Houten Balken Dekkend Beitsen

houten balken dekkend beitsenAls we spreken over houten balken dekkend beitsen, bedoelen we het hout een effen, egale andere kleur geven. Kortom: alle het hout beitsen in één dekkende kleur met een dekkende beits, dus niet transparant of met aangekleurde transparante beits. Hieronder leest u welke producten geschikt zijn en waarop u moet letten.

Wat u ook kiest, laat houten balken in elk geval nooit onbeschermd. Een balk is in veel gevallen een dragend element. Wordt het hout daarvan aangetast, bijvoorbeeld door houtrot, verzwakt u de constructie. Houtrot ontstaat door vocht. Door de balken te beitsen brengt u een bescherming aan die vocht geen kans geeft. Zo draagt beits bij tot de duurzaamheid van uw woning of andere constructie. Wilt u meer weten over houten balken beitsen, klik dan hier. Op deze pagina gaan we verder met dekkend beitsen van balken.

 

Aanbevolen producten voor houten balken dekkend beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze watergedragen, dampopen en schimmelwerende beits is een uitstekend bescherming voor uw houten balken. De beits is te verkrijgen in alle RAL en NCS kleuren. Door de unieke samenstelling hoeft er geen apart impregneermiddel gebruikt te worden. U kunt 1 laag als voorbehandeling aanbrengen en daarna afwerken met 1 of 2 lagen.

 

jotun demidekk ultimate tackfarg

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: duurzame, elastische, dekkend beits voor buiten die de houtnerf accentueert. Beroemd en toegepast over de hele wereld, en nog altijd de eerste keus voor velen die balken gaan beitsen. Onder normale omstandigheden gaat deze hybride zijdeglans beits tot wel 12 jaar mee. Demidekk Ultimate is een beits op waterbasis en belast het milieu minder dan andere beits. Geef optimale bescherming tegen UV-licht, waardoor de kleur langer mooi blijft. Ook regen, schimmels en mossen kunnen nauwelijks nog schade aanrichten. Wie graag wil hout beitsen in een matte versie van deze beits gebruikt, kiest voor Jotun Demidekk Ultimate Helmatt.

 

drywood verf voor hout master

 

Drywood Verf voor Hout Master: sneldrogende systeem beits die opvalt omdat ze gebruikt kan worden zonder voorbehandeling met een primer. Deze zijdeglans beits geeft dus een flinke tijdwinst. Door de grote elasticiteit beweegt deze beits mee als de houten balk door temperaturen uitzet of krimpt. Dit voorkomt scheuren en doorlating van vocht.

 

 

 

Populaire kleuren voor houten balken dekkend beitsen

Balken kunt u met dekkende beits in alle beits kleuren beitsen. De uitstraling is aan u. Bij Hout Coatings kunnen we de meeste producten in elke RAL- of NCS-code laten mengen. Dit zijn systemen met universele kleurcodes. Bedenk dat de kleur van een balk bij de omgeving moet passen. Kies ofwel voor een scherp contrast, voor iets dat nauw aansluit of voor precies dezelfde kleur.

 

             
Jotun 9938
Dempet Sort
  Jotun 1038
Sandbanke
  Jotun 1434 
Real grey
   

 

Werkwijzer voor houten balken dekkend beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten balken dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

voorbereiden van houten balken 1. Het voorbereiden van de houten balken. Voor een adequate bescherming tegen schimmels, houtrot en extreem weer moeten nieuwe houten balken binnen vier tot acht weken behandeld worden. Maak de ondergrond stofvrij en reinig indien nodig met een krachtig middel zoals Jotun Kraftvask, ook geschikt voor sterk vervuild hout. Werk barsten, gaatjes en andere beschadigingen weg met een goed houtvulmiddel. Voor het hout beitsen dus goed schoonmaken.

 

 

schuren van houten balken2. Het schuren van de houten balken. Schuur het hout van de balk op (korrel 100 tot korrel 160 voor nieuw hout). Dit bevordert de hechting. Oude beitslagen moeten worden verwijderd. Schuren met grove korrel werkt veelal het best. Anders gebruik een verfföhn of een afbijtmiddel. Zitten er schimmels, mossen of algen op het hout? Was dit dan weg.

 

 

impregneren van houten balken3. Het impregneren van het hout. Hout impregneren is een must, en dient te gebeuren voordat u de balk afwerkt met Jotun Demidekk. Vaak is dit echter al bij de leverancier gebeurd (vraag er eventueel naar). Een impregneermiddel dat we aanraden is Jotun Visir Oljegrunning Klar. U brengt de kopse kanten met de kwast 3-4 keer nat in nat aan. De houtimpregneer moet in het hout dringen en mag zeker geen laag vormen. Gebruikt u Drywood Verf voor Hout Master, is vooraf impregneren niet nodig. Hetzelfde geldt voor de Inno Coatings beits, hier gebruikt u 1 laag als voorbehandeling en kunt u daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen.

 

 

houtverf aanbrengen4. Het aanbrengen van de beits op de houten balken. Voor een goed resultaat adviseren we twee lagen beits als u houten balken gaat beitsen. Drie lagen versterkt de dekking, maar is niet altijd nodig. Houten balken beitsen doet u het best bij matige temperaturen en op droge dagen. Vermijd werken in de volle zon.

 

 

Gratis houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Hout Coatings heeft vele soorten beits voor het beitsen van houten balken. Elke situatie is anders en het is belangrijk dat u de juiste product(en) kiest. Wij hebben vele jaren ervaring met hout beitsen, verfraaien en verduurzamen van hout, en delen onze kennis graag met u.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw houten balken dekkend beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.