Woning van Red Cedar verven in Almere

Voor woning van Red Cedar verven in Almere was een dekkende houtverf de oplossing. Een red cedar woning met dekkende verf behandelen is een oplossing om geen last te hebben van ongelijk hout vergrijzen. Dit zagen we bij deze vrijstaande woning in Almere.

Het huis was opgebouwd uit red cedar en oorspronkelijk afgelakt met een transparante beits. Die beits was van merkbaar lage kwaliteit aangezien deze er elke twee à drie jaar vanaf kwam. Het hout moest hierdoor telkens weer geschuurd worden en raakte op den duur beschadigd. Het is geen ongewoon probleem. Het illustreert waarom negen van de tien houten huizen uiteindelijk overstappen naar een dekkend verfsysteem. Transparante beits als afwerking is in veel gevallen geen oplossing voor de lange termijn bij red cedar door de kracht van UV stralen.

Red cedar vergrijst. Veel mensen vinden dat erg mooi. Daarom zijn houten huizen in red cedar populair. Dit is een natuurlijk proces onder invloed van zon en vocht. Dit vergrijzen gaat echter niet gelijkmatig. De ene gevel zal sneller vergrijzen dan de ander, omdat het zonlicht niet overal hetzelfde is en ook het vochtgehalte verschilt.

 

Woning van Red Cedar verven met: Jotun Demidekk en Vindu

De bovenzijde van het huis in Almere werd dekkend geschilderd in antiek wit (kleurcode 417). De gebruikte houtverf was Jotun Demidekk Ultimate, het paradepaardje van de Jotun-verflijn en niet voor niets meervoudig bekroond. Het product staat voor twaalf jaar onderhoudsvrij genieten. Er is bijna geen oplossing te bedenken die duurzamer is.

De kozijnen kregen ral 7006 als kleur, een soort beige grijs. Als verf voor de kozijnen koos de eigenaar voor Jotun Demidekk Vindu, een product dat speciaal is ontwikkeld voor kleinere houtafwerkingen aan de buitenzijde. De eigenaar voerde het project zelf in de zomer uit met de kwast.

Producten zijn geleverd door Hout Coatings. De houtverf is door de klant zelf aangebracht of in samenwerking met een eigen applicateur.