Houten Carport Beitsen

De houten carport beitsen is de beste manier om het hout in perfecte conditie te houden. Hier vertellen we u welke beits voor carports wij aanraden, en waaraan u moet denken bij het aanbrengen ervan.

Waarom is beits belangrijk? Hout is erg gevoelig voor vocht, temperatuurverschillen, zonlicht en luchtvervuiling. Allemaal zaken waarmee een carport te maken krijgt. Door de houten carport te beitsen wordt het materiaal minder gevoelig voor schadelijke effecten. Bovendien ziet een gebeitste carport er veel beter uit. Slecht onderhouden hout ontsiert een woning en de omgeving, en haalt zelfs de verkoopwaarde naar beneden.

 

Aanbevolen producten voor het beitsen van uw houten carport

jotun demidekk Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terraslasyr: ideaal voor als je adequate bescherming wilt, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Deze waterverdunbare transparante beits is bedoeld voor geïmpregneerd hout. Stoot water af, voorkomt scheuren in het houten oppervlak, beschermt tegen schadelijk UV-licht, weert schimmels en houtrot. Mat en niet-filmvormend. Jotun staat bekend om de hoge kwaliteit beits. Terraslasyr heeft vaak maar één laag nodig, dus ook heel zuinig in gebruik en erg geschikt voor het verven van uw houten carport!

 

Drywood Woodstain VV

 

Drywood Woodstain VV: watergedragen beits met een zijdeglans afwerking. Het alternatief als u liever geen matte uitstraling wilt. Wordt vanwege het diep indringen in het hout ook als impregneermiddel gebruikt en is zeer goed in het afstoten van water. Is verkrijgbaar is zowel transparante als semi-transparante versie, maar let op: de transparante versie is niet geschikt voor buitengebruik.

 

 

 

Populaire kleuren voor het beitsen van uw houten carport

Veel mensen willen dat het hout van de carport ook echt als hout herkenbaar blijft. Dat is een groot voordeel van beitsen. Transparante beits wordt in diverse kleuren aangeboden, waar je de houtnerf doorheen blijft zien. Terrasslasyr is te krijgen in tinten die nauw aansluiten bij de kleur van het hout, maar ook in kleuren die sterk daarvan afwijken. Over het algemeen adviseren we een kleur te kiezen die contrasteert met de hoofdkleur van het huis. De carport springt er dan mooi uit. Naast de eigen Jotun-kleuren kunnen wij beits aanbieden in RAL- en NCS-kleuren. Ook de semi-transparante versie van Drywood Woodstain VV is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. 

       
Jotun 909 
Kastanje
  Jotun 623
Teak
  Jotun 675 
Palissander
   

 

Werkwijzer voor het beitsen van uw houten carport

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten carport kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Nieuw geïmpregneerd hout moet minimaal 1 à 2 maanden drogen, afhankelijk van het weer. Verwijder sporen van algen en mos met water en een borstel. Gebruik eventueel een tuinslang. Eerder behandeld hout moet goed worden schoongemaakt. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel. Jotun Husvask is een goede optie. Gebruik een schimmelwerend middel bij het verwijderen van schimmelgroei. Hars verwijdert u met een plamuurmes of thinner.

 

2. Het schuren van de houten carport. Schuur het hout altijd op voordat u gaat verven (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout verven. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de verflaag beschadigt. Verwijder oude verflagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel. Is het niet de eerste schilderbeurt, bekijk dan in welke staat de carport zich bevindt. Is er sprake van houtrot? Herstellen is belangrijk. Dek de omgeving goed af zodat de verf en andere chemische producten niet met planten en aarde in aanraking komen.

 

3. Impregneren van nieuw hout. Nieuw hout moet voor het schilderen worden geïmpregneerd. Is dit nog niet gebeurd, gebruik dan houtimpregneer. Een voorbeeld van zo'n middel is Jotun Visir Oljegrunning Klar. Niet te dik aanbrengen: houtimpregneer mag geen laag vormen. Let erop dat u bij het impregneren de kopse kanten met de kwast 3-4 keer nat in nat aanbrengt. Tussen elke laag wacht u ongeveer twee uur.

 

 

4. Het aanbrengen van de beits op uw houten carport. Breng de beits met kwast of roller aan, over de hele lengte en met de houtnerf mee. Eén dunne laag volstaat meestal bij eerder behandeld hout, voor nieuw hout zien twee lagen er soms beter uit. Houten carports vangen meestal veel zonlicht. Let hierop bij de planning. Ga geen beits aanbrengen in de volle zon. Anders is er kans op blaarvorming.

 

 

Houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Wilt u meer informatie over over het beitsen van houten carports, garages, tuinhuizen of schuren, neem dan gerust contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren advies over alle soorten beitsen, primers, reinigingsmiddelen en andere benodigdheden.

Voor persoonlijk advies kunt u ons bereiken op  06-47551826. U kunt desgewenst ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze beits producten.