Accoya Beitsen - Dekkend

Accoya beitsen: is dat werkelijk nodig? Hoewel Accoya ongelooflijk duurzaam is en maar zeer langzaam vergrijst, raden we het toch aan. Beits maakt het hout simpelweg veel mooier én kan de levensduur nog verder verlengen. Hier leest u welke producten en waarom hout beitsen zo belangrijk is.

Accoya is verduurzaamd en vormstabiel hout dat we veel tegenkomen als gevelbekleding en andere toepassingen in de bouw. Het krimpt amper en zet nauwelijks uit. Bij onderzoeken komt dit gemodificeerde hout telkens naar voren als een van de beste bouwmaterialen op de markt. We komen het tegen in gevelplaten, vlonders, meubels, ramen, deuren, erfafschedingen en nog veel meer. Accoya is eigenlijk een merknaam. Het hout komt van een snelgroeiende dennensoort (radiata pine) die uitsluitend in duurzame bossen wordt gekweekt. Vanwege de bijzondere kwaliteiten die ontstaan door modificatie geldt het als een uitstekend alternatief voor tropisch hardhout.

 

Aanbevolen producten voor het Accoya beitsen

jotun demidekk ultimate

 

Jotun Demidekk Ultimate Täckfärg: duurzame, elastische, dekkende beits die de houtnerf niet vol laat lopen maar accentueert. Onder ideale omstandigheden gaat deze dekkende hybride zijdeglans beits op accoya gemakkelijk twaalf jaar mee. Dit is een product op waterbasis en daardoor minder milieubelastend dan andere beits. Beschermt zeer goed tegen UV-licht en vocht. De perfecte keuze voor als u Accoya hout dekkend wil beitsen. De levensduur van dekkende verf op Accoya is indrukwekkend, volgens onderzoek tot wel drie keer langer dan bij ander hout.

 

jotun demidekk strukturlasyr

 

Jotun Trebitt Oljebeis: deze transparante beits of semi transparante beits voor buiten is de verkrijgen in vele verschillende kleuren. Geeft een fraaie glans en als u voor kleur kiest, gaat deze lang mee. De UV-blockers beschermen tegen schadelijk zonlicht en remmen zo de vergrijzing. Prima oplossing als u Accoya wilt beitsen. De Trebitt droogt snel en is slijtvast en duurzaam.

 

 

Drywood Woodstain VV

 

Drywood Woodstain VV: een hybride, zijdeglans beits van Nederlandse bodem, op waterbasis. Een alles-in-een-beitssysteem waarvoor geen primer nodig is, en dat zowel kleurloos als met transparante kleuren te koop is. Drywood Woodstain VV is waterverdunbaar en accentueert de structuur van het hout. Overbeitsen kan al na twee uur en na 48 uur is het hout helemaal droog.

 

 

Populaire kleuren voor het Accoya beitsen

Accoya hout heeft een lichte tint en is daardoor voor tal van kleuren geschikt. Welke beitskleuren u kiest, ligt aan uw persoonlijke smaak, de plaats van de toepassing (gevel? kozijnen? vlonder?) en het gekozen product. Accoya hout beitsen kan dus in alle kleuren: de uitstraling hebt u dus helemaal zelf in de hand. Belangrijk om te onthouden is dat dekkende beits meteen goed en gelijkmatig dekt, terwijl transparant aangekleurde beits bij elke laag beits meer verdonkert. Naast de RAL- en NCS-kleuren hebben de hierboven geadviseerde verfmerken ook elk een eigen kleurenkaart.

Accoya hout schilderen

Werkwijzer voor het Accoya beitsen

De volgende stappen beschrijven hoe u uw accoya hout kunt schilderen. Deze stappen zijn gebaseerd op de bovenstaande vermelde producten. We raden echter altijd aan om het technisch datasheet van elk product door te nemen. Waarom? Omdat elk merk en product een specifieke werkwijze heeft en deze staat altijd vermeld in datasheet van het product. Ook vindt u informatie over het hout beitsen bij de juiste temperaturen en droogtijden.

 

1. Het voorbereiden van de ondergond. Typerend voor accoya is dat de voorbereiding weinig tijd vergt. Accoya neemt beits goed op en moet maar weinig worden geschuurd, soms helemaal niet. Schoonmaken is wel altijd een must. De ondergrond moet droog, stof- en vetvrij zijn voor u gaat beitsen. Mochten er sporen zijn van schimmels en mossen, was deze dan weg met een hiervoor geschikt middel. Gebruik geen staalborstel, om te voorkomen dat er stukjes metaal in het hout achterblijven en voor roestplekken zorgen. Accoya hout is op zo'n manier behandeld dat het geen last heeft van hars.

 

 

2. Het beitsen van uw Accoya hout. Goed de afdichtingen van ramen en deuren controleren, zodat vochtinsluip wordt voorkomen. Gebruik voor de reparatie van eventuele scheurtjes of gaten nooit silicone, maar altijd een acrylaat- of polyurethaankit. Voor het beste resultaat moet u altijd minimaal twee lagen beits aanbrengen. Alle kopse kanten van het accoya hout beitst u met 3-4 lagen nat in nat. Werk bij voorkeur op dagen met mild, droog weer. Ga niet hout beitsen in de volle zon.

 

 

Bel gerust

Wilt u meer weten over over het hout beitsen van accoya of andere houtsoorten, neem dan zeker contact op. Hout Coatings geeft al jaren gratis advies over alle soorten beits, primers, schoonmaakmiddelen en benodigdheden. Wij kunnen u helpen met de keuze van de juiste producten en tips geven over de aanpak.

Bel direct voor gratis, deskundig productadvies:  06-47551826. U kunt ook vrijblijvend contact opnemen over uw Accoya beitsen via ons contactformulier

Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.