. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring in het verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel ons daarom voor meer informatie, een vrijblijvende offerte of persoonlijk advies: 06-26839279. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.