Grenen Beitsen - Transparant

Grenen beitsen is iets wat vaak gedaan wordt en grenen hout is een houtsoort die we vaak tegenkomen. Het wordt gebruikt voor verschillende toepassingen binnen of als tuinhout maar het wordt ook vaak gebruikt voor vloeren. Het Grenen hout is te herkennen aan de typische "vlammen" op het hout en de geelachtige kleur. Wordt het Grenen buiten gebruikt dan is het een goed idee om het te beschermen tegen de weersinvloeden als UV straling en vocht. Door het grenen hout te beitsen kunt u het hout beschermen maar blijft de ondergrond zichtbaar. U kunt kiezen uit vele kleuren, wilt u liever uw Grenen beitsen - Dekkend dan kan dat natuurlijk ook. In dit artikel gaan we meer in op het hout beitsen van grenen, de kleuren die u kunt kiezen en de stappen die u moet volgen.

 

Aanbevolen producten voor het Grenen beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: U kunt uw grenen hout uitstekend beschermen met deze 2 in 1 houtbeits van Inno Coatings. Deze transparante en schimmelwerende beits geeft uw hout een zijdeglans of matte afwerking. Door de unieke samenstelling is het niet nodig om een aparte impregneer aan te schaffen. Deze zit namelijk al in het hout verwerkt. Een groot voordeel van deze beits is dat deze in alle RAL en NCS  beits kleuren te mengen is. Bovendien is dit product voor zowel binnen of buiten geschikt. U kunt deze beits op vele verschillende soorten hout gebruiken. Wilt u meer informatie over deze beits of over het gebruik ervan, neemt u dan contact met ons op. 

 

 

Jotun Trebitt Oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis is een met terpentine verdunbare beits die diep in het hout indringt en hierdoor een goede hechting heeft. De Trebitt is weer en UV bestendig en kan bijvoorbeeld worden toegepast op kozijnen, meubels, schuttingen en steigerhout. U kunt met dit product zowel nieuw Grenen als eerder behandeld Grenen beitsen. U kunt de kleuren kiezen volgens de Jotun kleurenkaart. Let erop dat de kleurloze variant alleen binnen gebruikt kan worden omdat deze niet beschermt tegen UV. Door de samenstelling van de Trebitt is deze zeer waterafstotend en geeft deze een effectieve bescherming tegen schimmels, zwam maar ook tegen houtrot 

 

Drywood Woodstain  VV

 

Drywood Woodstain VV is een transparante hout beits met een zijdeglans afwerking die uitstekend gebruikt kan worden voor het hout beitsen van grenen. De watergedragen beits kan voor zowel binnen als buiten gebruikt worden en wordt vaak gebruikt voor het beitsen van kozijnen, meubels en schuttingen. Met de speciale kleurenkaart van Drywood kunt u de kleur kiezen die u wilt om het Grenen houtde juiste uitstraling te geven. Laat u de Woodstain kleurloos dan is deze alleen geschikt voor het Grenen hout beitsen binnen. Deze Drywood beits is watergedragen en droogt snel. 

 

 

 

Stappenplan voor het Grenen beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Grenen kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.


schoonmaken van grenenhout1. Grenen beitsen - Het schoonmaken. Bij eigenlijk alle ondergronden is het belangrijk dat de ondergrond eerst goed ontvet wordt. Het is heel verleidelijk om meteen te gaan schuren maar doet u dit niet dan zal u het vet of vuil in het hout schuren en zal de beits minder goed hechten. Het ontvetten kunt u doen met een reiniger zoals Jotun Kraftvask. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor dit soort klussen. Andere middelen kunnen een laagje achterlaten waardoor de beits minder goed zal hechten. Lees het datasheet voor meer informatie over de Kraftvask en hoe u moet verdunnen.

 

grenenhout schuren2. Grenen beitsen - Het Schuren. Is de ondergrond goed voorbereid dan kunt u beginnen met schuren. Een goede vraag o. u zelf te stellen is: wat wil bereiken met het schuren? Wilt u de oude beitslaag helemaal verwijderen of wilt het Grenen houtvoorbereiden op de eerste beitslaag? Gaat u een oude beitslaag verwijderen dan kunt u het beste een korrel gebruiken die iets grover is bijvoorbeeld een korrel 180. Wilt u een oude beitslaag schuren die nog intact is gebruik dan een korrelgrote van 240 tot 320. U kunt ervoor kiezen om met de hand te schuren of met de machine. Zorg dat u met de houtnerf mee schuurt. Gebruikt u de schuurmachine dan moet u ervoor zorgen dat u deze in hetzelfde tempo beweegt en niet stilhoudt op 1 plek.

 

grenenhout impregneren3. Grenen beitsen - Het impregneren. Als u de beste bescherming voor uw hout wilt dan moet u het hout impregneren. Hierdoor beschermt u het Grenen houttegen houtrot en schimmels en versterkt u het oppervlak doordat de vezels zich binden. Een uitstekend product hiervoor is de Jotun Visir. Dit product kan overgeschilderd worden met de jotun producten. Gebruikt u de drywood woodstain dan zit hier al een impregneer middel in en hoeft u dus niet eerst te impregneren.

 

grenen hout verven4. Grenen beitsen - Het aanbrengen van de beits. Nu kunt u beginnen met het aanbrengen van de beits. Zorg ervoor dat u 2 of 3 lagen beits aanbrengt. Kopse kanten kunt u het beste nat in nat behandelen in 2 tot 3 lagen. Het is belangrijk dat u de beits in de lengte richting van het hout aanbrengt en dat u de beits gelijk verdeeld over het hout. Let goed op de droogtijden, deze staan vermeld in de datasheets van de producten. Wilt u dat der kleur meer kracht krijgt dan kunt u ervoor kiezen een extra laag beits aan te brengen. Wilt u advies over kleur, oppervlakte of prijs dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met ons.

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen voor uw Grenen of hebt u vragen over hout beitsen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Grenen beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.