Zweeds Huis Beitsen

In Almere Oosterwold, project Bolderburen, staat een houtskeletbouw woning. Deze woning was onbehandeld en moest zo snel mogelijk voorbehandeld en gebeitst worden. Van te voren is er goed overleg geweest tussen de eigenaar en Hout Coatings over de kleuren en het gewenste eindresultaat. De eigenaar wilde de beste bescherming voor het huis zodat er de komende jaren niet meer omgekeken hoefde te worden qua onderhoud.

 

SAMENVATTING VAN HET PROJECT

  • Project: Zweeds huis beitsen
  • Soort hout: Douglas hout
  • Locatie: Almere
  • Voorbehandeling met: Jotun visir
  • Afwerking met:Jotun Demidekk Hellmatt
  • Aantal lagen: 1 laag impregneer, 2 lagen beits
  • Kleur RAL 1014

 

Gebruikte producten:

jotun visir

 

Jotun Visir Oljegrunning Klar: Voordat er begonnen kon worden met het dekkend afwerken met de beits moest het hout eerst geïmpregneerd worden. Vooral met nieuw hout is dit heel belangrijk als het hout niet voorbehandeld is. In dit geval is de Jotun Visir gebruikt, deze kleurloze primer biedt bescherming tegen houtrot en schimmels. Visir bindt de losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond en wordt toegepast op nieuw, verouderd en onder druk geïmpregneerd hout. De impregneer kan zowel voor dekkende beitssystemen als voor transparante beitssystemen gebruikt worden.

 

jotun demidekk hellmatt

 

Jotun Demidekk Helmatt: Hout Coatings adviseerde voor de beits Jotun Demidekk Ultimate Helmatt. Dit is een duurzame, perfect dekkende beits die de houtstructuur accentueert. Zo komt de natuurlijke look van het hout helemaal tot zijn recht. Zeker bij Zweedse huizen willen de eigenaren het unieke karakter van het hout graag bewaren. Ultimate Helmatt is dan een uitstekende keuze. Het product is bovendien gemakkelijk aan te brengen. Wie het huis hiermee behandelt, hoeft zich jarenlang geen zorgen te maken over groot onderhoud. Direct aan de slag? Beits kopen doet u gemakkelijk en veilig in onze webshop.

 

 

Uitvoering: Dekkend beitsen van een Douglas houten huis

Het Zweeds huis was nog volledig onbehandeld en moest als eerste worden geïmpregneerd met een impregneermiddel. Het gebruik van een impregneermiddel is belangrijk voor het tegengaan van houtrot en schimmels. Het product wat hiervoor gebruikt is, Jotun Visir, is met een roller en kwast aangebracht. Nadat de Visir droog was kon de beits aangebracht worden. De juiste keuze van de producten is bepalend voor het eindresultaat maar ook voor de bescherming die de beits biedt. In dit geval werd er gekozen voor de Jotun Demidekk Helmatt. Deze dekkende beits is 2 keer aangebracht met kwast en roller. Wilt u meer weten over het beitsen van Douglas? Leest u dan ook onze werkwijzers:

 

Tip van de Specialist

  • Zeer belangrijk voor een goed eindresultaat van is dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. uw houten oppervlakte moet eerst goed gereinigd worden met een reinigingsmiddel, ( sterk ontvettende zeep) en water. Wel handschoen gebruiken want de zeep onttrekt al het vet uit je handen. 

 

Gekozen beits kleuren:

Voor de keuze van de kleuren werd samengewerkt met een styliste. Die zorgde ervoor dat alles mooi harmonieerde. Uiteindelijk werd er voor dit huis kleur RAL 1014 gekozen. De vele andere huizen in de wijk hebben allemaal verschillende kleuren Zo kom je nu in de Hollandse polder een bont Scandinavisch ogend ecodorp tegen met zowel gele, grijze, en de typisch Zweedse roodbruine tinten. Wilt u meer weten over kleuren keuzes? Kijkt u dan eens bij onze beits kleuren. Hier vind u een uitgebreid overzicht.

 

     
RAL 1014
Ivoorkleurig - 1 laag
  RAL 1014
Ivoorkleurig - 2 lagen
  RAL 1014
Ivoorkleurig - 3 lagen
  RAL 1014
Ivoorkleurig - Dekkend

 

 

 

Persoonlijk advies:

Het beitsen van een houten huis is een aardige klus en vergt wel de nodige voorbereiding en de juiste producten. Wij kunnen u adviseren over de juiste producten, de juiste hoeveelheid en de juiste aanpak. Met onze 20 jaar ervaring hebben we aardig wat projecten en huizen begeleid en wij kunnen voor u hetzelfde doen. Wij zijn de specialisten als het gaat om het beitsen van uw houten huis.

Neem gerust vrijblijvend contact op 06-47551826, of neem contact op via ons contactformulier als u mee informatie wilt over een huis beitsen.