Houten Carport Beitsen

De houten carport beitsen is de beste manier om het hout in perfecte conditie te houden. Hier vertellen we u welke beits voor carports wij aanraden, en waaraan u moet denken bij het aanbrengen ervan.

Waarom is beits belangrijk? Hout is erg gevoelig voor vocht, temperatuurverschillen, zonlicht en luchtvervuiling. Allemaal zaken waarmee een carport te maken krijgt. Door de houten carport te beitsen wordt het materiaal minder gevoelig voor schadelijke effecten. Bovendien ziet een gebeitste carport er veel beter uit. Slecht onderhouden hout ontsiert een woning en de omgeving, en haalt zelfs de verkoopwaarde naar beneden.

Onze productkeuze: houten carport beitsen

Jotun Demidekk Terraslasyr: ideaal voor als je adequate bescherming wilt, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Deze waterverdunbare transparante beits is bedoeld voor geïmpregneerd hout. Stoot water af, voorkomt scheuren in het houten oppervlak, beschermt tegen schadelijk UV-licht, weert schimmels en houtrot. Mat en niet-filmvormend. Jotun staat bekend om de hoge kwaliteit beits en houtverf. Terraslasyr heeft vaak maar één laag nodig, dus ook heel zuinig in gebruik!

Drywood Woodstain VV: watergedragen beits met een zijdeglans afwerking. Het alternatief als u liever geen matte uitstraling wilt. Wordt vanwege het diep indringen in het hout ook als impregneermiddel gebruikt en is zeer goed in het afstoten van water. Is verkrijgbaar is zowel transparante als semi-transparante versie, maar let op: de transparante versie is niet geschikt voor buitengebruik.

Hout Coatings heeft zeer goede ervaringen met deze beitsen, maar we hebben nog andere geschikte producten voor houten carports in ons assortiment. Persoonlijk advies kan u helpen bij uw keuze. Bel ons op 06-47551826.

Houten carport beitsen: kleur en uitstraling

Veel mensen willen dat het hout van de carport ook echt als hout herkenbaar blijft. Dat is een groot voordeel van beitsen. Transparante beits wordt in diverse kleuren aangeboden, waar je de houtnerf doorheen blijft zien. Terrasslasyr is te krijgen in tinten die nauw aansluiten bij de kleur van het hout, maar ook in kleuren die sterk daarvan afwijken. Over het algemeen adviseren we een kleur te kiezen die contrasteert met de hoofdkleur van het huis. De carport springt er dan mooi uit. Naast de eigen Jotun-kleuren kunnen wij beits aanbieden in RAL- en NCS-kleuren. Ook de semi-transparante versie van Drywood Woodstain VV is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. 

Houten carport beitsen

Waaraan denken bij houten carports beitsen

Hieronder enkele algemene aandachtspunten die goed zijn om te weten voordat u de carport beitst. Elk product heeft een eigen toepassing. Lees daarom voor gebruik altijd de technische datasheet van een product. U vindt ze in de Hout Coatings webshop.

 • Nieuw geïmpregneerd hout moet minimaal 1 à 2 maanden drogen, afhankelijk van het weer.
 • Verwijder sporen van algen en mos met water en een borstel. Gebruik eventueel een tuinslang.
 • Eerder behandeld hout moet goed worden schoongemaakt. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel. Jotun Husvask is een goede optie.
 • Gebruik een schimmelwerend middel bij het verwijderen van schimmelgroei.
 • Glanzend ondergronden moet u mat schuren.
 • Is het niet de eerste schilderbeurt, bekijk dan in welke staat de carport zich bevindt. Is er sprake van houtrot? Herstellen is belangrijk. 
 • Dek de omgeving goed af zodat de verf en andere chemische producten niet met planten en aarde in aanraking komen.
 • Hars verwijdert u met een plamuurmes of thinner.
 • Breng de beits met kwast of roller aan, over de hele lengte en met de houtnerf mee.
 • Eén dunne laag volstaat meestal bij eerder behandeld hout, voor nieuw hout zien twee lagen er soms beter uit.
 • Houten carports vangen meestal veel zonlicht. Let hierop bij de planning. Ga geen verf aanbrengen in de volle zon. Anders is er kans op blaarvorming.

Bel gerust

Houtverf en beits adviesWilt u meer informatie over over het verven of beitsen van houten carports, garages, tuinhuizen of schuren, neem dan gerust contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren advies over alle soorten beitsen, houtverf, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden.

Voor persoonlijk advies kunt u ons bereiken op  06-47551826. U kunt desgewenst ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.