Grenenhout beitsen

Grenenhout beitsen is iets wat vaak gedaan wordt en grenenhout is een houtsoort die we vaak tegenkomen. Het wordt gebruikt voor verschillende toepassingen binnen of als tuinhout maar het wordt ook vaak gebruikt voor vloeren. Het hout is te herkennen aan de typische "vlammen" op het hout en de geelachtige kleur. Wordt het grenenhout buiten gebruikt dan is het een goed idee om het te beschermen tegen de weersinvloeden als UV straling en vocht. Door het grenenhout te beitsen kunt u het hout beschermen maar blijft de ondergrond zichtbaar. U kunt kiezen uit vele kleuren, wilt u liever uw grenenhout dekkend verven dan kan dat natuurlijk ook. In dit artikel gaan we meer in op het beitsen van grenenhout, de kleuren die u kunt kiezen en de stappen die u moet volgen.

 

Aanbevolen producten voor het beitsen van grenenhout

 

Jotun Trebitt Oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis is een met terpentine verdunbare beits die diep in het hout indringt en hierdoor een goede hechting heeft. De Trebitt is weer en UV bestendig en kan bijvoorbeeld worden toegepast op kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout. U kunt met dit product zowel nieuw grenenhout als eerder behandeld grenenhout beitsen. U kunt de kleuren kiezen volgens de Jotun kleurenkaart. Let erop dat de kleurloze variant alleen binnen gebruikt kan worden omdat deze niet beschermt tegen UV. Door de samenstelling van de Trebitt is deze zeer waterafstotend en geeft deze een effectieve bescherming tegen schimmels, zwam maar ook tegen houtrot 

 

Drywood Woodstain  VV

 

Drywood Woodstain VV is een transparante beits met een zijdeglans afwerking die uitstekend gebruikt kan worden voor het beitsen van grenenhout. De watergedragen beits kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden en wordt vaak gebruikt voor het beitsen van kozijnen, meubels en schuttingen. Met de speciale kleurenkaart van Drywood kunt u de kleur kiezen die u wilt om het hout de juiste uitstraling te geven. Laat u de Woodstain kleurloos dan is deze alleen geschikt voor het beitsen binnen. Deze Drywood beits is watergedragen en droogt snel. 

 

 

Remmers HK Lazuur is de perfecte bescherming voor hout wat geen bodemcontact heeft. Deze beits zal het hout beschermen tegen houtrot en blauwschimmels. De HK Lazuur is oplosmiddelhoudend en kan buiten toegepast worden. Deze Lazuur kan in verschillende kleuren gemengd worden volgens de remmers kleurenkaart. Kijkt u op de productpagina om meer te lezen over de kleuren. Er is ook een variant die een mooie grijze verweerde afwerking geeft, dit is de Remmers HK Lazuur Grey Protect.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.