Carport Beitsen - Transparant

De carport beitsen is de beste manier om het hout in perfecte conditie te houden. Hier vertellen we u welke beits voor carports wij aanraden, en waaraan u moet denken bij het aanbrengen ervan.

Waarom is hout beitsen belangrijk? Hout is erg gevoelig voor vocht, temperatuurverschillen, zonlicht en luchtvervuiling. Allemaal zaken waarmee een carport te maken krijgt. Door de houten carport te beitsen wordt het materiaal minder gevoelig voor schadelijke effecten. Bovendien ziet een gebeitste carport er veel beter uit. Slecht onderhouden hout ontsiert een woning en de omgeving, en haalt zelfs de verkoopwaarde naar beneden. Lees hier het artikel over carport beitsen - Dekkend.

 

Aanbevolen producten voor het carport beitsen

 

 

Inno Coatings Houtbeits 2 in 1 Transparant: Met deze beits van Inno Coatings kunt u uw carport optimaal beschermen. De beits is transparant, kleurt het hout maar laat de ondergrond zichtbaar. Door de unieke samenstelling kan de beits ook gebruikt worden voor het impregneren van het hout. Bovendien zijn alle RAL en NCS kleuren leverbaar.

 

jotun demidekk Terrasslasyr

 

Jotun Demidekk Terraslasyr: ideaal voor als je adequate bescherming wilt, maar niet te veel geld wilt uitgeven. Deze waterverdunbare transparante beits is bedoeld voor geïmpregneerd hout. Stoot water af, voorkomt scheuren in het houten oppervlak, beschermt tegen schadelijk UV-licht, weert schimmels en houtrot. Mat en niet-filmvormend. Jotun staat bekend om de hoge kwaliteit beits. Terraslasyr heeft vaak maar één laag nodig, dus ook heel zuinig in gebruik en erg geschikt voor het hout beitsen.

 

Drywood Woodstain VV

 

Drywood Woodstain VV: watergedragen beits met een zijdeglans afwerking. Het alternatief als u liever geen matte uitstraling wilt. Wordt vanwege het diep indringen in het hout ook als impregneermiddel gebruikt en is zeer goed in het afstoten van water. Is verkrijgbaar is zowel transparante als semi-transparante versie, maar let op: de transparante versie is niet geschikt voor buitengebruik.

 

 

 

Populaire kleuren voor een carport beitsen

Veel mensen willen dat het hout van de carport ook echt als hout herkenbaar blijft. Dat is een groot voordeel van beitsen. Transparante beits wordt in diverse kleuren aangeboden, waar je de houtnerf doorheen blijft zien. Terrasslasyr is te krijgen in tinten die nauw aansluiten bij de kleur van het hout, maar ook in kleuren die sterk daarvan afwijken. Over het algemeen adviseren we beits kleuren te kiezen die contrasteert met de hoofdkleur van het huis. De carport springt er dan mooi uit. Naast de eigen Jotun-kleuren kunnen wij beits aanbieden in RAL- en NCS-kleuren. Ook de semi-transparante versie van Drywood Woodstain VV is verkrijgbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. 

       
Jotun 909 
Kastanje
  Jotun 623
Teak
  Jotun 675 
Palissander
   

 

Werkwijzer voor een carport beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten carport kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Nieuw geïmpregneerd hout moet minimaal 1 à 2 maanden drogen, afhankelijk van het weer. Verwijder sporen van algen en mos met water en een borstel. Gebruik eventueel een tuinslang. Eerder behandeld hout moet goed worden schoongemaakt. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel. Jotun Kraftvask is een goede optie. Gebruik een schimmelwerend middel bij het verwijderen van schimmelgroei. Hars verwijdert u met een plamuurmes of thinner.

 

2. Het schuren van de houten carport. Schuur het hout altijd op voordat u gaat beitsen (korrel 100, of korrel 160 voor nieuw hout). Een ruw oppervlak is goed voor de hechting maar gebruik nooit een staalborstel bij het hout beitsen. Deze kan namelijk stukjes metaal achterlaten die gaan roesten, wat lelijk oogt en de beitslaag beschadigt. Verwijder oude beitslagen op eerder behandelde houten huizen. Schuren met grove korrel is veilig en effectief is dit onvoldoende gebruik dan een verfföhn of afbijtmiddel. Is het niet de eerste schilderbeurt, bekijk dan in welke staat de carport zich bevindt. Is er sprake van houtrot? Herstellen is belangrijk. Dek de omgeving goed af zodat de beits en andere chemische producten niet met planten en aarde in aanraking komen.

 

3. Impregneren van nieuw hout. Nieuw hout moet voor het beitsen worden geïmpregneerd. Gebruikt u de Houtbeits van Inno Coatings dan hoeft u geen apart impregneermiddel aan te schaffen. U kunt 1 laag aanbrengen als voorbehandeling en daarna het hout afwerken met 1 of 2 lagen. Gebruik bij de Jotun producten een houtimpregneer. Een voorbeeld van zo'n middel is Jotun Visir Oljegrunning Klar. Niet te dik aanbrengen: houtimpregneer mag geen laag vormen. Let erop dat u bij het impregneren de kopse kanten met de kwast 3-4 keer nat in nat aanbrengt. Tussen elke laag wacht u ongeveer twee uur.

 

 

4. Het hout beitsen van uw houten carport. Breng de beits met kwast of roller aan, over de hele lengte en met de houtnerf mee. Eén dunne laag volstaat meestal bij eerder behandeld hout, voor nieuw hout zien twee lagen er soms beter uit. Houten carports vangen meestal veel zonlicht. Let hierop bij de planning. Ga geen beits aanbrengen in de volle zon. Anders is er kans op blaarvorming.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer informatie over beits kopen of over een carport beitsen, neem dan gerust contact op. Hout Coatings geeft al vele jaren advies over alle soorten beitsen, primers, reinigingsmiddelen en het gebruik hiervan.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw carport beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.