Deuren beitsen met transparante beits Jotun Benar

Houten deuren beitsen of transparant verven beschermt de ondergrond. Het hout blijft langer mooi en zal weinig tot geen last hebben van weer en wind. Transparant beitsen zorgt ervoor dat u de typische houtlook bewaart.

Ook binnendeuren profiteren van beits. Binnen kunnen decoratieve elementen een rol spelen, maar kan ook stootvastheid belangrijk zijn, zeker in een bedrijf, of in een huishouden met jonge kinderen of huisdieren.

Welke transparante beits voor deuren

Gaat u een houten deur transparant beitsen, adviseren wij de volgende producten:

De transparante beits Jotun Benar, geschikt voor tropisch hardhout, is leverbaar in drie varianten:

Deuren beitsen met transparante beits Jotun Benar

Waarom Jotun Benar?

Jotun Benar, een transparante beits leverbaar in meerdere versies, brengt een dunne film aan die water afstoot maar waterdamp tot een zeker niveau doorlaat. Het is een bijzonder krachtig product voor binnen en buiten. Het resultaat van deuren beitsen met Jotun Benar is een deur die er langdurig mooi uitziet. Weer en wind krijgen geen vat op de deur. Deuren die zijn bewerkt met deze transparante beits schilferen of bladderen ook niet. Ook ontstaan er geen witte vlekken.

Jotun Benar is geschikt voor afromosia, afzelia, alerce, basralocus, iroko, meranti, merbau, red cedar, redwood, sipo mahonie, teak, tola branca, wengé en andere hardhoutsoorten.

Transparant beitsen: welke uitstraling?

De uitstraling hangt af van de gekozen Benar-variant. Wie houdt van een discrete, tijdloze, matte look kiest voor Jotun Benar Matt. Gaat uw voorkeur naar een transparante hoogglans, is Jotun Benar Gloss de logische keus. Deze heeft verder dezelfde beschermende eigenschappen als de matte variant.

De derde versie is de Jotun Benar UVR die transparant houtkleurig is en hout het karakter geeft van warme teak. U kunt hierbij kiezen tussen halfglans en hoogglans. In beide gevallen: heel sfeervol! Benar UVR is bovendien zeer goed bestand tegen UV-straling en kan dus ook buiten met een gerust hart worden toegepast.

Hieronder ziet u drie met Jotun Benar gebeitste deuren. Van links naar rechts: Benar UVR, Benar Gloss en Benar Matt. Foto's: Jotun Norway.

Deuren beitsen met Jotun Benar

Stappenplan transparant deuren beitsen

 • Nieuw hout mag niet langer dan 4-6 weken onbehandeld blijven. Denk hieraan als de deur van nog niet geïmpregneerd hout is gemaakt.
 • Verwijder vuil, stof en was. Elke deur moet goed ontvet worden en geschuurd. Voor eerder behandelde deuren adviseren we Jotun Husvask als schoonmaakmiddel.
 • Zitten er schimmels, algen of mossen op? Gebruik dan een middel op chloorbasis om ze weg te halen. Nadien goed spoelen en laten drogen.
 • Haal eventuele oude verflagen weg door te schuren. Bij extreem hardnekkige oude verf kunt u een verfföhn of afbijtmiddel gebruiken. Wees hiermee voorzichtig.
 • Verwijder overmatige hars bij nieuw hout.
 • Haal al het beslag van de deur. Het is vrijwel onmogelijk om mooi rond het beslag te schilderen.
 • Zorg dat de ondergrond schoon en droog is voor u verdergaat.
 • Verdun Benar met 30% terpentine voor de eerste laag. De houtvezels kunnen mogelijk opzwellen. Dit is normaal.
 • Na de eerste laag het oppervlak lichtjes schuren. Hebt u een merantihouten deur, schuur deze dan met waterproof schuurpapier als de beits nog nat is. Nadien afvegen met een doek.
 • Breng na minimaal 24 uur de tweede laag aan. Doe hierna nog een derde en een vierde laag (als u een buitendeur schildert) of alleen nog een derde (binnen). Tussendoor schuren is bij deze lagen niet nodig.
 • Bij deuren van merantihout moeten de onder- en bovenzijde behandeld worden met twee lagen grondverf voordat u Benar gebruikt.
 • Merbau bevat kleurstoffen die uit kunnen bloeden en moet altijd met minimaal drie lagen worden afgewerkt.
 • Iroko en teak drogen langzamer. Het wordt aangeraden om deze (en andere vette) houtsoorten vooraf te wassen met thinner.

Hebt u nog beits over? Jotun Benar kan ook worden gebruikt voor kozijnen, tuinhout en meubels.

Vragen over deuren beitsen?

Wilt u meer weten of hebt u vragen over het lakken of beitsen van uw deur, bel of mail ons dan. Hout Coatings kan u voorzien van advies op maat over alle soorten houtverf.

Er zijn vele soorten houtverf en beits waarmee u deuren kunt verven. Zo hebben wij ook goede ervaringen met de scherpgeprijsde producten van Drywood, een Nederlands merk dat veel in de bouwwereld wordt gebruikt. Bel ons als u hier meer informatie over wilt.

Voor een persoonlijk advies voor het transparant beitsen van deuren of een offerte kunt u ons bellen op 06 - 26839279 of u kunt contact opnemen via het contactformulier.