Zweeds Varma Hus in Nederland met houtverf opgeknapt

Het is al vaker gezegd: geen enkel hout project is voor Hout Coatings te klein, te groot of te gek. Neem nu het Varma Hus van meneer Reitzema. Het pand toont de kracht van Jotun houtverf aan.

Een Varma Hus is een huis gemaakt volgens Zweedse principes. Het lijkt een gewoon stenen huis maar de bovenste delen zijn van hout. Het Zweedse huis van meneer Reitzema is gebouwd in 1993. Toen al kwam er Jotun Optimal verf op. Een verstandige keuze want Jotun gaat lang mee. Pas in 2010 werd besloten dat het huis een nieuwe verflaag nodig had. Hout Coatings gaf advies en leverde de houtverf.

Een topproduct van Jotun

De bovenste delen zijn behandeld met Jotun Demidekk Optimal, kleur 343. In totaal waren er 13 liter nodig. De oude laag hoefde voor het aanbrengen van de nieuwe alleen gewassen te worden met water en ontvettende zeep. Oude lagen Demidekk Optimal hoeven namelijk niet geschuurd te worden. Dat scheelt een boel werk. Hoeveel lagen verf erop moeten - een of twee - hangt af van de kleur.

Het Varma Hus van meneer Reitzema oogt terug als nieuw en kan er weer lang tegen. Jotun Optimal is bij uitstek geschikt voor houtrijke gevelelementen zoals bijvoorbeeld dakkapellen, overstekken, houtskeletbouw en houtstapelbouw. Het is een van Jotuns topproducten en vele malen winnaar van tests.

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.

Voor gratis advies of een vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of mail ons via het contactformulier.