Houten Deur Dekkend Beitsen

houten deur dekkend beitsenHouten deur dekkend beitsen kan op veel manieren en met diverse soorten beits. Hier hebben we het over dekkend beitsen. Lees meer over uitstraling, kleuren en productkeuze voor beits. Of u nu een houten buitendeur gaat beitsen, of een tussendeur binnenshuis, elke behandeling met beits verlengt de levensduur van het hout. Zeker buitendeuren kunnen het zwaar hebben. Ze staan immers bloot aan weer en wind. Dit stelt hoge eisen aan de beits. Met de juiste beits wordt dekkend verven van uw deuren een gemakkelijke klus.

 

Aanbevolen producten voor een houten deur dekkend beitsen

Jotun kvist og sperregrunning

 

Jotun Kvist og Sperregrunning: Dit is een watergedragen hechtprimer. U heeft een hechtprimer nodig als de houten deur nog niet eerder is gebeitst. Deze hechtprimer is ontwikkeld voor binnen maar kan ook buiten toegepast worden op vele soorten hout en andere materialen, zoals MDF, spaanplaat, meranti en eikenhout. 

 

 

jotun demidekk ultimate vindu

 

Jotun Demidekk Ultimate Vindu: Dit is een populaire dekkende buitenbeits, zijdeglans, speciaal ontworpen voor het beitsen van houten deuren en kozijnen. Demidekk Vindu is speciaal gemaakt om op drukpunten (denk aan scherpe randen en punten) sterk te blijven. Met deze watergedragen beits van Jotun krijgt uw houten deur een superieure glans. De kleur heeft een grote stabiliteit, waardoor de zijdeglans afwerking lang mooi blijft. De houtnerf wordt geaccentueerd. Een bijkomend voordeel van deze beits is dat ze snel droogt. In vele kleuren leverbaar.

 

 

Drywood Poseidon ZG

 

Drywood Poseidon: De Poseidon ZG is gebaseerd op diverse watergedragen acrylaat- en alkydbindmiddelen en is te gebruiken als zijdeglanzende voorlak en als aflak op hout en voorbehandeld metaal (binnen). Drywood Poseidon ZG heeft een extreem goede vloei en zeer lange open tijd, is sneldrogend, heeft een goede hechting op voorbehandeld hout en kenmerkt zich door hoge krasvastheid, chemicalieënresistentie, duurzaamheid, duurzame elasticiteit en uitstekend geschikt voor het beitsen van houten deuren. Een combinatie van voor- en aflak, ontwikkeld in Nederland voor houten kozijnen en deuren. Dit watergedragen product is leverbaar als hoogglans beits en als zijdeglans beits. Voorbehandeling met een primer is niet nodig. Dat scheelt werk en kosten.

 

 

Populaire kleuren voor een houten deur dekkend beitsen

Dekkende beits is leverbaar in RAL- en NCS-kleuren. De keuze van een beitskleuren voor uw deur hangt natuurlijk van uw smaak af. Veel mensen kiezen voor witte deuren, maar ook pasteltinten zijn momenteel populair. Mat blauw of grijs komen we veel tegen. Harde primaire kleuren, zoals felgeel of felrood, zien we minder en zijn erg "besmettelijk". Het is verstandig om de kleur van een buitendeur te laten passen bij de kleur van de gevel.

             
Jotun 5047 
Tunhovd
  Jotun 1500 
Grafittgrå
  Jotun 1001 
Egghvit
   

 

Werkwijzer voor een houten deur dekkend beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten deur dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Laat nieuw houtwerk nooit langer dan 4-6 weken onbehandeld om de kans op schimmelvorming en houtrot te voorkomen. Zorg dat de ondergrond vrij is van stof, hars, vet en vuil. Was de deur met een uitstekende schoonmaakmiddel en rustig laten drogen.

 

 

2. Het schuren van de houten deur. Schuur het hout altijd op voordat u gaat beitsen (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout beitsen. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de beits laag beschadigt. Verwijder oude beits lagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel. Indien nodig, breng reparaties aan met houtvulmiddel.

 

3. Het voorbehandelen van de houten deur. Het vochtgehalte van het hout mag bij behandeling niet meer dan 18% bedragen. Het voorbehandelen kan bijvoorbeeld met een watergedragen hechtprimer. U heeft een hechtprimer nodig als de deur nog niet eerder is behandeld. Schroef het beslag van de deur. Het is ondoenlijk om daar mooi omheen te beitsen.

 

 

4. Het beitsen van de houten deur. Beits niet in de volle zon om blaarvorming tegen te gaan. Beits deuren altijd hangend, niet liggend. Anders kans dat er te veel stof op de verse beits laag. Breng drie lagen aan voor het beste resultaat. Deuren hebben het zwaar in gebruik. Voor eerder gebeitste deuren kunt u volstaan met twee lagen. Begin met de kopse kanten. Deze behandelt u met 3-4 lagen nat-in-nat. Schilder met de houtnerf mee. Is het een paneeldeur, start dan met het paneel dat het diepst ligt en doe daarna de verbindingsstukken tussen de vlakken. Is het een vlakke deur, is het handig om de deur in zes tot acht vakken te verdelen en deze een voor een af te werken. Eerst van links naar rechts, dan van boven naar onder. Zo kan je deuren beitsen zonder strepen te krijgen.

 

Gratis houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten beits voor het dekkend beitsen van deuren. Elke situatie is weer anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest.

Bel ons daarom voor meer informatie of persoonlijk advies: 06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze beits producten.