Eikenhout verven

U kunt uw eikenhout verven in vele verschillende kleuren. U kunt ervoor kiezen om het eikenhout te beitsen of dekkend te verven. In dit artikel gaan we meer in op het dekkend afwerken van het hout. Er bestaan vele verschillende soorten eikenhout die elke weer een andere uitstraling hebben. Er is bijvoorbeeld het Europees eiken, Amerikaans wit eiken, Amerikaans rood eiken en Japans eiken. Deze houtsoorten zijn voor vele doelen geschikt en worden veel gebruikt voor bijvoorbeeld deuren en meubels. Ook wordt het veel gebruikt voor het maken van fineerlagen die weer op meubels worden verlijmd. Al deze vormen van eikenhout kunnen dekkend geverfd worden met de juiste producten en de juiste procedure. In dit artikel helpen wij u met het vinden van de juiste producten en vertellen wij u hoe u het beste te werk kunt gaan.

 

Aanbevolen producten voor het verven van eikenhout

Jotun Demidekk Ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg is een dekkende beits en een super beschermlaag voor uw eikenhout. Deze verf accentueert de houtnerf waardoor er een mooi natuurlijk eindresultaat ontstaat. Deze watergedragen verf droogt snel, is zeer elastisch en beweegt dus met het hout mee als er temperatuurschommelingen zijn. Door de vochtregulerende eigenschap is het houtwerk tot wel 12 jaar beschermt. De Demidekk Ultimate is breed inzetbaar en wordt vaak gebruikt voor dakgootconstructies, dakkapellen, overstekken, rabatdelen, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Verkrijgbaar in alle RAL en NCS kleuren.

 

Drywood verf voor hout nova

 

Drywood verf voor hout nova is een alleskunner en is uitermate geschikt voor het verven van eikenhout. Deze verf is namelijk een 1-pot systeem waardoor voorbehandelen met grondverf niet nodig is. U kunt deze verf gebruiken als grondlaag en aflak voor zowel binnen als buiten. De Nova is een watergedragen, zijdeglanzende verf en is sneldrogend. Door de hoge duurzaamheid en de duurzame elasticiteit zijn lange onderhoudsintervallen mogelijk. Door het goed vullend vermogen worden kleine scheurtjes in het hout mooi opgevuld. De verf voor hout nova wordt vaak gebruikt voor het verven van kozijnen, meubels, steigerhout en schuttingen. De verf is leverbaar in alle RAL en NCS kleuren. Bovendien is deze verf ook verkrijgbaar als een glanzende variant.

 

drywood verf voor hout master

 

Drywood verf voor hout master kan zowel op eikenhout binnen als buiten gebruikt worden. Deze watergedragen, glanzende systeemverf is sneldrogend. De Master wordt vaak gebruikt voor het verven van boeidelen, windveren, gootbetimmering voor zowel nieuwbouw als onderhoudswerk. Bovendien heeft deze verf als eigenschap dat deze zeer goed dekkend is, een goede vulling heeft en zeer snel droog is. Deze Verf van Drywood is dampopen en zeer elastisch, dit betekend dat de verf uit kan zetten en weer kan krimpoen als het hout dat ook doet. Alle RAL en NCS kleuren leverbaar. 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.