Douglas Beitsen - Dekkend

Douglas beitsen is gemakkelijk en verduurzaamt het hout. Natuurlijk moet u dan wel de juiste producten hebben. Wij vertellen welke dat zijn en waarop u moet letten bij het hout beitsen van Douglas.

De douglasspar herkennen de meeste mensen niet, maar het Douglas hout ervan komen we intussen op grote schaal tegen. Deze naaldboom wordt op steeds grotere schaal aangeplant, met name in Duitsland en Frankrijk. Ook in Nederland komen we hem inmiddels tegen. Douglas hout wordt gebruikt als gevelbekleding, carports, veranda’s, vlonders, schuttingen en nog veel meer toepassingen. Het is van nature heel duurzaam. Het kernhout is rijk aan hars en geelrood van kleur. Douglas gaat langer mee dan eiken, en wat korter dan vuren of grenen. Maar door hout beitsen kan het Douglas wel lang in topconditie blijven. Douglas beitsen - Transparant of dekkend is dan ook dé manier om de levensduur van Douglas verder te verlengen. Wilt u al onze artikelen lezen over douglas beitsen, klik dan hier: Douglas beitsen - Overzicht.

 

Aanbevolen producten voor Douglas beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Dekkend: De beste keuze voor het dekkend beitsen van uw Douglas hout. Deze beits is een 2 in 1 product en is geschikt voor het voorbehandelen en het afwerken van uw hout. Deze beits is te mengen in alle RAL en NCS kleuren en geeft een zijdeglans afwerking. Het is aanbevolen om 2 tot 3 lagen van deze beits aan te brengen zodat deze de juiste bescherming biedt voor uw Douglas hout. Wilt u meer weten over deze beits, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

jotun demidekk ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: Dit is een duurzame, elastische, dekkende beits die de houtnerf niet vol laat lopen maar zelfs accentueert. Het Douglas hout blijft echt als hout herkenbaar. Onder de juiste omstandigheden gaat deze hybride zijdeglans beits twaalf jaar mee. Dit is een product op waterbasis en daardoor minder milieubelastend dan andere beits. Beschermt zeer goed tegen UV-licht, regen, schimmels en mossen. Vochtinslag in de beits gebeurt niet, omdat Jotun Demidekk naast water- ook een oliebasis heeft. Er bestaat tevens een matte versie van (Jotun Demidekk Ultimate Helmatt). 

 

drywood verf voor hout master

 

Drywood beits voor Hout Master: sneldrogende zijdeglans systeembeits van Nederlandse herkomst, zeer geschikt voor Douglas hout. Verf voor Hout Master vereist geen voorbehandeling met een primer, wat zowel tijd, moeite en geld scheelt. De grote elasticiteit zorgt ervoor dat de beitslaag mee beweegt met uitzettend of krimpend hout.

 

 

 

Referenties van Douglas beitsen

Hieronder kunt u een referentie bekijken waar Douglas hout is gebeitst met een van de boven vermelde producten.

 

Populaire beitskleuren voor Douglas beitsen

Douglas wordt voor talloze toepassingen gebruikt. Wat een goede kleur is hangt daar van af: een compleet rood huis wilt u misschien niet, maar een witte gevel met een rode deur wellicht wel. Natuurlijk moet u de beits kleuren en uitstraling afstemmen op de omgeving. Lokale welstandseisen kunnen hierbij een rol spelen. Douglas hout laat zich in elke kleur beitsen, dus dat is alvast geen probleem. U kunt kiezen voor de uitstraling die u zelf wenst.

Hieronder ziet u een aantal populaire beitskleuren die vaak worden gebruikt voor het hout beitsen van Douglas:

             
Jotun 624 
Letthet
  Jotun 2279 
Rørosrød
  Jotun 1038
Sandbanke
  Jotun 9010
Pure White

 

 

Douglas hout dekkend beitsen

Werkwijzer voor het Douglas beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw Douglas hout dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Douglas hout moet droog, stof- en vetvrij zijn voordat u gaat hout beitsen. Meestal is water en sop voldoende voor de reiniging. Gebruik anders een speciaal schoonmaakmiddel. Een krachtig middel is Jotun Kraftvask. Voor minder sterke vervuiling raden we Jotun Husvask aan. Gebruik nooit een staalborstel bij het schoonmaken. Deze kan metaal achterlaten dat gaat roesten.

 

 

2. Het schuren van het Douglas hout. Haal eventuele oude beitslagen weg. Schuren met grove korrel is veilig en meestal voldoende. Gebruik anders een verfföhn of afbijtmiddel. Douglas hout produceert relatief veel hars. Haal dit weg voordat u het hout verder behandelt. Was ook eventuele schimmels, mossen en algen weg met een hiervoor bestemd middel. Schuur het hout altijd op voordat u gaat hout beitsen (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak bevordert de hechting.

 

 

3. Impregneren van het hout. Douglas moet voor het beitsen worden geïmpregneerd met houtimpregneer. Door het gebruik van de Houtbeits 2 in 1 is dit niet nodig en kunt u het product gewoon aanbrengen na het schuren. Gaat u voor de Jotun producten dan kunt u Jotun Visir Oljegrunning Klar gebruiken. Breng het niet te dik aan: Visir Klar mag geen laag vormen. De kopse kanten met de kwast 3-4 keer nat in nat impregneren. Gebruikt u Drywood Verf voor Hout Master, is een voorlak (primer) niet nodig. De beits kan er zo op. Wel vooraf schuren.

 

 

4. Het aanbrengen van beits op Douglas hout. Controleer bij eerder behandeld hout voor u gaat beitsen of alle afdichtingen nog goed zijn: met name ramen zijn erg kwetsbaar voor vocht. Voor het beste resultaat adviseren we altijd minimaal twee lagen beits. Raadpleeg hiervoor ook de productinfo. Douglas hout dekkend beitsen kan in elk seizoen, zolang de buitentemperatuur minimaal 5 graden bedraagt. Werk niet in de volle zon. Ook hout beitsen terwijl het regent is verstandig, omdat de natte beits dan wordt verdund met water.

 

Houtverf en beits advies

 

 

Bel gerust

Wilt u meer informatie over Douglas hout beitsen, of hebt u een algemene vraag over beits of dekkende beits, bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft al vele jaren gratis en vrijblijvend advies over alle soorten beits, primers, schoonmaakmiddelen en andere benodigdheden.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Douglas beitsen via ons contactformulier

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.