Carport Beitsen - Dekkend

houten-carport-dekkend-beitsenGaat u uw carport beitsen? Een goed idee. Maar waaraan moet u denken voor u aan de slag gaat? Hieronder vertellen we u meer over dekkende beits voor carports, aanpak, uitstraling en kleur.

Hout in de open lucht is gevoelig voor weer en wind. Ook luchtvervuiling kan het houtwerk aantasten. Met beits houdt u de carport in topconditie. Er is nog een reden om beits op carports aan te brengen. Carports bevinden zich meestal aan de straatkant. Een slecht onderhouden carport springt in het oog. De uitstraling van uw hele huis en ook de omgeving lijdt eronder. Maak dus werk van goed onderhoud! lees hier meer over een carport beitsen met een transparante beits: Carport beitsen - Transparant.

 

Aanbevolen producten voor een carport beitsen

jotun demidekk ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: de bekroonde en veelgebruikte dekkende beits voor hout beitsen. Zeer goed bestand tegen regen, vorst en UV-straling. De weerbestendigheid voorkomt houtrot en maakt deze beits bijzonder geschikt voor houten carports die immers sterk blootstaan aan regen en vocht. Bovendien onderhoudsarm: u hebt tot wel twaalf jaar geen omkijken naar uw houten carport. Wel voorbehandelen met Jotun Visir Oljegrunnning Klar als er nog geen primer op zit.Er bestaat tevens een matte versie van (Jotun Demidekk Ultimate Helmatt). 

 

Drywood verf voor hout master

 

Drywood Verf voor Hout Master: sneldrogend product die door het elastische en dampopen karakter ideaal is voor buiten hout beitsen. Deze beits vult ook kieren en naden. Is een handige oplossing voor wie dekkend wil beitsen, maar niet te veel wil uitgeven, want u hebt met Drywood Verf voor Hout Master geen grondverf nodig. Het product kan er zo op! Zowel te gebruiken bij nieuwbouw als onderhoudsschilderwerk.

 

 

 

Populaire kleuren voor een carport beitsen

Een carport is een aanbouw, en het ziet er vaak beter uit om deze een andere kleur te geven dan het huis. Als je zorgt voor een groot kleurcontrast, springt de carport er meer uit. Daarom zien we vaak dat houten carport dekkend gebeitst worden in wit als het huis eerder donker is. En andersom: een woning in lichte kleuren wint aan uitstraling bij een donkere carport. In principe zijn alle RAL- en NCS-kleuren mogelijk voor Jotun en Drywood. Daarnaast heeft Jotun zijn eigen kleurensysteem voor de Demidekk-producten. Hier vind u een overzicht van alle beits kleuren.

 

             
Jotun 9918 
Klassisk Hvit
  Jotun 9938 
Dempet Sort
  Jotun 9937 
Aske
  Jotun 0025
Rørosrød

 

Werkwijzer voor een carport beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw houten carport dekkend kunt beitsen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergrond. Maak het hout goed schoon. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel. Jotun Kraftvask is een goede optie. Is het niet de eerste schilderbeurt, bekijk dan in welke staat de carport zich bevindt. Wilt u het hout beitsen maar is er sprake van houtrot? Herstellen is belangrijk voordat u aan de slag gaat. Hier leest u alles over houtrot repareren. Oudere carports kunnen problemen hebben met schimmels, algen en/of mossen. Verwijder deze met een geschikt middel en spoel na met water. Laat goed drogen. Is er eventueel hars vorming dan kunt u deze verwijderen met een plamuurmes of thinner.

 

 

2. Het schuren van de houten carport. Nieuw hout in de nerfrichting licht schuren. Bij oude beitslagen loszittende delen tot op het gezonde hout verwijderen. Tussen het aanbrengen van de lagen het hout licht opschuren.

 

 

3. Het aanbrengen van een primer of impregneren. Dek de omgeving goed af zodat de beits en andere chemische producten niet met planten en aarde in aanraking komen. Sommige houtsoorten zoals merbau kunnen “bloeden” bij contact met vocht. Isoleer deze met twee lagen primer, voordat u verder afwerkt. Een carport met niet eerder behandeld hout moet worden behandeld met een primer, of met een alles-in-een systeembeits.

 

 

4. Het aanbrengen van de beits op de carport. Breng altijd minimaal twee lagen beits aan voor optimale bescherming en goede dekking. U moet een houten carport beitsen met de houtnerf mee. Dit zorgt voor een goede verdeling van de beits en een strak resultaat. Beits dringt door in een houten ondergrond. Breng het product daarom in royale hoeveelheden aan. Houten carports vangen meestal veel zonlicht. Let hierop bij de planning. Ga geen beits aanbrengen in de volle zon. Anders is er kans op blaarvorming.

 

Houtverf en beits advies

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over beits kopen of hebt u vragen over een carport beitsen, bel of mail ons dan. Hout Coatings geeft gratis en vrijblijvend advies over beits aanbrengen en beits kopen.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw carport beitsen via ons contactformulier.

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.