Zelf houten huis schilderen levert besparing op

De heer Van den Poort in Wijhe heeft een houten huis gebouwd is samenwerking met een aannemer van Scanabouw. Het schilderwerk, in het voorjaar van 2011, heeft hij verzorgd op advies van Hout Coatings. Het red cedar hout van de woning is afgeschilderd met Demidekk Optimal en voorbewerkt met Visir klar.

Demidekk Optimal is het topproduct van het Noorse merk Jotun en is een watergedragen, dekkende beits voor buitengebruik die de houtnerf zichtbaar laat. Visir Klar is het perfecte middel voor het impregneren van hout.

Een beschermende beits

Meneer Van den Poort wist vooraf niets van het schilderen van houten huizen maar wilde uit kostenbesparing toch zelf actief bijdragen. Hout Coatings is in het hele schilderproces niet van zijn zijde geweken. Door zelf te schilderen, wat hem uiteindelijk goed af ging, heeft de heer Van den Poort zich de nodige duizenden euro's bespaard. Vestland rood met antiek wit levert een prachtig plaatje op.

Door de houten palen in de Trebitt Superbeis te zetten blijft het hout ook goed beschermd en behoudt het bovendien zijn kleur. Een prachtige combinatie waar tien jaar lang geen onderhoud meer voor nodig is.

ScanaBouw levert al meer dan dertig jaar houten woningen, clubhuizen, recreatiehuizen en bedrijfspanden. Het hout, voornamelijk Noord-Europees grenen, komt uit de zorgvuldig beheerde Scandinavische bossen. 

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur. 

NOOT: Jotun Optimal heet tegenwoordig Jotun Demidekk Ultimate. Bijna hetzelfde product, en zelfs nog beter!