Grenen Beitsen - Dekkend

grenenhout-dekkend-beitsenGrenen beitsen is gemakkelijk te doen met de juiste producten en er zijn oneindig veel kleuren die u kunt kiezen. Grenen is erg populair en wordt veel gebruikt. Grenen is na vuren het meest gebruikte hout in ons land en wordt vaak gebruikt voor meubels en diverse betimmeringen. Maar Grenen wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor massief houten vloeren. Is het Grenen hout niet meer mooi? En wilt u het graag behandelen? Dan is dit zeker mogelijk. In dit artikel hebben wij der beste producten voor u gevonden voor het dekkend beitsen van Grenen. Onderaan het artikel vind u een stappenplan die u op weg kan helpen. Wilt u meer weten over Grenen transparant beitsen, leest u dan dit artikel: Grenen beitsen - Transparant.

 

Aanbevolen producten voor Grenen beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: Deze dekkend beits is prima geschikt voor het beitsen van uw Grenen. Deze watergedragen, dampopen beits geeft een zijdeglans of matte afwerking aan het hout. De beits kan zowel binnen als buiten gebruikt worden en is schimmelwerend. De houtbeits kan gebruikt worden als voorbehandeling en als afwerking en kan in vele beits kleuren gemengd worden zoals alle RAL en NCS kleuren. Wilt u liever de ondergrond blijven zien dan kunt u de transparante beits van Inno coatings gebruiken.

 

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Is een watergedragen, zeer goed dekkende beits die buiten gebruikt wordt voor het hout beitsen van o.a. Grenen. Deze beits is gemakkelijk aan te brengen en accentueert de houtnerf. Op deze manier blijft de nerf zichtbaar en geeft dit een natuurlijke look aan het Grenen hout. Door de zeer elastische beschermlaag blijft het houtwerk tot wel 12 jaar onderhoudsarm. De beits kan als het ware met het hout meebewegen en kan uitzetten of krimpen als het hout dit ook doet. De Demidekk Ultimate is geschikt voor hout maar ook voor steenachtige ondergronden en wordt vaak gebruikt voor dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw.

 

Drywood verf voor hout Master

 

Drywood verf voor hout Master is een uitstekende beits voor het hout beitsen van Grenen. Deze beits kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, is kleurvast en heeft een goed glansbehoud. De Master wordt zowel gebruikt op nieuw Grenen hout als op Grenen hout dat onderhouden moet worden op o.a boeidelen, windveren en gootbetimmering. Met deze beits krijgt het hout een goede dekking en een zeer goede vulling. Bovendien is de Master dampopen, zeer elastisch en te mengen in alle NCS en RAL kleuren.

 

 

Stappenplan voor het grenen beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Grenen dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

grenenhout schoonmaken1. Het voorbereiden van het grenen. Als u uw Grenen wilt gaan beitsen is een goede voorbereiding belangrijk. U kunt beginnen met het nalopen van het te beitsen object om te checken of er eventuele mankementen zijn. Moet er nog iets gerepareerd worden of moeten er misschien gaten opgevuld worden? Voordat u gaat beginnen met het schuren van het Grenen moet u zorgen dat het hout goed schoon is. Dit is nodig omdat u anders het vuil in het hout schuurt en dit effect kan hebben op de beitslaag die u gaat aanbrengen. Voor het schoonmaken van het Grenen kunt u het beste Jotun Kraftvask gebruiken.

 


schuren van grenenhout2. Het schuren van het grenen. Voor een goede hechting van de beits is het nodig om het Grenen hout goed te schuren. Zit er eventueel nog een dunne laag lak op of oude beits dan moet deze eraf geschuurd worden. Bij het afschuren van oude beitslagen kunt u een middel grof schuurpapier gebruiken (korrel 80 tot 120), wilt u alleen het oppervlak iets opschuren dan kunt u een fijnere korrel gebruiken (120 tot 180) om te voorkomen dat er krassen komen op het oppervlak. U kunt zowel met de hand schuren als met een schuurmachine. Hierna moet het oppervlak weer schoongemaakt en stofvrij gemaakt worden. Ook hiervoor kunt u weer de Jotun Kraftvask gebruiken.

 


impregneren van grenenhout3. Het impregneren van het grenen. Heeft u te maken met nieuw en onbehandeld Grenen dan is het een goed idee om het hout te impregneren. Hierdoor is het Grenen hout beter beschermt tegen houtrot en schimmels. Het impregneermiddel dringt diep in het hout door en zal de levensduur van het hout aanzienlijk verlengen. Voor het impregneren kunt u het beste de Jotun Visir Oljegrunning gebruiken. Deze zorgt er ook voor dat het hout beter beschermd wordt tegen Uv-straling. De Visir kan overgeschilderd worden met Jotun producten. Wilt u liever Drywood producten gebruiken dan is het niet nodig om te impregneren, hier zit er namelijk al een impregneer verwerkt in de beits zelf.

 

verven van grenenhout4. Het beitsen van het grenen

Heeft u voorbehandeld met een impregneermiddel zorg er dan voor dat u het datasheet gelezen heeft wat betreft de droogtijden. Het impregneermiddel mag niet meer plakken als u de beits aan gaat brengen. Breng 2 tot 3 lagen beits aan in de lengterichting van het hout. 

 

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over het Grenen beitsen, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten beits, primers en schoonmaakmiddelen en het gebruik hiervan.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Grenen beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.