Grenenhout Dekkend Beitsen

grenenhout-dekkend-beitsenGrenenhout dekkend beitsen is gemakkelijk te doen met de juiste producten en er zijn oneindig veel kleuren die u kunt kiezen. Grenenhout is erg populair en wordt veel gebruikt. Grenen is na vuren het meest gebruikte hout in ons land en wordt vaak gebruikt voor meubels en diverse betimmeringen. Maar grenenhout wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor massief houten vloeren. Is het hout niet meer mooi? En wilt u het graag behandelen? Dan is dit zeker mogelijk. In dit artikel hebben wij der beste producten voor u gevonden voor het dekkend beitsen van grenenhout. Onderaan het artikel vind u een stappenplan die u op weg kan helpen.

 

Aanbevolen producten voor grenenhout dekkend beitsen

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Is een watergedragen, zeer goed dekkende beits die buiten gebruikt wordt voor het beitsen van o.a. grenenhout. Deze beits is gemakkelijk aan te brengen en accentueert de houtnerf. Op deze manier blijft de nerf zichtbaar en geeft dit een natuurlijke look aan het hout. Door de zeer elastische beschermlaag blijft het houtwerk tot wel 12 jaar onderhoudsarm. De beits kan als het ware met het hout meebewegen en kan uitzetten of krimpen als het hout dit ook doet. De Demidekk Ultimate is geschikt voor hout maar ook voor steenachtige ondergronden en wordt vaak gebruikt voor dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw.

 

Drywood verf voor hout nova

 

Drywood verf voor hout Nova is een 1 pot systeem die vaak gebruikt wordt voor het beitsen van grenenhout. Het voordeel van deze beits is dat het ook gebruikt kan worden als grondverf. U heeft dus 1 product die u als voorbehandeling en als aflak kunt gebruiken. De nova kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en heeft een hoge duurzaamheid en duurzame elasticiteit. Al deze eigenschappen maken lange onderhoudsintervallen mogelijk. Dit product wordt vaak gebruikt voor het beitsen van kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout. De Nova is zowel in zijdeglans als in glans verkrijgbaar in alle NCS of RAL beitskleuren.

 

Drywood verf voor hout Master

 

Drywood verf voor hout Master is een uitstekende beits voor het beitsen van grenenhout. Deze beits kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, is kleurvast en heeft een goed glansbehoud. De Master wordt zowel gebruikt op nieuw hout als op hout dat onderhouden moet worden op o.a boeidelen, windveren en gootbetimmering. Met deze beits krijgt het hout een goede dekking en een zeer goede vulling. Bovendien is de Master dampopen, zeer elastisch en te mengen in alle NCS en RAL kleuren.

 

 

Stappenplan voor het grenenhout verven

De volgende stappen beschrijven hoe u uw grenenhout dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

grenenhout schoonmaken1. Het voorbereiden van het grenenhout. Als u uw grenenhout wilt gaan beitsen is een goede voorbereiding belangrijk. U kunt beginnen met het nalopen van het te beitsen object om te checken of er eventuele mankementen zijn. Moet er nog iets gerepareerd worden of moeten er misschien gaten opgevuld worden? Voordat u gaat beginnen met het schuren van het grenenhout moet u zorgen dat het hout goed schoon is. Dit is nodig omdat u anders het vuil in het hout schuurt en dit effect kan hebben op de beitslaag die u gaat aanbrengen. Voor het schoonmaken van het grenenhout kunt u het beste Jotun Kraftvask gebruiken.

 


schuren van grenenhout2. Het schuren van het grenenhout. Voor een goede hechting van de beits is het nodig om het hout goed te schuren. Zit er eventueel nog een dunne laag lak op of oude beits dan moet deze eraf geschuurd worden. Bij het afschuren van oude beitslagen kunt u een middel grof schuurpapier gebruiken (korrel 80 tot 120), wilt u alleen het oppervlak iets opschuren dan kunt u een fijnere korrel gebruiken (120 tot 180) om te voorkomen dat er krassen komen op het oppervlak. U kunt zowel met de hand schuren als met een schuurmachine. Hierna moet het oppervlak weer schoongemaakt en stofvrij gemaakt worden. Ook hiervoor kunt u weer de Jotun Kraftvask gebruiken.

 


impregneren van grenenhout3. Het impregneren van het grenenhout. Heeft u te maken met nieuw en onbehandeld grenenhout dan is het een goed idee om het hout te impregneren. Hierdoor is het hout beter beschermt tegen houtrot en schimmels. Het impregneermiddel dringt diep in het hout door en zal de levensduur van het hout aanzienlijk verlengen. Voor het impregneren kunt u het beste de Jotun Visir Oljegrunning gebruiken. Deze zorgt er ook voor dat het hout beter beschermd wordt tegen Uv-straling. De Visir kan overgeschilderd worden met Jotun producten. Wilt u liever Drywood producten gebruiken dan is het niet nodig om te impregneren, hier zit er namelijk al een impregneer verwerkt in de beits zelf.

 

verven van grenenhout4. Het beitsen van het grenenhout

Heeft u voorbehandeld met een impregneermiddel zorg er dan voor dat u het datasheet gelezen heeft wat betreft de droogtijden. Het impregneermiddel mag niet meer plakken als u de beits aan gaat brengen. Breng 2 tot 3 lagen beits aan in de lengterichting van het hout. 

 

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het beitsen van grenenhout, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen en het gebruik hiervan.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw grenenhout dekkend beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.