Werkwijzer: Houten Deuren Verven met Jotun Demidekk Ultimate Vindu

Gaat u binnenkort uw houten deuren verven? En u wilt graag dekkend verven? Met de juiste houtverf zoals Jotun Demidekk Ultimate Vindu wordt dekkend verven van uw deuren een gemakkelijke klus.

Of u nu een houten buitendeur gaat schilderen, of een tussendeur binnenshuis, elke behandeling met verf verlengt de levensduur van het hout. Zeker buitendeuren kunnen het zwaar hebben. Ze staan immers bloot aan weer en wind. Dit stelt hoge eisen aan de verf of beits.

Welke verf voor deuren verven?

Gaat u een houten voordeur dekkend verven (of achterdeur), of een hardhouten (tussen)deur adviseren wij de volgende producten:

Waarom Jotun Demidekk Ultimate Vindu?

Met de watergedragen verf Jotun Demidekk Ultimate Vindu krijgt uw houten deur een superieure glans. De kleur heeft een grote stabiliteit, waardoor de zijdeglans afwerking lang mooi blijft. De houtnerf wordt geaccentueerd. Een bijkomend voordeel van deze houtverf is dat ze snel droogt.

Houtsoorten verschillen. Sommige deuren vragen hierdoor een andere behandeling. Twijfelt u of hebt u vragen over het lakken of beitsen van uw deur, neem dan zeker contact met ons op. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat.

Deuren verven: welke kleur?

Jotun Demidekk Ultimate Vindu is in alle mogelijke RAL- en NCS-kleuren verkrijgbaar. Jotun beschikt ook over een eigen kleursysteem. Harmonie en traditie zijn daarbij kenmerken. Welke kleur u kiest, hangt natuurlijk van uw smaak af. Veel mensen kiezen voor witte deuren, maar ook pasteltinten zijn populair. Mat blauw of grijs komen we veel tegen. Harde primaire kleuren, zoals felgeel of felrood, zien we minder. Natuurlijk moet de kleur van een buitendeur passen bij de kleur van de gevel.

Op onderstaande foto's zijn voor de deuren de volgende Jotun-kleuren gebruikt (van links naar rechts): Jotun 5047 Tunhovd, Jotun 1500 Grafittgrå en Jotun 1001 Eggvit. Foto's: Jotun Norway.

Deuren verven met Jotun Demidekk Ultimate Vindu

Stappenplan deuren verven met watergedragen verf

Wilt u deuren verven met watergedragen verf, dan raden we Jotun Demidekk Ultimate Vindu aan. Hier volgen onze tips voor deuren verven.

 • Laat nieuw houtwerk nooit langer dan 4-6 weken onbehandeld om de kans op schimmelvorming en houtrot te voorkomen.
 • Het vochtgehalte van het hout mag bij behandeling niet meer dan 18% bedragen.
 • Schilder niet in de volle zon om blaarvorming tegen te gaan.
 • Zorg dat de ondergrond vrij is van stof, hars, vet en vuil. Was de buitendeur met Jotun Husvask en laat drogen.
 • Schroef het beslag van de deur. Het is ondoenlijk om daar mooi omheen te verven.
 • Schilder deuren altijd hangend, niet liggend. Anders komt er te veel stof op de verse verflaag.
 • Haal eventuele oude verf weg. Dit kan door te schuren of (bij hardnekkige verflagen) met een verfföhn of afbijtmiddel. Indien nodig, breng reparaties aan met houtvulmiddel.
 • Schuur het oppervlak lichtjes op zodat er een enigszins ruw oppervlak ontstaat.
 • Is de deur niet eerder geïmpregneerd, breng dan Jotun Kvist og Sperregrunning aan als grondverf (een laag). Deze hechtprimer is ook geschikt voor spaanplaat, meranti en eikenhout. Is het hout eerder behandeld, kunt u deze stap overslaan.
 • Breng drie lagen Ultimate Vindu aan voor het beste resultaat. Voor eerder geverfde deuren kunt u volstaan met twee lagen. Begin met de kopse kanten. Deze behandelt u met 3-4 lagen nat-in-nat. Schilder met de houtnerf mee.
 • Is het een paneeldeur, start dan met het paneel dat het diepst ligt en doe daarna de verbindingsstukken tussen de vlakken.
 • Is het een vlakke deur, is het handig om de deur in zes tot acht vakken te verdelen en deze een voor een af te werken. Eerst van links naar rechts, dan van boven naar onder. Zo kan je deuren verven zonder strepen te krijgen.

Jotun Demidekk Ultimate Vindu is ook prima voor houten kozijnen. Koopt u deze deurverf, hebt u dus meteen een product voor ramen en kozijnen.

Vragen over deuren verven?

In deze werkwijzer gaan we uit van bovenstaande producten. Hout Coatings heeft echter meer geschikte houtverf voor het dekkend verven van deuren. Zo hebben wij ook uitstekende ervaring met Drywood Poseidon ZG, een zijdeglans verf van Nederlandse makelij. Bel ons voor meer informatie over Drywood of persoonlijk advies.

Voor een persoonlijk advies voor het verven van deuren of een offerte kunt u ons bellen op 06 - 26839279 of u kunt contact opnemen via het contactformulier.