Eikenhout beitsen

Eikenhout beitsen is iets wat vaak gedaan wordt. Zeker als het hout buiten heeft gestaan en niet meer de uitstraling heeft die het ooit had is het beitsen een goede oplossing. In dit artikel gaan we in op het beitsen van het eikenhout. Wilt u liever u hout dekkend verven dan vind u hier meer over het verven van eikenhout. Er zijn vele soorten eikenhout die allemaal weer een verschillende uitstraling hebben. Het traditionele eikenhout komt uit Europa en wordt vaak gebruikt voor deuren, parket, kozijnen en trappen. Sommige oppervlakken worden meer belast dan andere en kunnen en vaak versleten uitzien. Met de juiste beits producten kunt u het hout weer een mooie uitstraling geven. In dit artikel vertellen wij u welke producten u het beste kunt gebruiken en hoe u het beste te werk kunt gaan.

 

Aanbevolen producten voor het beitsen van eikenhout

Jotun Trebitt Oljebeis

 

Jotun Trebitt Oljebeis is eenbeits die diep in het hout dringt en hierdoor een goede hechting heeft. De trebitt kan gebruikt worden op nieuw eikenhout, maar ook op voorheen gebeitst of geïmpregneerd eikenhout. Deze buitenbeits is zeer waterafstotend en geeft een goede bescherming tegen houtrot, schimmels en zwam. Bovendien is de Trebitt door de speciale samenstelling van alkydhars, talolie en Chinese houolie uitstekend geschikt voor poreuze of verweerde ondergronden. Op de kleurkaart van de Trebitt kunt u alle transparante kleuren vinden die te mengen zijn.

 

 

Drywood Woodstain VV

Drywood Woodstain VVis een watergedragen beits voor het beitsen van eikenhout. De beits is sneldrogend en dringt diep door in het hout en heeft hierdoor een goede hechting. De Woodstain is geschikt voor binnen en buiten, Heeft een zijdeglans afwerking en accentueert de houtnerf. Dit Jotun product is speciaal geschikt voor het beitsen van kozijnen, schuttingen en steigerhouten betimmeringen. Let op dat er vele mogelijkheden zijn met de Woodstain. Zo kan het product kleurloos geleverd worden, of in kleur gemengd worden. Kiest u de kleurloze variant dan is deze alleen geschikt voor binnen gebruik door het ontbreken van de kleurpigmenten.

 

 

Remmers HK lazuur

 

Remmers HK Lazuur is een beits die kan worden toegepast op eikenhout zonder bodemcontact. Het product beschermt tegen houtrot en blauwschimmel en moet preventief toe worden gepast. De HK Lazuur bevat de werkzame stof IPBC die als deze is aangebracht bescherming biedt tegen aantasting door houtrot, blauwschimmel en algen. Er is ook de Remmers HK Lazuur Grey Protect als variant. Deze geeft het hout een mooi vergrijsd uiterlijk.

 

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het verven van houten huizen of houten gevelbekleding, bel ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf en beits, primers en schoonmaakmiddelen voor houten huizen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook contact opnemen via het Hout Coatings contactformulier.

 

Meer weten? Hier vind u alle informatie over onze houtverf en beits producten.