Houten Carport Verven

Gaat u uw houten carport verven? Een goed idee. Maar waaraan moet u denken voor u aan de slag gaat? Hieronder vertellen we u meer over dekkende houtverf voor carports, aanpak, uitstraling en kleur.

Hout in de open lucht is gevoelig voor weer en wind. Ook luchtvervuiling kan het houtwerk aantasten. Met houtverf houdt u de carport in topconditie. Er is nog een reden om houtverf op carports aan te brengen. Carports bevinden zich meestal aan de straatkant. Een slecht onderhouden carport springt in het oog. De uitstraling van uw hele huis en ook de omgeving lijdt eronder. Maak dus werk van goed onderhoud!

Onze productkeuze: houten carport verven

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: de bekroonde en veelgebruikte dekkende houtverf voor al uw houtwerk buiten. Zeer goed bestand tegen regen, vorst en UV-straling. De weerbestendigheid voorkomt houtrot en maakt deze verf bijzonder geschikt voor carports die immers sterk blootstaan aan regen en vocht. Bovendien onderhoudsarm: u hebt tot wel twaalf jaar geen omkijken naar uw houten carport. Wel voorbehandelen met Jotun Visir Oljegrunnning Klar als er nog geen primer op zit.

Drywood Verf voor Hout Master: sneldrogende systeemverf die door het elastische en dampopen karakter ideaal is voor buiten. Deze verf vult ook kieren en naden. Is een handige oplossing voor wie dekkend wil verven, maar niet te veel wil uitgeven, want u hebt met Drywood Verf voor Hout Master geen grondverf nodig. Het product kan er zo op! Zowel te gebruiken bij nieuwbouw als onderhoudsschilderwerk.

Dit is een selectie van Hout Coatings. Wij hebben echter nog meer geschikte producten in ons assortiment als u een carport gaat verven. Persoonlijk advies helpt u de juiste keuze te maken. Bel ons daarom vrijblijvend op 06-47551826.

Houten carport verven: kleur en uitstraling

Een carport is een aanbouw, en het ziet er vaak beter uit om deze een andere kleur te geven dan het huis. Als je zorgt voor een groot kleurcontrast, springt de carport er meer uit. Daarom zien we vaak dat houten carport dekkend geverfd worden in wit als het huis eerder donker is. En andersom: een woning in lichte kleuren wint aan uitstraling bij een donkere carport. In principe zijn alle RAL- en NCS-kleuren mogelijk voor Jotun en Drywood. Daarnaast heeft Jotun zijn eigen kleurensysteem voor de Demidekk-producten. Maak hier uw keuze:

Populaire Jotun-kleuren zijn het klassiekwitte Jotun 9918 (klassisk hvit), het bijna zwarte Jotun 9938 (dempet sort) en het grijze Jotun 9937 (aske). Het roodbruine Jotun 0025 (rorosrod) zorgt voor een kleurig contrast bij witte huizen.

Houten carport verven

Waaraan denken bij houten carports verven

Hieronder een aantal aandachtspunten die goed zijn om te weten voordat u gaat verven. Elk product heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Lees hiervoor het technisch informatieblad van een product. Bij ons vindt u die per product in de Hout Coatings webshop.

 • Maak het hout goed schoon. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel. Jotun Husvask is een goede optie.
 • Is het niet de eerste schilderbeurt, bekijk dan in welke staat de carport zich bevindt. Is er sprake van houtrot? Herstellen is belangrijk. Hier leest u alles over houtrot repareren.
 • Oudere carports kunnen problemen hebben met schimmels, algen en/of mossen. Verwijder deze met een geschikt middel en spoel na met water. Laat goed drogen.
 • Dek de omgeving goed af zodat de verf en andere chemische producten niet met planten en aarde in aanraking komen.
 • Een carport met niet eerder behandeld hout moet worden behandeld met een primer, of met een alles-in-een systeemverf.
 • Hars verwijdert u met een plamuurmes of thinner.
 • Nieuw hout in de nerfrichting licht schuren. Bij oude verflagen loszittende delen tot op het gezonde hout verwijderen.
 • Sommige houtsoorten zoals merbau kunnen “bloeden” bij contact met vocht. Isoleer deze met twee lagen primer, voordat u verder afwerkt.
 • Breng altijd minimaal twee lagen houtverf aan voor optimale bescherming en goede dekking.
 • Tussen het aanbrengen van de lagen het hout licht opschuren.
 • U moet een houten carport verven met de houtnerf mee. Dit zorgt voor een goede verdeling van de verf en een strak resultaat.
 • Verf dringt door in een houten ondergrond. Breng de verf daarom in royale hoeveelheden aan.
 • Houten carports vangen meestal veel zonlicht. Let hierop bij de planning. Ga geen verf aanbrengen in de volle zon. Anders is er kans op blaarvorming.

Bel gerust

Houtverf en beits adviesWilt u meer weten of hebt u vragen over houten carports verven, bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft gratis en vrijblijvend advies over alle soorten houtverf en beits, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden.

Bel gerust voor productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.